Článek přečtěte do 3 min.

Umělá inteligence (AI), a konkrétněji generativní AI, pohání technologickou revoluci podobnou vzestupu internetu nebo mobilních komunikací. Ve společnosti Oracle chtějí zajistit, abysme měli špičkové nástroje pro využití síly této revoluce pro váš podnik.

S potěšením oznamujeme spuštění beta verze OCI Generative AI, nové služby hostované v Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Generativní umělá inteligence OCI umožňuje bezproblémově přidávat funkce generativní umělé inteligence založené na velkých jazykových modelech (LLM) do vašich aplikací a pracovních postupů prostřednictvím jednoduchých rozhraní API.

Dostupné velké jazykové modely

Prostřednictvím OCI Generative AI můžete používat následující předem sestavené modely. Můžete také přizpůsobit nebo doladit modely pomocí vlastních dat, aby vyhovovaly potřebám vaší domény.

  • Command model: Command je vysoce výkonný model generace Cohere. Model bere jako vstup uživatelský příkaz a generuje text podle pokynů. Ve verzi beta nabízíme dvě velikosti modelu, model s 52 miliardami parametrů a model s 6 miliardami parametrů. Model s 52 miliardami parametrů je nejlepší a nejpokročilejší model Cohere, zatímco model s 6 miliardami parametrů bude mít nižší cenu.
  • Koncový bod sumarizačního modelu: Sumarizace běží jako optimalizace nad modelem Cohere’s Command a nemusíte zadávat pokyny. Místo toho zadáte text, který chcete shrnout. Můžete definovat parametry, jako je délka shrnutí a formát. Pro beta verzi vystavujeme model s 52 miliardami parametrů pro shrnutí. Pomocí tohoto koncového bodu modelu můžete shrnout zpravodajské články, dokumenty, příspěvky na blogu a tak dále.
  • Model vložení: Pomocí modelu vložení můžete převést text, ať už slovo, větu nebo větší část textu, na sémantické číselné vyjádření vysokorozměrných vektorů. Jinými slovy, vektor generovaných čísel představuje význam textu. Tento nesmírně výkonný nástroj vám může umožnit klasifikaci textu, shlukování a dokonce i sémantické vyhledávání.

Pomocí generativní umělé inteligence OCI můžete ihned používat předtrénované modely prostřednictvím konzole OCI nebo jednoduchého volání API a pohánět mnoho vašich podnikových aplikací. V mnoha situacích tyto modely fungují hned po vybalení a řeší vaše případy použití s ​​malým nebo žádným dalším úsilím.

Přizpůsobení modelů vašim potřebám

Jedním z požadavků na mnoho oborově specifických případů použití je schopnost přizpůsobit modely tak, aby prováděly konkrétní oborový úkol, aby využívaly konkrétní doménu znalostí nebo generovaly text, který odpovídá konkrétnímu průmyslovému nebo podnikovému formátu. V OCI Generative AI můžete doladit modely Cohere tak, aby vyhovovaly vašim vlastním specifickým potřebám. Jemné ladění vám umožňuje přizpůsobit modely, aniž byste museli model trénovat od začátku nebo poskytovat velké množství dat. Protože modely již mají jazykové znalosti, skromný počet příkladů (100 nebo 1 000 příkladů) může stačit k tomu, aby se model naučil řešit váš jedinečný problém. Přečtěte si více o jemném ladění v OCI Generative AI Fine tuning.

Soukromé a bezpečné

Oracle respektuje vaše podniková data, vaše soukromí a zabezpečení. OCI hostí jak předpřipravené, tak vlastní modely. Kromě toho jste jediným subjektem, který může používat vlastní modely vyškolené na vašich datech.

Klid s vyhrazenými clustery AI

Jednou z výzev, které jsou dnes jedinečné pro generativní AI podnikové uživatele, je zajištění dostupnosti výpočetních zdrojů, které splňují jejich přísné požadavky na výkon.
Kromě možnosti využívat předem sestavené modely na vyžádání placením za tokeny, které odešlete a přijmete, zavádí OCI Generative AI také nový způsob, jak mohou podniky škálovat své generativní pracovní zátěže AI tak, aby vyhovovaly jejich potřebám. Zákazníci s generativní AI si mohou rezervovat výpočetní kapacitu pro úlohy generativní AI za měsíční cenu.

Tato schopnost vám přináší následující výhody:

  • Můžete řídit kompromis mezi propustností a cenou. Pokud například potřebujete vyšší propustnost pro svou pracovní zátěž, můžete zvýšit jednotky AI přidělené vašemu vyhrazenému clusteru AI.
  • Máte plnou kontrolu nad svými měsíčními výdaji, což usnadňuje získávání schválení výdajů a snižuje pravděpodobnost překvapení při fakturaci.
  • Tento cenový model vám poskytuje klid, protože víte, že máte zdroje, které potřebujete pro školení a odvození.

Nechte revoluci AI začít!

Oracle také zapojuje generativní zkušenosti AI do své sady podnikových aplikací, od Cerneru po Fusion. Představujeme si svět, kde vám generativní modely umělé inteligence mohou pomoci rychleji získat poznatky z podnikových dat, rozšířit vaši kreativitu a umožnit vám řešit skutečné problémy.

Éra podnikové generativní AI začíná právě teď!

Zdroj: Oracle