Článek přečtěte do 3 min.

Je jen otázkou času, než nám zavoláte. Kritická aplikace je nedostupná. Uživatelé nemají přístup ke svým e-mailovým schránkám. Sdílení souborů nefunguje. Koncoví uživatelé nemají přístup ke zdrojům a vstupenky na help desk se hrnou. 

Každý správce IT ví, jaké to je být na druhém konci problému s vysokou prioritou. Vzhledem k počtu prodejců a technologií které jsou ve hře v průměrném IT prostředí je to nevyhnutelné. Ale co kdyby vaše řešení dokázala tyto problémy vyřešit automaticky? Co když, zatímco vy usilovně řešíte problémy a telefonujete na podporu, koncoví uživatelé ani nezjistí, že se něco pokazilo?

To se může zdát příliš dobré, než aby to byla pravda, ale taková byla zkušenost mnoha našich zákazníků s produkty Citrixu nejen během výpadku AT&T, který 12. září zasáhl tisíce zákazníků Microsoftu.

Příběh zákazníka

Naši zákazníci migrovali na Citrix Cloud kvůli flexibilitě a škálovatelnosti cloudových služeb, kde rok co rok zaznamenali stabilní nárůst přijetí. Důvěřujete našim službám a my vám za to chceme poskytnout klid na vaši práci. Odolnost a redundance jsou zabudovány do našich řešení, které pomáhají zajistit hladký chod vašeho prostředí.

Nejnovější výpadek je příkladem, kdy selhání sítě zabránilo odchozí komunikaci ze sítí zákazníka do zdrojů hostovaných společností Microsoft. Přestože služby Citrix Cloud nebyly výpadkem ovlivněny, zákazníci využívající AT&T se k cloudovým službám nemohli dostat. Naštěstí díky odolnosti technologie převzaly funkci Local Host Cache (LHC) a technologie Service Continuity, což uživatelům umožňuje spouštět relace bez přerušení.

Vezměte si jednoho ze zákazníků Citrix, poskytovatele pojištění se sídlem ve Spojených státech. Když jejich spojení s Microsoftem vypadlo, LHC skočil do zákulisí, aby zachránil situaci. Díky více než dvaceti tisícům spuštění v celém jejich prostředí a více než 96% úspěšnosti spuštění mohli jejich uživatelé pokračovat v práci, aniž by si byli blaženě vědomi IT chaosu, který se odehrává na pozadí.

Obrázek ukazuje skládaný pruhový graf. Existují dva typy startů: pravidelné starty a starty LHC. Osa Y je počet spuštění a osa X je čas. Kolem 7:40 pravidelné starty klesají a jsou pak plně nahrazeny starty LHC až do 9:20. Poté se spouštění přepne zpět na běžné spouštění

Zákazník se spustí během výpadku

Jak můžete vidět v datech o spuštění výše, po počátečním poklesu startů na začátku výpadku se LHC spustil, aby zajistil, že se uživatelé mohou připojit. Jakmile výpadek skončil, tito uživatelé plynule přešli zpět na běžné spouštění a nebyli o nic moudřejší.

LHC nebyla jediná technologie, která zachránila situaci. Vezměte si dalšího zákazníka, investiční společnost se sídlem ve Spojených státech. Trhy se nezastaví, protože existuje problém se sítí, a neměli by se zastavit ani koncoví uživatelé. Díky Service Continuity to uživatelé tohoto zákazníka nemuseli. S 94 % úspěšností byli schopni pokračovat ve svém podnikání – starat se o své zákazníky, místo aby zažívali prostoje.

Síla Citrixu

Platforma Citrix je navržena tak, aby vám poskytla odolnost, i když se něco nedaří. To je jeden z mnoha důvodů, proč jsou lídrem v poskytování aplikací a desktopů! Řešení je navrženo tak, aby vám poskytlo flexibilitu při hostování zdrojů kdekoli  v cloudu, on-premise nebo hybridní kombinaci obou – takže se nikdy nebudete muset obávat, zda budete mít během výpadku dostupné zdroje.

Spolu s touto flexibilitou řešení s vysokou dostupností skutečně září. Pokud dojde k výpadku vašich kritických aplikací, může i jediná hodina výpadku vést ke ztrátě milionů dolarů a snížení produktivity. Naštěstí vám funkce jako LHC a Service Continuity kryjí záda, aby zajistily, že vaši koncoví uživatelé budou mít přístup ke svým kritickým aplikacím – bez ohledu na to, co se děje na straně IT.

Vyhněte se výpadkům s Citrixem

Platforma vám může pomoci vyhnout se výpadkům, takže vaše podnikání se nikdy nemusí zastavit. Velký výpadek je dobrou příležitostí k přehodnocení a revizi obnovy po havárii a odolnosti IT. Chcete-li získat více informací o tom, jak využít Citrix pro odolnost vašeho IT systému, kontaktujte nás.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix