Článek přečtěte do 3 min.

Zjistěte, jak naši partneři v ATS Group navrhli a implementovali vlastní řešení Zabbix, které umožnilo velkému poskytovateli spravovaných služeb (MSP) monitorovat a spravovat širokou škálu klientských zařízení napříč více datovými centry.

Výzva: Řešení složitosti monitorování infrastruktury

Když federální vládní dodavatel (v USA) specializující se na IT řízené služby zajistil smlouvu na správu infrastruktury pro velkou federální agenturu, čelil nelehké výzvě: jak efektivně monitorovat a spravovat obrovské množství zařízení v jejich působnosti pomocí jediného komplexního řešení.

Sledování v reálném čase a okamžitá upozornění na jakékoli problémy byly nesmlouvavými požadavky. Naprostý rozsah a složitost infrastruktury si vyžádaly robustní monitorovací systém schopný poskytovat pohledy napříč mnoha datovými centry a různými technologiemi.

MSP, vědomi si potřeby důvěryhodného a zkušeného partnera, se obrátili na ATS Group, aby se vypořádali se složitostí své pozorovatelnosti a výzvy řízení.

Řešení: Architektura vlastního řešení Zabbix

ATS Group, exkluzivní partner Zabbix Premium v ​​Severní Americe, přináší více než dvě desetiletí zkušeností s monitorováním a optimalizací podnikových IT prostředí. ATS Group navrhla a implementovala vlastní řešení, které využilo flexibilitu a škálovatelnost Zabbix, což prokázalo jejich hluboké znalosti technologie a schopnost zvládat složité výzvy.

Tým ATS nasadil on-premise Server Zabbix, doprovázený proxy servery Zabbix umístěnými v každém datovém centru. Tato distribuovaná architektura byla klíčovým faktorem pro zajištění bezproblémového monitorování napříč geograficky rozptýlenými prostředími při minimalizaci latence, což je kritický faktor při správě tak rozsáhlé infrastruktury.

Vlastní řešení Zabbix dodávaná ATS Group

Odtud ATS implementovala různá přizpůsobení Zabbix, která byla nedílnou součástí splnění jedinečných a různorodých potřeb infrastruktury agentury, včetně vývoje šablon a integrací.

Šablony

Společnost ATS vyvinula četné šablony pokrývající široké spektrum technologií (včetně OpenShift, VMware, Dell, HP, Cisco UCS, Hitachi, NetApp, Pure, Brocade, Commvault, Linux a Windows), které poskytují komplexní možnosti monitorování přizpůsobené specifikům každé součásti. , zajišťující detailní pohled na celý zásobník infrastruktury.

Integrace

Společnost ATS vytvořila přizpůsobené integrace pro několik produktů třetích stran. Integrace s OpenShift umožnila, aby výstrahy nakonfigurované v rámci OpenShift byly přímo přijímány a zpracovávány Zabbixem. Integrace s VMware umožnila Zabbixu detekovat, kdy administrátor provedl údržbu hostitele ve VMware, a automaticky vytvořil pro tohoto hostitele období údržby v rámci Zabbix, aby se eliminovala nechtěná upozornění, když byl hostitel obsluhován.

A konečně, integrace se ServiceNow a Operations Bridge Manager (OBM) umožnila zefektivnit pracovní postupy správy incidentů a zajistila, že problémy byly rychle zjištěny, roztříděny a vyřešeny s minimálním ručním zásahem – a byli informováni náležití zainteresovaní v rámci organizací zákazníků a poskytovatelů služeb.

Spouštěcí akce

ATS implementovala vlastní spouštěcí akce pro automatizaci reakcí na předem definované události. Ať už se jedná o restartování služby při selhání nebo provádění opravných skriptů, tyto spouštěcí akce pomohly správcům systému udržet stabilitu systému, minimalizovat prostoje a snížit pracovní zátěž (a volání uprostřed noci!).

Řídicí panely

Společnost ATS navrhla vlastní řídicí panely, které zúčastněným stranám poskytují intuitivní přehled o stavu a výkonu infrastruktury v reálném čase. Tyto řídicí panely sloužily jako centralizované centrum a nabízely komplexní pohled na celé prostředí s užitečnými poznatky, které vedly k informovanému rozhodování.

Výsledky

Vlastní řešení Zabbix poskytuje viditelnost, efektivní monitorování, proaktivní správu a zvýšenou spokojenost klientů. Dopad vlastního řešení Zabbix byl okamžitý a hluboký. Využitím výkonu Zabbix a odborných dovedností týmu ATS získali MSP nebývalou viditelnost a kontrolu nad rozlehlou infrastrukturou svých klientů.

Mezi výhody patřilo:

Vyšší provozní efektivita

Díky jednotnému pohledu na celou infrastrukturu a upozorněním na případné problémy v reálném čase zaznamenal klient výrazné zlepšení provozní efektivity. Proaktivní správa a automatizované reakce minimalizovaly prostoje a umožnily strategičtější alokaci zdrojů.

Rychlejší reakce na incidenty

Problémy byly zjištěny okamžitě a příslušné zúčastněné strany byly okamžitě upozorněny, což umožnilo rychlé řešení a minimalizovalo dopad na provoz. Tento zjednodušený mechanismus odezvy na incidenty zkrátil střední dobu do vyřešení (MTTR) a zvýšil celkovou spolehlivost systému.

Zvýšený příjem

Federální agentura pro koncové uživatele, potěšena efektivitou a účinností možností správy a monitorování našeho klienta, uznala hodnotu jejich partnerství a rozšířila rozsah smlouvy.

Tento důkaz úspěchu klienta podtrhuje transformační dopad řešení a připravuje cestu pro další spolupráci a příležitosti k růstu.

Pro další informace nás kontaktujte.

Zdroj: Zabbix