Článek přečtěte do 3 min.

Znovu Oracle zavádí autonomní databázi. Možná ji znáte jako 19c databázi Oracle, která běží na Exadata Cloud Infrastructure, s AI smíchanou pro optimalizovaný výkon, zabezpečení, efektivitu zdrojů, dostupnost a další aspekty databáze. Nyní přichází s  podporou Oracle Database 23ai! Je to stále stejná samořídící, samozabezpečená a samoopravující databáze, kterou znáte a máte rádi. Jediný rozdíl je v tom, že získáte všechny výhody 23ai, což vám usnadní život. Nyní se pojďme pustit do neuvěřitelně skvělých věcí, které můžete vytvořit s Oracle Autonomous Database s Oracle 23ai!

Výhody Oracle Database 23ai

Výhody Oracle Database 23ai

Oracle 23ai  se zaměřuje na AI a produktivitu vývojářů, protože jsme jej vytvořili s ohledem na vývojáře. Naší vizí této verze je, aby se moderní aplikace a analýzy snadno generovaly a spouštěly pro všechny případy použití v jakémkoli měřítku a poskytovaly kompletní a jednoduchou platformu pro všechny vaše potřeby správy dat. Přinášíme revoluci do našich  konvergovaných databázových technologií, abychom sjednotili datové modely, jako je JSON, graf a relační, na základnější úrovni. Kromě toho, že jde o multimodelovou, multipracovní a multitenantskou platformu, která podporuje všechny datové typy a aplikace pro různé profily zátěže, přidáváme další funkce pro vývoj aplikací. Získáte tak více nástrojů k vytváření věcí, které chcete, vše na jediné platformě.

Jednou z nejlepších funkcí 23ai je  AI Vector Search (demo, dokumentace), průlomová technologie, která umožňuje vyhledávat dokumenty, obrázky, vzory a data s podobným obsahem. Představte si, že jste na telefonu a vidíte něco, co chcete. Ale když kliknete na cenovku, okamžitě ji zavřete, protože je příliš drahá. Ale stále chcete položku. Co když společnost X vytvoří místo, kde můžete najít někoho, kdo vás napálil, za zlomek ceny? Nahrajete obrázek nebo přidáte odkaz a někdo jiný prohledá internet, abyste jej našli. Zde přichází na řadu AI Vector Search. Prohledá internet a najde jej za vás.

Když zkombinujete AI Vector Search s relačním vyhledáváním vašich dat, můžete spotřebitelům pomoci najít to, co hledají, a doufejme, že to i prodáváte. Můžete jej také použít k efektivnějšímu a přesnějšímu řešení vašich obchodních problémů. Nyní nemusíte přesouvat a synchronizovat data, spravovat více produktů a tak dále, protože při odpovídání na vaše otázky můžete kombinovat jak obchodní data, tak vektory. Chcete-li plně využít toho, jak úžasné jsou tyto funkce, prohlédněte si dokumentaci k databázi Oracle.

Autonomní databáze a Oracle Database 23ai

Získáváte všechny výhody 23ai, o kterých jsme mluvili dříve, navíc k plně spravované, 99,995 % SLA autonomní databázi. Proces správy dat společnosti Oracle můžete zefektivnit a pomoci vám odhalit nové poznatky z vašich dat, které jste dříve neměli.

S  Select AI (demo, dokumentace), k dispozici pouze na Autonomous Database, která využívá zpracování přirozeného jazyka (NLP) k dotazování na data a získávání odpovědí pomocí generativní AI. Můžete tedy generovat SQL specifické pro vaši databázi pomocí výzev NLP, jako jsou „kteří zákazníci nejvíce spotřebovávají můj produkt“ nebo „jaký produkt generující největší příjmy ve FY24Q3?“ Pomocí snadno použitelných SQL API můžete snadno přistupovat k velkým jazykovým modelům (LLM) od více poskytovatelů. Navíc můžete vytvářet aplikace, které vašim uživatelům umožní získávat odpovědi ze svých dat pomocí NLP bez SQL, a demokratizovat tak svá data všem ve vaší společnosti.

Select AI vám usnadní život a odborníci v oboru  chválí Autonomous Database s 23ai. Carl Olofson, viceprezident pro výzkum softwaru pro správu dat ve společnosti IDC, řekl:

„S Autonomous Database, která uživatelům poskytuje podnikový pohled na data organizace, a Select AI, která poskytuje rozhraní přirozeného jazyka s širokými možnostmi překladu a generování SQL, máte odlišnou kombinaci, která posouvá hranice interakce s daty na novou úroveň.“

Vyzkoušejte autonomní databázi s Oracle Database 23ai sami!

Oracle Database 23ai on Autonomous Database vám přináší ještě vyšší efektivitu, produktivitu, flexibilitu, zabezpečení, spolehlivost, což vede k většímu množství inovací a lepším přehledům. Neberte nás za slovo.  Vyzkoušejte si to sami  a uvidíte, jak vyhovuje vašim neustále se vyvíjejícím potřebám moderních aplikací a poskytuje platformu pro inovace a efektivitu v podnicích založených na datech. Sdílejte s námi své výtvory Autonomní databáze pomocí #InnovateWithADB.

Zdroj: Oracle