Článek přečtěte do 3 min.

Tento rok přinesl významné změny pro poskytovatele služeb Citrix (CSP). Od zahájení programu v roce 2008 jsou naši partneři CSP zásadní při poskytování hodnoty svým zákazníkům prostřednictvím na míru šitých služeb postavených na technologii Citrix. S více než 2 miliony aktivních uživatelů obsluhovaných partnery CSP v roce 2023 byla aktualizace programu CSP nezbytná pro splnění vyvíjejících se požadavků trhu. Představujeme Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud pro CSP, který obsahuje licencování NetScaler Flexed a rozšiřuje kapacitu a možnosti NetScaler.

Klíčové aktualizace pro poskytovatele internetových služeb

Zjednodušení licencování

Iniciativa Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud for CSP zjednodušuje licencování prostřednictvím modelu ročního potvrzení a drasticky snižuje složitost konsolidací tisíců SKU pouze do dvou. Tato změna zlepšuje stabilitu a zároveň zvyšuje kapacitu a možnosti napříč všemi oblastmi. V rámci této transformace jsme se dozvěděli, že tento model nemusí být vhodný pro některé naše CSP partnery. Abychom tento problém vyřešili, oznámili jsme nové strategické partnerství se společností Arrow, které těmto partnerům umožní využívat program lépe přizpůsobený specifickým potřebám jejich zákazníků. Další informace o tomto tématu najdete na blogu s názvem Partnering with Arrow Electronics to Boost Support for Menší CSP Partners v Severní Americe a EMEA od Ethana Fitzsimonsa, viceprezidenta Citrix pro Channel Programs.

Představujeme flexibilní licencování NetScaler

Jednou z výjimečných položek této aktualizace je licencování NetScaler Flexed.

Tento nový licenční model nabízí významné výhody:

  • 999 instancí na tvarový faktor (VPX, VPX FIPS, SDX a MPX).
  • Šířka pásma 1 Tb/s pro napájení těchto instancí.
  • Centralizovaná správa prostřednictvím konzoly NetScaler, díky níž je aplikace a správa licencí hračkou.

Přechod na NetScaler Flexed znamená, že všechny licence jsou nyní Premium, což eliminuje obavy z různých edic a funkcí během poskytování. Navíc u staršího modelu CSP bylo licencování NetScaler přímo svázáno se zařízeními VPX. Nový model umožňuje správu prostřednictvím konzoly NetScaler, což vám umožňuje efektivně monitorovat a optimalizovat vaše prostředí.

Vylepšená řešení poskytovatelů služeb

Díky těmto aktualizacím nyní můžete nabízet škálovatelné služby přizpůsobené potřebám vašich zákazníků, včetně:

  • Zabezpečený vzdálený přístup pro aplikace.
  • Integrace Multi-Identity Provider (IDP).
  • Pokročilé funkce vyvažování zátěže.

Důležitost bezpečnosti a výkonu

Citrix v nových aktualizacích upřednostnil bezpečnost a výkon. Konzola NetScaler nyní obsahuje proaktivní správu zranitelnosti a nové funkce představené ve firmwaru verze 14.1. Vylepšením bezpečnostních opatření a nabídkou centralizovaného pohledu na metriky výkonu můžete lépe chránit zákaznické aplikace a zároveň zajistit optimální výkon.

Bezpečnostní funkce

Vylepšené funkce zabezpečení poskytované konzolou NetScaler vám umožňují budovat a vylepšovat služby spravovaného zabezpečení, což pomáhá získat podíl na trhu a udržet si zákazníky.

Mezi některé klíčové funkce patří:

  • Web Application Firewall (WAF) pro zabezpečení webových aplikací.
  • IP Reputation pro blokování škodlivého provozu.
  • Bot Management k obraně proti automatickým útokům.

Kromě toho funkce Security Advisory nepřetržitě vyhledává známá zranitelnost a nabízí postupné pokyny k nápravě. Tento proaktivní přístup zajišťuje, že si zachováte silnou pozici zabezpečení a ochráníte aplikace i data.

Optimalizace výkonu

Nové licencování také podporuje lepší výkon. Můžete využít Global Server Load Balancing (GSLB) k zajištění kontinuity podnikání a zvýšení výkonu aplikací napříč regiony. Tato flexibilita zajišťuje, že aplikace zůstanou dostupné i v případě výpadků nebo údržby.

Cesta vpřed

Přechod na licencování NetScaler Flexed nejen zvyšuje kapacitu a možnosti dostupné pro vaši firmu, ale také otevírá dveře novým případům použití zákazníků. S funkcemi, které přesahují tradiční Citrix Gateway, můžete vytvářet inovativní řešení, která efektivně uspokojí požadavky zákazníků.

Nyní máte lepší pozici pro poskytování služeb, které zvyšují dostupnost, vzdálený přístup a zabezpečení aplikací a sítě pro vaše zákazníky. Využitím výkonných funkcí konzoly NetScaler můžete zjednodušit operace, zkrátit čas na identifikaci a řešení problémů a vytvořit robustní a stabilní prostředí pro vaše zákazníky.

Jak Citrix postupuje vpřed s těmito inovacemi, zaměřujeme se i nadále na to, abyste mohli poskytovat svým zákazníkům výjimečnou hodnotu. S přidáním NetScaler Console získáte přístup k jednotnému rozhraní, které zjednodušuje správu a zvyšuje zabezpečení a výkon vašich nasazení.

Závěrem

Aktualizace, které přináší Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud pro CSP licencování NetScaler Flexed, představují pro naše CSP významný krok vpřed. Zjednodušením licencování, zvýšením bezpečnosti a výkonu a rozšířením služeb se Citrix zavázal pomáhat vám uspět na neustále se vyvíjejícím trhu poskytovatelů služeb.

Zatímco pracujete na růstu svého podnikání a zkoumáte nové příležitosti, nyní je čas přijmout tyto změny a využít kapacitu a možnosti Netscaleru, které máte k dispozici. Obraťte se na tým spravující váš účet a zahajte rozhovor o tom, jak můžete tyto aktualizace využít k vytvoření nových služeb a podpoře růstu vaší organizace.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrox