Článek přečtěte do 4 min.

Ve světě technologií je změna jedinou konstantou. Zatímco se Microsoft připravuje na ukončení podpory pro Windows 10 a App-V (virtualizace aplikací), podniky čelí kritické křižovatce. Oznámení o konci životnosti (EOL) pro tyto široce přijímané technologie nejsou jen technickými milníky, ale posunem ve způsobu balení, správy a nasazení aplikací. Tato nadcházející změna je konvergencí událostí, které představují výzvy a příležitosti s potenciálem významné transformace a růstu.

Naštěstí to také představuje příležitost využít efektivnější správu aplikací prostřednictvím moderních technologií, jako je Microsoft MSIX, automatizovaných balících nástrojů, jako je appCURE, a řešení pro nasazení s balíky Citrix App Packages. Tato řešení mohou organizacím pomoci orientovat se v nadcházejících EOL a zároveň zajistit hladší, rychlejší a bezpečnější poskytování aplikací. MSIX nabízí vylepšené zabezpečení, rychlejší instalaci a aktualizaci a lepší kompatibilitu. Automatizované nástroje pro balení, jako je appCURE, mohou výrazně zkrátit čas a úsilí potřebné pro balení aplikací, takže přechod na MSIX bude lépe zvládnutelný. Ve spojení s balíky Citrix App Packages mohou podniky dodávat aplikace koncovým uživatelům efektivněji, bez ohledu na jejich zařízení nebo platformu.

Windows 10 a App-V End-of-Life: Co potřebujete vědět

S oznámením společnosti Microsoft, že Windows 10 dosáhnou konce životnosti v říjnu 2025, existuje silný tlak na přechod na Windows 11. Tento termín není vzdálenou událostí a vyžaduje okamžitou pozornost. App-V, dlouhodobý pilíř zavádění virtualizovaných aplikací, také dosahuje svého konce, což zvyšuje naléhavost.

Současný konec životnosti pro Windows 10 a App-V vytváří dvojí výzvu, kterou nelze ignorovat:

  • Chyby zabezpečení: Windows 10 a App-V již nebudou po EOL dostávat záplaty, které vystavují systémy potenciálním hrozbám.
  • Problémy s kompatibilitou: Jak podniky přecházejí na Windows 11, aplikace zabalené pro App-V již nemusí fungovat bez problémů, což může způsobovat narušení provozu.
  • Podpora starších verzí: Údržba starších platforem je výrazně nákladnější, protože zdroje podpory ubývají a nový software vyžaduje aktualizované prostředí.

Potenciální rizika nemodernizace jsou jasná a čas jednat je nyní. Jak ale podniky efektivně převedou své stávající aplikace s aplikací App-V na MSIX? Zde přichází na řadu automatizační nástroje, jako je appCURE, a řešení pro nasazení, jako jsou Citrix App Packages.

appCURE

appCURE zjednodušuje přechod ze starších aplikačních formátů, jako jsou .EXE, App-V nebo MSI, na MSIX. appCURE automatizuje balení aplikací do MSIX, čímž výrazně snižuje čas a práci. Jeho automatizační schopnosti umožňují IT týmům konvertovat mnoho aplikací najednou, takže je škálovatelný pro podniky. appCURE může firmám pomoci přesunout jejich starší aplikační ekosystém do moderního formátu bez přerušení služeb.

Vývojový diagram zobrazující proces balení aplikace appCURE, ilustrující kroky od vstupu aplikace po výstup, včetně integrace a testování třetích stran.

proces appCURE

appCURE nedávno přidal integraci s Citrix DaaS a Citrix Virtual Apps and Desktops 2402 LTSR nebo novější do appCURE Studio. Tato integrace umožňuje tvůrcům balíků aplikací vytvářet zdroje balíků Citrix App Package a nahrávat aplikace MSIX a MSIX app-attach, což zjednodušuje proces.

Snímek obrazovky rozhraní appCURE Studio zobrazující možnosti integrace Citrix, včetně profilů, vstupu serveru, ověřování a nastavení konfigurace, je vlevo a sekce pro nahrávání vpravo.

appCURE Integrace s Citrix DaaS a Citrix Virtual Apps and Desktops

Balíčky aplikací Citrix

Zatímco appCURE pomáhá s balením a transformací aplikací, Citrix App Packages to doplňují tím, že vylepšují způsob, jakým jsou tyto aplikace poskytovány ve virtuálních a hybridních prostředích.

Proč na balíčcích aplikací Citrix záleží:

  • Bezproblémová integrace s MSIX: Balíčky Citrix App Packages mohou spolupracovat s balíčky MSIX, aby bylo zajištěno rychlé a bezpečné dodávání aplikací ve virtualizovaných prostředích. Díky tomu je ideální pro podniky přecházející z App-V na MSIX.
  • Vylepšená uživatelská zkušenost: Balíčky aplikací Citrix nabízejí uživatelům nativní zážitek při přístupu k aplikacím prostřednictvím virtuálních desktopů, bez ohledu na základní infrastrukturu.
  • Škálovatelnost pro podniky: Balíčky aplikací Citrix jsou navrženy pro škálovatelnost, což usnadňuje správu stovek nebo tisíců virtuálních aplikací bez kompromisů ve výkonu nebo zabezpečení.
  • Zjednodušená správa: Díky integraci Citrixu s MSIX mohou podniky zefektivnit nasazování aplikací, procesy aktualizací a správu životního cyklu v různých prostředích, včetně cloudových a hybridních nastavení.

appCURE a ukázka balíčků aplikací Citrix

V této ukázce byla sada aplikací úspěšně zabalena, opravena, zabezpečena a nasazena pomocí kombinace appCURE CLI, appCURE Studio a Citrix App Packages. Tento komplexní pracovní postup ukázal efektivitu a bezpečnost moderních procesů balení a nasazení aplikací navržených tak, aby vyhovovaly potřebám podnikového IT.

Pomocí Citrix App Packaging a appCURE lze aplikace rychle, bezpečně a bezproblémově nasadit do jakýchkoli prostředků Citrix. Tento proces by výrazně snížil režii pro IT týmy spravující velká portfolia aplikací a zároveň zajistil, že aplikace jsou bezpečné, funkční a snadno se udržují po celou dobu jejich životního cyklu.

Závěr: Chopte se okamžiku

Blížící se konec životnosti Windows 10 a App-V představuje klíčový okamžik pro organizace, které na tyto technologie spoléhají. To však také představuje příležitost k modernizaci IT infrastruktury a přijetí efektivnějších procesů prostřednictvím automatizace a MSIX. Automatizací procesu balení aplikací mohou podniky urychlit přechod na MSIX, zlepšit zabezpečení a zefektivnit operace, a to vše při přípravě na budoucnost výpočetní techniky.

Nyní je čas začít plánovat. Se správnými nástroji a strategiemi může vaše firma projít tímto přechodem a stát se silnější než kdy předtím.

Zjistěte více o balíčcích Citrix App Packages v produktové dokumentaci a využijte možnosti ke zjednodušení vaší celkové strategie správy aplikací! Máte-li jakékoli dotazy nebo zpětnou vazbu, neváhejte nás kontaktovat.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix