Článek přečtěte do 5 min.

V prostředí Citrix může být správa více aplikací a desktopových relací náročná, zvláště když se uživatelé potřebují znovu připojit k odpojeným relacím. Tradičně museli uživatelé ručně vyhledávat a znovu spouštět své odpojené aplikace, což způsobilo neefektivitu a frustraci. Aplikace Citrix Workspace Activity Manager řeší tyto problémy tím, že zjednodušuje správu relací a zvyšuje produktivitu uživatelů. Výkonné funkce Activity Manager z něj činí nutnost pro jakékoli nasazení Citrixu.

Co je Activity Manager?

Activity Manager je rozhraní v rámci aplikace Citrix Workspace, které poskytuje komplexní pohled na všechny spuštěné aplikace a desktopové relace, vše na jednom místě. To zahrnuje prostředky spouštěné uživatelem z libovolného zařízení, stejně jako odpojené aplikace a relace na ploše.

Activity Manager je obecně dostupný v rámci Citrix Cloud, ale musí být povolen administrátory. Pro místní nasazení je Activity Manager k dispozici jako součást nového technického náhledu uživatelského rozhraní v 2402 LTSR a bude obecně dostupný brzy.

Klíčové vlastnosti 

  1. Jednotný pohled na běžící zdroje: Activity Manager zobrazuje všechny aktivní aplikace a relace na ploše, což uživatelům poskytuje centralizovaný pohled na jejich pracovní prostředí na více zařízeních.
  2. Bezproblémové opětovné spuštění relace: Nová funkce Activity Managera opětovného připojení umožňuje uživatelům bez námahy se znovu připojit k jejich odpojeným aplikacím a relacím na ploše, což zajišťuje hladký přechod mezi zařízeními bez ztráty pokroku. Tato funkce eliminuje potřebu vyhledávat a znovu spouštět aplikace, což výrazně zvyšuje produktivitu a spokojenost uživatelů.

    Obrázek ukazuje uživatelské rozhraní Citrix Workspace s otevřeným Activity Manager. Na panelu Správce aktivit je plocha, která běží vzdáleně. Plocha má vedle ní štítek, který ukazuje, že se znovu připojuje.

    Bezproblémové opětovné připojení přes Activity Manager
  3. Správa relací mezi zařízeními: Ať už přecházíte z notebooku na tablet nebo chytrý telefon, Activity Manager vám umožní připojit se k relacím zahájeným na jiných zařízeních a zachovat tak kontinuitu vašeho pracovního postupu.
  4. Komplexní možnosti odhlášení: Activity Manager poskytuje možnost odhlásit se ze všech aktivních a odpojených relací na stejném rozhraní, což zjednodušuje správu relací a zvyšuje zabezpečení.

    Obrázek ukazuje uživatelské rozhraní Citrix Workspace s otevřeným Activity Manager. Na panelu Activity Manager uživatel klikl na tři tečky vedle ikony na ploše. Nabídka zobrazuje 5 možností: odpojit, odhlásit, restartovat, vypnout a vynutit ukončení.

    Ovládejte svou relaci přímo z aplikace Citrix Workspace
  5. Akce napájení pro vyhrazené stolní počítače: Uživatelé mohou provádět různé akce napájení na vyhrazených počítačích přímo ze Activity Managera:
    • Vypnutí: Šetřete energii vypnutím počítače, když se nepoužívá.
    • Force Quit: Ukončete nereagující plochy, abyste znovu získali kontrolu.
    • Hibernace: Šetřete energii při zachování aktuálního stavu vaší plochy.
  6. Potvrzení pro akce napájení: Nově přidané akce napájení nyní vyžadují potvrzení uživatele, což zabraňuje náhodným akcím a přidává další vrstvu zabezpečení.

Obrázek ukazuje výzvu, která uživatele žádá, aby potvrdil, zda chce restartovat plochu. Zpráva varuje, že by si uživatelé měli ušetřit práci, a restartování může trvat několik minut. Activity Manager

Výzva k potvrzení restartu plochy

Výhody 

Activity Manager v aplikaci Citrix Workspace je cenným nástrojem pro uživatele, kteří potřebují bezproblémově spravovat více aplikací a relací na ploše. Tím, že poskytuje jednotný pohled na všechny běžící prostředky, umožňuje snadné opětovné připojení k odpojeným relacím a nabízí komplexní akce napájení, pomáhá Activity Manager uživatelům udržovat produktivitu napříč zařízeními.

  1. Bezproblémové opětovné připojení k odpojeným relacím: Vynikající funkcí Activity Manager je jeho schopnost umožnit uživatelům bezproblémové opětovné připojení k odpojeným relacím. To zajišťuje, že uživatelé mohou pokračovat tam, kde přestali, bez ohledu na zařízení, které používají. Ať už se přesouváte z pracovní plochy na mobilní zařízení nebo přecházíte z jednoho místa na druhé, vaše práce zůstane nepřerušovaná a přístupná.
  2. Snížení nákladů na podporu a usnadnění života IT: Uživatelé s trvalými i netrvalými relacemi mají nyní přímý přístup k provádění akcí, jako je vypnutí, hibernace a vynucení ukončení relací. To snižuje potřebu navyšovat lístky na podporu a uvolňuje zdroje IT.
  3. Vylepšená uživatelská flexibilita: Uživatelé se mohou odhlásit ze svých relací z jakéhokoli zařízení, i když nechali svůj fyzický počítač spuštěný v kanceláři. To je užitečné zejména pro ty, kteří potřebují rychle opustit kancelář, ale přesto chtějí mít jistotu, že jejich relace jsou bezpečně odhlášeny.
  4. Provozní efektivita: Zjednodušením správy relací a snížením potřeby manuálních zásahů zvyšuje Activity Manager provozní efektivitu jak pro uživatele, tak pro IT administrátory.

Sledování

V nástroji Director a Monitor můžete sledovat, jaké výkonové akce provádějí koncoví uživatelé. Správci mohou zkontrolovat akce napájení stroje výběrem „Uživatel“ a zobrazit všechny akce provedené uživateli na strojích.

Moderní řídicí panel cloudové služby s grafy a statistikami pro sledování výkonu a využití systému. Activity Manager

Sledování je k dispozici pro výkonové akce koncového uživatele

Začněte ještě dnes!

Protože Activity Manager není ve výchozím nastavení povolen, musí jej správci aktivovat ručně.

Zde jsou kroky k aktivaci této funkce:

  1. Přihlaste se do Citrix Admin Console: Přístup k administrátorské konzoli pomocí vašich přihlašovacích údajů.
  2. Přejděte do Konfigurace pracovního prostoru > Funkce: Najděte část, kde můžete spravovat a povolit funkce.
  3. Povolit Activity Manager: Přepněte  funkci Activity Manager a vyberte „Povolit pro všechny“, abyste ji aktivovali pro všechny uživatele.

Budoucí vylepšení

Pro další zlepšení uživatelské zkušenosti Citrix plánuje aktivovat Activity Manager se základními akcemi – odpojení, odhlášení a opětovné připojení – pro všechny uživatele ve výchozím nastavení. To zjednoduší správu relací a zajistí, že uživatelé budou moci tuto funkci plně využívat, aniž by potřebovali zásah správce.

Další informace

Pokud se chcete dozvědět více o Activity Manager, podívejte se na produktovou dokumentaci nebo nás kontaktujte!

Zůstaňte naladěni na budoucí aktualizace, protože Citrix pokračuje ve vylepšování Activity Manager o další funkce, které z něj činí nepostradatelnou součást vaší správy relací.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix