Článek přečtěte do 4 min.

Začátkem tohoto roku na akci Nutanix .NEXT 2024 oznámili významný krok v partnerství s Nutanix na podporu hybridních multi-cloudových prostředí. Dnes se s radostí můžeme podělit o to, že je nyní k dispozici veřejný technický náhled integrace Citrixu s Nutanix Prism Central (PC) na AHV. Tato integrace přináší správcům Citrixu větší flexibilitu a usnadňuje správu pracovních zátěží Citrixu v hybridních multicloudových prostředích Nutanix.

Co je nového?

S tímto technickým náhledem rozšiřujeme možnosti Citrixu pro přímou práci s Nutanix Prism Central v hybridních a multicloudových prostředích, včetně on-premise AHV, NC2 na Azure a NC2 na AWS.

Zde je to, co je nyní možné:

  • Bezproblémová integrace: Citrix DaaS nyní dokáže spravovat výkon a životní cyklus Citrix VDA hostovaných v hybridních multicloudových AHV prostředích Nutanix prostřednictvím nového typu hostitelského připojení – Nutanix AHV Prism Central. Tato integrace využívá zásuvný modul Nutanix Prism Central spravovaný Citrixem, který zjednodušuje proces správy.
  • Zjednodušená důvěryhodnost certifikátů: Důvěřovat certifikátům TLS Prism Central je nyní snazší díky zjednodušenému procesu uživatelského rozhraní, který snižuje potřebu složitých ručních konfigurací.
  • Unified Deployment Process: Integrovali jsme proces nasazení do metainstalačního programu Citrix, čímž jsme eliminovali samostatné instalace na DDC a Cloud Connector. To zjednodušuje nastavení a zkracuje dobu nasazení.
  • Sdílení hlavních obrázků mezi clustery: Hlavní obrázky lze nyní sdílet mezi clustery pomocí šablon AHV. Tím se automatizuje dříve manuální proces a správa snímků je efektivnější.

Jak to funguje

Nová integrace zavádí typ hostitelského připojení Nutanix AHV Prism Central, který umožňuje Citrix DaaS řídit výkon a životní cyklus Citrix VDA napříč prostředími Nutanix. Stávající objekty v Nutanix NC2 v Azure budou migrovány hladce, což zajistí, že nedojde k narušení aktuálních operací.

Jak povolit technický náhled

Povolení tohoto technického náhledu v Citrix DaaS je přímočaré a umožňuje vám snadno se zaregistrovat nebo vrátit zpět podle potřeby.

  1. Aktivujte funkci: Přejděte na kartu Náhled funkcí na webové konzoli DaaS, povolte integraci Citrix s Nutanix Prism Central na AHV pomocí přepínacího tlačítka.
    Softwarové rozhraní zobrazující zvýrazněnou funkci „Citrix Integration with Nutanix Prism Central on AHV“.
  2. Upravit připojení hostitele: Tento krok je nutný pouze pro zákazníky, kteří mají stávající hostitelská připojení Citrix připojující se k Nutanix NC2 v Azure pomocí PC pluginu Nutanix AHV.
    1. Přejděte na kartu Hosting, vyberte existující připojení hostitele, které se připojuje k NC2 v Azure, a klikněte na Upravit připojení.
      Snímek obrazovky softwarového rozhraní se zvýrazněnou možností 'Upravit připojení' v rozbalovací nabídce.
    2. Klikněte na Upravit nastavení.
      Obrazovka rozhraní zobrazující stránku „Upravit připojení“ s rozmazanými poli pro adresu hostitele, uživatelské jméno a heslo.
    3. Zadejte adresu Prism Central a přihlašovací údaje účtu připojení.
      Dialogové okno s názvem
    4. Zaškrtněte políčko Důvěryhodný certifikát pro certifikát TLS Prism Central.
      Varovná zpráva o certifikátu s vlastním podpisem s možností důvěřovat nebo zrušit připojení.

Vrátit zpět

  1. Deaktivace funkce: Vypněte přepínač funkcí ve webové konzoli DaaS.
  2. Vrátit správu: Objekty v NC2 v Azure, které byly dříve spravovány PC pluginem AHV publikovaným Nutanix, budou bez problémů vráceny zpět, pokud je plugin stále nainstalován.

Citrix a Nutanix lépe dohromady

Tento technický náhled je velkým krokem v našem pokračujícím partnerství s Nutanix, abychom zajistili větší flexibilitu a zjednodušenou správu pro hybridní multi-cloudová prostředí. Další podrobnosti a podrobného průvodce o této funkci najdete v dokumentaci k produktu Citrix a videu o funkcích.

Citrix a Nutanix společně utvářejí budoucnost cloudu a flexibility hypervizoru. Pro více informací o produktech Citrix, nás neváhejte kontaktovat.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix