Článek přečtěte do 3 min.

V současném digitálním prostředí čelí podniky výzvě obrany proti vyvíjejícím se hrozbám a zároveň zajišťují bezproblémový uživatelský přístup z různých zařízení. Nejnovější nabídka společnosti Oracle, Oracle Universal Authenticator, řeší toto paradigma. Navrženo pro moderní i starší systémy, zjednodušuje používání jednotného přihlašování (SSO) a zlepšuje uživatelský přístup k oprávněným aplikacím přes více koncových bodů zařízení.

Oracle Universal Authenticator

Oracle Universal Authenticator usnadňuje jednotné přihlašování pomocí vícefaktorového ověřování (MFA) a možností ověřování bez hesla. Oracle Universal Authenticator také posiluje zabezpečení podporou moderních adaptivních metod ověřování. Tato funkce umožňuje organizacím zlepšit zabezpečení napříč různými zařízeními a aplikacemi, ať už on-premise nebo cloud.

Následující kroky poskytují přehled základních funkcí Oracle Universal Authenticator:

  1. Přihlaste se do zařízení pomocí jedné sady přihlašovacích údajů.
  2. Zvyšte autentizaci pomocí MFA na úrovni zařízení nebo se zbavte hesla.
  3. Získejte SSO přístup ke všem oprávněným aplikacím.
  4. Spravujte zařízení, uživatele a pravidla ověřování z konzoly centrálního administrátora.
Pracovní postup centrální správy Oracle Universal Authenticator.
Obrázek 1: Tok jednotného přihlášení Oracle Universal Authenticator

Oracle Universal Authenticator nabízí následující klíčové funkce:

  • Zkušenosti s SSO: Jedna sada přihlašovacích údajů umožňuje přístup k zařízením, zvyšuje produktivitu a spokojenost uživatelů s kratší dobou strávenou přihlašovacími procedurami a obnovou hesla. V této verzi poskytujeme podporu pro zařízení se systémem Windows a všechny aplikace chráněné systémem Oracle Access Management.
  • Podpora MFA nebo autentizace bez hesla na úrovni zařízení: V této verzi předdefinované faktory MFA zahrnují časově založené jednorázové heslo (TOTP) s mobilním autentizátorem, push notifikace, jednorázové heslo (OTP) s SMS , e-mail, OTP Yubico a hardwarový token.
  • Ochrana citlivých aplikací: U citlivých aplikací, jako jsou finance a HR aplikace, používá Oracle Universal Authenticator Oracle Advanced Authentication a Oracle Adaptive Risk Management k další ochraně kritických aplikací pomocí adaptivní vrstvy procesu ověřování MFA, která uvědomuje rizika.
  • Centralizovaná konzola pro správu: Webová konzole pro správu centralizuje registrace uživatelů a zařízení, což správcům umožňuje bez námahy zajistit konzistenci v celém podniku. Díky zjednodušené správě je vynucování a aktualizace zásad zabezpečení zařízení a přístupových práv přímočaré, což zvyšuje shodu a kontrolní opatření. Správci mohou také sledovat aktivity přihlašování zařízení a podle potřeby aktualizovat další zásady zabezpečení.
  • Samoobslužný portál: Oracle Universal Authenticator obsahuje uživatelsky přívětivý, samoobslužný portál, který je přístupný kdykoli a kdekoli a umožňuje uživatelům autonomně konfigurovat a dohlížet na jejich specifické MFA a možnosti bez hesla. Vložením kontroly do rukou uživatelů mohou správci snížit jejich pracovní zátěž.
  • Přizpůsobení: Oracle Universal Authenticator podporuje přizpůsobení přihlašovací obrazovky pomocí log a rozvržení, takže je flexibilní pro jedinečné požadavky zákazníků.

Závěr

Oracle Universal Authenticator nabízí robustní řešení pro podnikové zabezpečení a správu přístupu uživatelů. Oracle Universal Authenticator se zaměřením na zjednodušení jednotného přihlášení a podporu moderních metod adaptivní autentizace vylepšuje zabezpečení i uživatelské prostředí.

Klíčové funkce, jako je MFA a ověřování bez hesla na úrovni zařízení, poskytují flexibilitu a přizpůsobivost různým potřebám zabezpečení. Integrace s Oracle Advanced Authentication a Oracle Adaptive Risk Management dále posiluje ochranu citlivých aplikací.

Centralizovaná konzola pro správu a samoobslužný portál zjednodušují správu zařízení a uživatelů a umožňují správcům prosazovat zásady zabezpečení a efektivně monitorovat aktivity. Přizpůsobitelné možnosti umožňují organizacím přizpůsobit uživatelské prostředí jejich specifickým požadavkům.

Celkově Oracle Universal Authenticator řeší vyvíjející se bezpečnostní výzvy, kterým čelí podniky v digitálním věku, a nabízí praktické řešení pro zajištění bezpečnosti a použitelnosti napříč různými koncovými body a aplikacemi.

Chcete-li se dozvědět více, kontaktujte nás.

Zdroj: Oracle