Článek přečtěte do 2 min.

V dnešní digitální době čelí organizace neustálému přívalu kybernetických hrozeb, přičemž neautorizované aplikace představují značné riziko pro jejich bezpečnost a provoz. Tradiční bezpečnostní opatření již nestačí k ochraně před sofistikovanými útoky, které se zaměřují na zranitelnosti aplikací a koncových bodů.

Co je kontrola aplikací?

Řízení aplikací se skládá ze zásad, postupů a nástrojů pro zajištění toho, aby aplikace fungovaly tak, jak bylo zamýšleno, aby byla zachována spolehlivost a přesnost dat, přístup k aplikacím a datům je omezen na oprávněné uživatele a aktualizace a změny aplikací byly řádně spravovány. Kontrola aplikací je v zásadě o zmírnění rizik spojených se zneužitím, změnou nebo ztrátou dat v aplikacích a zachování integrity obchodních operací.

Rostoucí hrozba neautorizovaných aplikací

Rozšíření cloudových aplikací usnadnilo zaměstnancům přístup a používání softwaru bez schválení IT. Tento fenomén, známý jako stínové IT, může do organizace vnést významná bezpečnostní rizika. Neautorizované aplikace mohou být infikovány malwarem, odhalit citlivá data nebo porušovat předpisy.

Rostoucí sofistikovanost kybernetických útoků navíc ztížila detekci a prevenci pronikání škodlivého softwaru do sítí. Pokročilé hrozby, jako je ransomware, phishing a útoky na dodavatelský řetězec, se mohou zaměřit na zranitelná místa v aplikacích, získat neoprávněný přístup a narušit operace.

Význam kontroly aplikací

Pro zmírnění těchto rizik musí organizace zavést robustní opatření pro kontrolu aplikací. Řešení pro řízení aplikací pomáhají identifikovat a zabránit neoprávněným aplikacím v běhu na koncových bodech, čímž snižují plochu útoku a chrání citlivá data.

Klíčové výhody ovládání aplikací

  • Vylepšené zabezpečení: Zabraňte neoprávněným aplikacím v přístupu k citlivým datům a narušení vaší sítě.
  • Lepší soulad: Zajistěte dodržování průmyslových předpisů a standardů ochrany osobních údajů.
  • Snížené riziko malwaru: Chraňte se před malwarovými infekcemi, které mohou narušit operace a poškodit vaši pověst.
  • Zvýšená produktivita: Zefektivněte provoz IT a snižte zátěž IT personálu automatizací úloh správy aplikací.
  • Lepší viditelnost: Získejte přehled o používání aplikací a identifikujte potenciální bezpečnostní rizika.

Ivanti Neurons for App Control: Komplexní řešení

Ivanti Neurons for App Control je výkonné řešení, které organizacím umožňuje spravovat a řídit používání aplikací.

Mezi jeho klíčové vlastnosti patří:

  • Granulární kontrola aplikací: Přesně definujte, které aplikace se mohou spouštět na vašich koncových bodech, čímž zabráníte spuštění neoprávněného softwaru.
  • Správa privilegií: Prosazujte principy nejmenších privilegií, abyste minimalizovali útoky a snížili riziko neoprávněného přístupu.
  • Cloudové nasazení: Snadné nasazení a správa Ivanti Neurons for App Control z centralizované cloudové platformy.
  • Vylepšené zabezpečení: Chraňte svá citlivá data a předcházejte malwarovým infekcím blokováním neznámých aplikací.
  • Lepší soulad: Zajistěte dodržování průmyslových předpisů a standardů ochrany osobních údajů.

Jak funguje Ivanti Neurons for App Control

Ivanti Neurons for App Control využívá pokročilé technologie k analýze vlastnictví souborů NTFS a jejich vzájemnému porovnání se seznamem důvěryhodných vlastníků. Pokud vlastník souboru není důvěryhodný, spuštění aplikace je zablokováno. Tento inteligentní přístup poskytuje robustní obranu proti neoprávněným aplikacím a zároveň umožňuje konfiguraci výjimek pro schválený software.

Proč investovat do ovládání aplikací?

V dnešním prostředí plném hrozeb již není kontrola aplikací možností, ale nutností. Ivanti Neurons for App Control nabízí komplexní řešení pro organizace pro ochranu koncových bodů, snížení rizik a zlepšení stavu zabezpečení.

Investováním do řízení aplikací můžete chránit citlivá data, zefektivnit provoz IT a zajistit soulad s průmyslovými předpisy. Pro získání podrobnějších informací nás neváhejte kontaktovat.

Zdroj: Ivanti