Článek přečtěte do 3 min.

Těm z vás, kteří se mohli připojit živě, děkujeme za váš čas a pozornost. Během živého setkání Q&A dostali mnoho dobrých otázek, ale časová tíseň umožnila odpovědět jen na několik.

Otázky jsou rozdělené do sekcí aby vám pomohli najít odpovědi, které možná hledáte:

  • Co je nového v Citrix Director / Monitor
  • Optimalizace nákladů
  • Citrix uberAgent

Co je nového v Citrix Director / Monitor

Kdy budou všechny tyto nové funkce dostupné?

  • Do Citrix DaaS a později do verzí Citrix Virtual Apps and Desktops budou přidány nové funkce, včetně Network Topology View, integrace Secure Private Access, Cost Saving Report, Infrastructure Rightsizing a C-itrix Infrastructure Monitoring.

Budou připravované funkce dostupné v Citrix Virtual Apps and Desktops 2402 LTSR?

  • Tyto funkce budou přidány do Citrix DaaS a později do verzí Citrix Virtual Apps and Desktops.

Budou tyto připravované funkce vyžadovat licenci platformy Citrix?

  • Citrix uberAgent je licenční funkce platformy Citrix. Všechny funkce Director a Monitor diskutované v Citrix Master Class budou dostupné pro všechny zákazníky, ale tito zákazníci budou muset podle potřeby upgradovat na příslušné verze.

Budou aplikace a testování plochy podporovat typy přihlášení, jako je SAML?

  • Ne. Citrix Probe Agent podporuje ověřování na Citrix Workspace / StoreFront pomocí pověření Microsoft Active Directory nebo pověření domény Citrix Gateway. Pro Citrix Gateway nakonfigurovanou s LDAP nebo nativním OTP pomocí schématu jednotného přihlášení je k dispozici možnost vícefaktorové autentizace. Další informace naleznete v dokumentaci Aplikace a testování plochy.

Bude Citrix Probe Agent zahrnut do Citrix Virtual Desktop Agent (VDA)? 

  • Citrix Probe Agent zůstane samostatný, protože jej uživatelé mohou nainstalovat do zařízení z libovolného místa reprezentujícího umístění koncových uživatelů.

Jak blízko k reálnému času jsou data při kontrole relací týkající se latence a dalších metrik pro koncové uživatele?

  • Údaje o živých relacích jsou k dispozici ke kontrole přibližně po 30 sekundách.

Optimalizace nákladů

Můžete nastavit náklady na hostování infrastruktury pro místní nasazení?

  • Ano, budete moci určit cenu za hodinu pro místní infrastrukturu.

Bude Citrix Cost Optimization podporovat náklady na instance AWS?

  • V aktuální verzi budeme podporovat Microsoft Azure a podpora pro AWS a GCP je na plánu produktu.

Citrix uberAgent

Podporuje uberAgent také Ubuntu Linux?

  • Citrix uberAgent je aktuálně dostupný pro Windows a macOS. Agent Linuxu je na plánu. Další informace o podporovaných operačních systémech a verzích rozšíření prohlížeče naleznete v Systémových požadavcích Citrix uberAgent.

Plánuje uberAgent shromažďovat data ze zařízení ChromeOS?

  • Podpora pro ChromeOS momentálně není v plánu Citrix uberAgent.

Jak začneme s Citrix uberAgent.

  • Citrix uberAgent je zahrnut pouze v licenci platformy Citrix. Citrix je k dispozici i ve zkušební verzi, stačí se s námi spojit.

Další informace

Pokud jste zmeškali webinář Citrix Master Class, nebojte se. Celý webinář na vyžádání si můžete prohlédnout na centru Citrix Master Class a získat přístup k dalším zdrojům a odkazům na dokumentaci k produktům, které vám pomohou rychle pochopit hlavní příčinu problému, zkrátit čas na vyřešení a jednat proaktivně, abyste se vyhnuli narušení. Pro získávání informací z první ruky nás neváhejte kontaktovat.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix