Článek přečtěte do 2 min.

Pokud jste minulý měsíc zachytili keynote CloudWorld Larryho Ellisona, víte, jak důležité jsou pro Oracle bezpečnost a koncept nulové důvěry. Jsme nadšeni, že můžeme oznámit říjnové novinky 2024, a to brzkou verzi Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Zero Trust Landing Zone, nové řešení, které umožňuje zajišťování jedním kliknutím pro bezpečnou, vysoce výkonnou architekturu pro váš cloudový nájem, s nasazením a posílenou konfigurací klíčové služby potřebné ke splnění určitých požadavků na základě doporučení vydaných USA a dalšími vládními agenturami po celém světě.

Další, nejnovější přírůstek do portfolia Oracle Edge Cloud, druhá generace Roving Edge Device (RED) společnosti Oracle poskytuje extrémní výpočetní výkon, bezproblémovou konektivitu a integrované zabezpečení na okraji sítí a v odpojených místech. RED představuje novou konfiguraci optimalizovanou pro GPU s optimalizovanými výpočty a úložištěm, aby zákazníkům poskytla větší flexibilitu při možnostech nasazení. Můžete spouštět různé pracovní zátěže, od podnikových aplikací po AI, a vybrat si služby OCI na hranici se zjednodušeným nasazením, vynikajícím poměrem cena/výkon a vynikajícím zabezpečením, včetně možnosti spouštět izolovaně nebo bez vzduchové mezery. Pokud máte aplikační zátěže, které potřebujete nasadit na hranici, které vyžadují škálovatelnou, bezpečnou a flexibilní platformu s výhodami cloudové technologie a ekonomiky, podívejte se na RED.

Generativní AI Agenti OCI s generováním rozšířeným načítáním (RAG) představují významný skok vpřed na cestě k tomu, aby umožnili vývojářům snadno vytvářet konverzační agenty s funkcemi RAG. OCI Generative AI Agents, která je nyní k dispozici s podporou pro Oracle Database 23ai, přináší AI do vašich dat. RAG kombinuje sílu velkých jazykových modelů (LLM) s úložištěmi podnikových znalostí, aby pomohly modelovat rychlé reakce v obchodních datech. OCI Generative AI RAG Agent je řešení připravené k použití pro uživatele, aby mohli konverzovat s dokumenty ve svých znalostních bázích.

Aby Oracle uspokojil rychle rostoucí poptávku po svých AI a cloudových službách, plánuje investovat více než 6,5 miliardy dolarů do otevření oblasti veřejného cloudu v Malajsii. Tato investice potvrzuje jejich závazek vůči Malajsii jako regionální bráně pro cloudovou infrastrukturu a komplexní sadu aplikací typu software-as-a-service (SaaS) nasazených v Malajsii. Malajsie bude naší 12. cloudovou oblastí v Asii a Tichomoří.

Zdroj: Oracle