Článek přečtěte do 4 min.

Jako správce odpovědný za správu uživatelského prostředí ve vaší organizaci je zajištění bezpečného a spolehlivého přístupu k aplikacím a desktopům jednou z vašich nejvyšších priorit. Můžete však čelit významné výzvě: uživatelé přistupují k aplikacím Citrix prostřednictvím prohlížečů třetích stran a vystavují je zranitelnostem.

Pravděpodobně jste vynaložili značné úsilí na povzbuzení svých uživatelů, aby přešli z prohlížečů třetích stran na nativní aplikaci Citrix Workspace. Navzdory vašemu nejlepšímu úsilí mnoho uživatelů nadále přistupuje k aplikacím Citrix prostřednictvím prohlížečů, čímž je vystavuje bezpečnostním rizikům a vytváří pro vás problémy při poskytování konzistentního a spolehlivého prostředí. Neexistence vymahatelného řešení vás mohla vést k tomu, že jste rezignovali na tuto změnu – až dosud. S novou schopností Citrixu vynutit si používání nativní aplikace máte moc zajistit, aby vaši uživatelé přistupovali ke svým aplikacím a desktopům bezpečně a efektivně, bez zranitelností a neefektivity přístupu přes prohlížeč.

Tato funkce umožňuje správcům nařídit používání nativní aplikace Citrix Workspace, čímž účinně eliminuje možnost uživatelů přistupovat k webovému klientovi Citrix Workspace prostřednictvím prohlížečů. Tato změna je navržena pro zákazníky, kteří chtějí využít všechny výhody nativní aplikace, které zahrnují vylepšené zabezpečení, lepší výkon, lepší řešení problémů a bezproblémové uživatelské prostředí.

Jak to funguje

Když je tato funkce povolena, uživatelé pokoušející se o přístup ke svým obchodům Citrix prostřednictvím prohlížeče jsou vyzváni, aby místo toho otevřeli nativní aplikaci. Uživatelům bude zablokován přístup a spouštění prostředků prostřednictvím webového klienta. Adresa URL obchodu se automaticky přidá do nativní aplikace, což usnadňuje přechod. Tato funkce je dostupná na více platformách, včetně Windows, Mac, Android a iOS, a zajišťuje tak širokou kompatibilitu pro uživatele.

Pro zákazníky používající Linux a ChromeOS je ruční přidání obchodu vyžadováno, protože automatické přidávání obchodu není na těchto platformách podporováno.

Konfigurace

Správci mohou vynutit používání nativní aplikace Citrix Workspace prostřednictvím Citrix Cloud konfigurací klíčových nastavení. Chcete-li to provést, přejděte na Konfigurace pracovního prostoru Přizpůsobit Předvolby. V části Přístup k obchodu vyberte „Vyžadovat od koncových uživatelů přístup ke svému obchodu z klientské aplikace Citrix“. Navíc můžete povolit „Vyzvat koncové uživatele ke stažení aplikace Citrix Workspace“, abyste zajistili, že uživatelé budou vedeni k instalaci aplikace, pokud ještě není nainstalovaná na jejich zařízení.

Obrázek ukazuje možnosti nastavení „Přístup do obchodu“. Existují dvě možnosti: „Vyžadovat přístup koncových uživatelů k jejich obchodu z klientské aplikace Citrix“ a „Povolit koncovým uživatelům přístup k jejich obchodu z klientské aplikace Citrix nebo webového prohlížeče“

Vynutit nastavení konfigurace nativní aplikace

Správci si také mohou vybrat, kterou verzi aplikace Citrix Workspace by si měli uživatelé stáhnout. Můžete je buď vyzvat, aby si stáhli nejnovější verzi, nebo poskytnout konkrétní adresu URL pro verzi vhodnou pro potřeby vaší organizace.

Zkušenosti koncového uživatele

Jakmile nařídíte používání nativní aplikace Citrix Workspace, uživatelé pokoušející se o přístup k Citrixu prostřednictvím prohlížeče narazí na webovou stránku, která je vyzve k přechodu na nativní aplikaci. To zajišťuje efektivní a bezpečné prostředí, protože uživatelé již nebudou moci spouštět aplikace nebo plochy prostřednictvím prohlížečů třetích stran.

Obrázek ukazuje stránku s výzvou pro uživatele. Na stránce je uvedeno, že pro přístup ke zdrojům je vyžadována aplikace Citrix Workspace. Je zde tlačítko pro otevření aplikace Citrix workspace.

Výzva koncového uživatele k použití nativní aplikace Citrix Workspace

Pokud je nativní aplikace Citrix Workspace již na jejich zařízení nainstalována, aplikace se okamžitě otevře a zajistí bezproblémový přechod. Pokud aplikace není nainstalována, uživatelé uvidí další možnosti, jako je zkopírování adresy URL obchodu a ruční přidání do nativní aplikace nebo stažení aplikace Citrix Workspace na základě toho, jak jste nakonfigurovali nastavení stahování.

Obrázek ukazuje stránku s výzvou pro uživatele. Na stránce je uvedeno, že pro přístup ke zdrojům je vyžadována aplikace Citrix Workspace. Je zde tlačítko pro otevření aplikace Citrix workspace. Pod tlačítkem se nachází sekce, pokud uživatelé již mají aplikaci nainstalovanou. Vyzve je, aby buď zkopírovali adresu URL obchodu, nainstalovali aplikaci nebo otevřeli podrobného průvodce, pokud má uživatel problémy.]

Výzva uživatele ke stažení aplikace Citrix Workspace

Aby funkce automatického přidávání obchodu fungovala bez problémů, uživatelé Windows musí mít 2405 (náhled) a 2409 (GA) a uživatelé Mac musí mít verzi 2405 nebo novější, zatímco uživatelé Android a iOS vyžadují verzi 24.9 nebo novější.

Více podrobností o konfiguraci na různých klientech a náhledu povolení na win 2405 naleznete v naší dokumentaci k produktu.

Zjistěte více

Povinné používání nativní aplikace Citrix Workspace nejen zvyšuje zabezpečení a výkon vašich uživatelů, ale také zjednodušuje jejich přístup k aplikacím a desktopům. Tato funkce je aktuálně dostupná pro úlohy Citrix Cloud a bude dostupná pro úlohy Citrix Virtual Apps a Desktops počínaje rokem 2411.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix