Článek přečtěte do 5 min.

Aplikace Citrix Workspace je navržena tak, aby uživatelům poskytovala bezpečného klienta se snadnou instalací, který poskytuje okamžitý přístup k důležitým obchodním aplikacím, desktopům a datům z jakéhokoli zařízení. Jako první kontaktní bod je to klíčová součást pro zajištění bezpečného přístupu k vašim uživatelům a také zásadní pro produktivitu zaměstnanců. Zajištění toho, že tato aplikace nabízí bezproblémové uživatelské prostředí při zachování zabezpečeného přístupu, je pro Citrix zásadní. Tým Citrix pilně pracoval na inovacích a zajistil, aby uživatelé i správci těžili z robustního, flexibilního a bezpečného řešení, které splňuje vyvíjející se potřeby moderních podniků.

V tomto článku prozkoumáme nejnovější aktualizace aplikace Citrix Workspace, které jsou navrženy tak, aby zlepšily uživatelský komfort, zabezpečení a administrativní ovládací prvky ve všech koncových bodech. A to je jen začátek – čeká nás toho mnohem víc.

Nový přizpůsobitelný panel nástrojů

Panel nástrojů je kritickou součástí prostředí desktopu a jsme nadšeni, že můžeme všem klientům představit nový, vylepšený a přizpůsobitelný panel nástrojů. Vzhled a chování panelu nástrojů byl aktualizován s ohledem na zkušenost koncového uživatele.

Nový moderní panel nástrojů je pohyblivý po ploše. Díky elegantnímu rozhraní a rozšířeným uživatelským ovládacím prvkům mohou koncoví uživatelé snadno procházet a provádět rychlé akce, jako je připnutí panelu nástrojů, přenos souborů a odhlášení. Správci mohou upravit, které ovládací prvky panelu nástrojů jsou viditelné pro koncové uživatele prostřednictvím služby Global App Configuration.

Byla přidaná nová možnost pro administrátory vytvářet vlastní zprávy, když se uživatelé odpojí nebo zavřou plochu, a vyzvat uživatele, aby se „odhlásili“, pokud je jejich práce pro daný den hotová. To je skvělá schopnost pro administrátory řídit udržitelnost zpráv nebo nákladovou efektivitu. Mnoho zákazníků má iniciativy v oblasti udržitelnosti nebo je musí zavést regulační orgány. Přidáním připomenutí udržitelnosti pro koncové uživatele mohou společnosti snížit své výpočetní zdroje a minimalizovat spotřebu energie.

Obrázek zobrazuje vyskakovací okno s názvem „Odhlaste se, abyste ušetřili energii“. Tělo říká: „Odhlášení může pomoci ušetřit energii. Nezapomeňte si práci uložit. Odpojením se okno zavře, ale virtuální plocha zůstane spuštěná. V práci můžete snadno pokračovat později.“ Vyskakovací okno má dvě tlačítka, jedno s nápisem „Odhlásit se“ a jedno s nápisem „Odpojit“.

Připomenutí odhlášení z udržitelnosti

To je aktuálně podporováno na Windows, Mac, Linux, iOS a Android. Připravují podporu pro klienty ChromeOS a HTML5.

Vylepšené spouštění

Spouštění na ploše nebo aplikaci je nezbytné pro uvedení do práce, ale v závislosti na poloze uživatele nebo podmínkách sítě mohou být tato spouštění pomalá. Nedostatečná viditelnost procesu často vede k lístkům na helpdesk. Hladší a informativnější proces spouštění udržuje uživatele v zapojení a snižuje frustraci – a může pomoci snížit počet lístků na helpdesk. Rychlý a spolehlivý přístup k aplikacím zajišťuje, že uživatelé mohou zahájit své úkoly bez zbytečných prodlev.

Koncoví uživatelé mají vysoké požadavky a potřebují zkušenosti se spuštěním, které jim připadá stejně bezproblémové jako místní notebook. Jsme rádi, že vám můžeme představit vylepšené možnosti spouštění a změnu velikosti, které jsou bezproblémové a optimalizované pro rozlišení vaší obrazovky.

Toto vylepšení prostředí lze vidět v aplikaci Citrix Workspace pro Windows a macOS. Zbytek OS bude následovat v nadcházejících verzích.

Indikátor síly připojení

Představujeme nejnovější funkci ve vaší sadě nástrojůindikátor síly připojení. Umožňuje uživatelům samostatně řešit problémy s připojením – pomáhá tak snížit počet lístků na helpdesk. Je integrován do známého panelu nástrojů aplikace Citrix Workspace a poskytuje v reálném čase přehled o koncovém připojení uživatelů – od zařízení koncového uživatele až po virtuálního doručovacího agenta (VDA), včetně jakýchkoli síťových služeb mezi nimi. Nebudete se muset starat o instalaci dalších agentů na VDA – naše nové funkce bezproblémově fungují v rámci aplikace Citrix Workspace, zkracují dobu nastavení a zkracují potíže. Tato funkce je v technické verzi pro Windows a Mac, s podporou dalších operačních systémů plánovanou pro budoucí vydání.

Obrázek ukazuje menu s daty připojení. Připojení je hodnoceno jako „Výborné“. Další informace o relaci, jako je ID transakce, trvání relace, doba zpáteční cesty a verze klienta, jsou zahrnuty v nabídce pro možnosti odstraňování problémů.

Nový indikátor síly připojení

Autentizace bez hesla (FIDO 2.0)

Mnoho zákazníků přechází na ověřování bez hesla, které poskytuje lepší ochranu proti phishingovým útokům, krádežím hesel a dalším kybernetickým útokům. Problémy související s hesly navíc často vedou k vysokým objemům podpory IT a brání produktivitě zaměstnanců.

podporou pro FIDO2 pro aplikaci Citrix Workspace můžete těžit z vylepšeného zabezpečení a zlepšení zážitku koncového uživatele. Koncoví uživatelé se mohou ke klientovi autentizovat pomocí bezpečnostních vstupů založených na FIDO2 bez hesla, jako jsou bezpečnostní piny, bezpečnostní klíče a biometrické skeny. Už žádné zapomínání hesel a zamykání koncových uživatelů – pouze bezproblémová biometrická autentizace, která udržuje vaše data v bezpečí.

To je aktuálně podporováno ve všech klientských OS.

Další aktualizace specifické pro klienta

V reakci na potřeby zákazníků také v Citrixu pracovali na aktualizacích pro individuální klientský operační systém.

Desktopové klienty

Pro začátek se pojďme ponořit do některých nejrozšířenějších desktopových klientů, které mohou uživatelé používat na svých noteboocích a pracovních stanicích.

Mobilní klienti

V Citrixu chtějí umožnit koncovým uživatelům přístup z jakéhokoli zařízení – a to včetně mobilních zařízení. Pojďme se ponořit do některých nejnovějších mobilních aktualizací.

Další informace

Chcete-li zůstat informováni o tom, co je nového a co se brzy chystá, podívejte se na produktovou dokumentaci, nebo nás kontaktujte.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix