Článek přečtěte do 3 min.

Správa uživatelských identit je v dnešním neustále se vyvíjejícím digitálním prostředí zásadní pro zajištění celkové bezpečnosti a provozu organizace. Na pomoc společnost Oracle vydala Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba, řešení, které podnikům umožňuje efektivnější správu životního cyklu identit v SAP Ariba, pomáhá snižovat riziko narušení zabezpečení a optimalizuje provozní výkon.

Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba

Licence Oracle Identity Governance zahrnuje Oracle Identity Manager. Oracle Identity Governance nabízí rozsáhlé ovládací prvky přístupových oprávnění, analýzy, vytváření sestav a další procesy, které pomáhají zajistit, že je udělen odpovídající přístup. Oracle Identity Manager a jeho konektory k aplikacím třetích stran také umožňují Oracle Identity Governance poskytovat kompletní správu životního cyklu identity uživatelů napříč podnikovými pracovními postupy.

Flow pro nasazení Oracle Identity Manager se SAP Ariba.
Obrázek 1: Diagram architektury pro nasazení Oracle Identity Manager se SAP Ariba.

Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba umožňuje Oracle Identity Governance poskytovat následující výhody:

  • Zvýšená úroveň zabezpečení: Standardizací řízení přístupu napříč SAP Ariba a přidruženými systémy mohou organizace zefektivnit správu uživatelských identit a vynutit zásady přístupu, které umožňují přístup k citlivým datům pouze oprávněným pracovníkům. Tato centralizace procesů správy identit pomocí Oracle Identity Governance pomáhá posílit bezpečnostní pozici organizace a poskytuje lepší ochranu proti hrozbám. Pomáhá také společnostem plnit regulační mandáty, které často vyžadují přísné kontroly přístupu k citlivým datům. Přijetím tohoto přístupu mohou společnosti lépe zabezpečit svá data a pomoci zabránit neoprávněnému přístupu k zachování důvěrnosti, integrity a dostupnosti důležitých informací.
  • Provozní efektivita: Automatizovaná správa uživatelských účtů pomáhá zvýšit efektivitu snížením manuálních zásahů.
  • Přesné řízení přístupu: Organizace mohou spravovat řízení přístupu prostřednictvím funkcí řízení přístupu založeného na rolích (RBAC) Oracle Identity Governance. Díky těmto schopnostem mohou organizace vytvářet přizpůsobené zásady přístupu, které jsou v souladu s rolemi a odpovědnostmi uživatelů pracovní síly. Omezením přístupu uživatelů pouze ke zdrojům a oprávněním nezbytným pro jejich pracovní funkce dále minimalizuje riziko neoprávněného přístupu nebo narušení dat. Oracle Identity Governance může organizacím pomoci dosáhnout a spravovat přísné požadavky na zabezpečení a shodu implementací přesně definovaných zásad přístupu.
  • Synchronizace dat v reálném čase: Konektor umožňuje synchronizaci uživatelských dat v reálném čase mezi SAP Ariba a Oracle Identity Governance. Změny uživatelských atributů nebo přístupových práv se rychle projeví v obou systémech, které zachovávají integritu dat.
  • Škálovatelnost a adaptabilita: Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba, navržený tak, aby rostl s vaší organizací, nabízí flexibilitu a rozšiřitelnost, umožňuje bezproblémovou integraci více systémů a přizpůsobuje se vyvíjejícím se provozním požadavkům.

Závěr

Oracle poskytuje podnikům transformační řešení, která podporují odolnost a agilitu. Vylepšete možnosti správy identit a přístupu vaší organizace pomocí Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba.

Jste připraveni využít sílu této integrace?

K integraci Oracle Identity Governance se SAP Ariba použijte následující kontrolní seznam:

  • Zkontrolujte systémové požadavky: Ujistěte se, že vaše prostředí Oracle Identity Governance a SAP Ariba splňují nezbytné předpoklady.
  • Instalace konektoru: Podle instalační příručky nastavte Oracle Identity Manager Connector pro SAP Ariba ve vašem prostředí.
  • Konfigurace: Přizpůsobte nastavení konektoru na základě požadavků vaší organizace.
  • Testování: Ověřte integraci provedením testovacích scénářů a potvrzením, že jsou uživatelská data synchronizována.

Podrobné pokyny a řešení problémů najdete v naší oficiální dokumentaci Oracle Identity Manager Connector pro Atlassian Jira. Chcete-li se o tomto řešení dozvědět více, neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Oracle