Článek přečtěte do 5 min.

Po desetiletí se Citrix zavázal řešit výzvy zákazníků inovativními řešeními. Dnes s potěšením oznamujeme, že Citrix VDA pro macOS 2409 dosáhl obecné dostupnosti pro Citrix DaaS. Srdečně děkují všem prvním osvojitelům v komunitě Citrix za jejich vášeň a odhodlání, které pomáhají testovat různé případy použití a scénáře nasazení v programech Tech Preview od loňského listopadu.

Co je Citrix VDA pro macOS?

Plocha macOS zobrazující různé aplikace a rozhraní HDX pro plochu macOS představující elegantní digitální pracovní prostor.

Celý IT průmysl vyvíjí svou strategii zařízení, aby umožnil rozmanité a flexibilní pracoviště a zvýšil produktivitu zaměstnanců. Zvýšila se poptávka po bezpečném vzdáleném řešení s vynikající uživatelskou zkušeností pro zařízení macOS. Citrix Virtual Delivery Agent (VDA) pro macOS, poháněný technologií HDX, je perfektní pro splnění těchto požadavků. Sdílí velkou část stejné architektury jako Windows a Linux VDA, což zákazníkům umožňuje využívat jej bez velkých křivek učení.

Toto nové VDA je optimalizováno (ale nejen) pro následující uživatele:

  • Vývojáři: Práce na vývoji a testování iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS a visionOS pomocí Xcode a souvisejících nástrojů, zejména pro geograficky distribuované pracovní síly nebo týmy partnerů/konzultantů, kde je bezpečnost nejvyšší prioritou.
  • Návrháři: Profesionálové v multimediálním a zábavním průmyslu (film, zvuk, hry, 3D simulace), kteří se při každodenních činnostech spoléhají na aplikace založené na macOS. Tento VDA umožňuje těmto profesionálům a nezávislým pracovníkům využívat výkonná zařízení Mac z jakéhokoli koncového zařízení, kdykoli a kdekoli.
  • Ostatní znalostní pracovníci: Jednotlivci, kteří dávají přednost používání macOS nebo jejichž pracovní postup je do určité míry založen na macOS nebo jeho aplikacích, zejména ve finančním sektoru, vzdělávacích institucích a lékařském průmyslu.

Ve verzi GA začlenili velkou část zpětné vazby z technického náhledu a zaměřili jsme se především na vylepšené přihlašování pomocí funkce Single Sign-On, vylepšené zkušenosti pro vývojáře s podporou přesměrování zařízení USB a sdílení obrazovky HDX a vylepšené konference prostřednictvím přesměrování webové kamery. A co je nejdůležitější, rozšířili podporu Workspace App a vylepšili nástroje pro odstraňování problémů. Následuje podrobná tabulka obsahující hlavní funkce Mac VDA.

Kategorie Vlastnosti
Protokol HDX/ICA Adaptivní grafika
Selektivní H.264 (ve výchozím nastavení povoleno)
Adaptivní propustnost (ve výchozím nastavení povoleno)
Podpora přesměrování zvuku více klientů
Více monitorů Zjišťování
vysoké DPI MTU Dynamické rozložení klávesnice Synchronizace HDX Sdílení obrazovky Přesměrování webové kamery Přesměrování USB pro velkokapacitní úložiště a grafický tablet Pokročilé klávesy myši podpora Bezpečné uživatelské relace pomocí DTLS CGP / SR / ACR TCP / EDT (EDT je ​​ve výchozím nastavení povoleno) Rendezvous V2 (jak TCP, tak EDT)
Řídící rovina Konfigurace zásad pomocí řadiče Delivery Controller
Režim nasazení bez připojení k doméně
Integrace konzole pro správu DaaS/CVAD
Konfigurace proxy pomocí podpory PAC
Zlepšení správy relací
Zkušenost SSO (Single Sign-On)
Integrace odesílání zpráv a metrik relace
Veškerá podpora aplikací Citrix Workspace
Specifické schopnosti pro Mac Nativní podpora a optimalizace Apple Silicon Trackpad
pro rychlé přepínání uživatelů
Podpora a odstraňování problémů Protokolování
Nástroje pro ladění: xdlcollect | ctxsession | vdaverze | ctxoptimizer | HDX monitor Lite | Zpráva XDPing
DaaS Monitor (výkon přihlášení a ICA RTT)

Nový software macOS VDA má nízkou náročnost na prostředky za běhu a využívá optimalizované návrhy z Windows a Linux VDA všude, kde je to možné. Vzhledem k jedinečným aspektům macOS jsme také optimalizovali mnoho komponent speciálně pro Mac. Další informace o architektuře najdete v našem článku Tech Zone.

Průmyslová partnerství 

V Citrixu jsou hrdí na budování silných integrací s našimi partnery. Jsou rádi, že můžeme úzce spolupracovat se společností Apple a jejím ekosystémem, abychom splnili požadavky zákazníků a nabídli flexibilitu. Začali s MacStadium, lídrem v IaaS s hardwarem macOS napříč jejich datovými centry. Nyní, v této verzi GA, rozšířili spolupráci na Amazon EC2 Mac instance.

Ilustrace zobrazující různé fáze cloud computingu, ukazující postup od základních k pokročilým cloudovým službám.

Věříme, že partnerství s různými dodavateli poskytne zákazníkům větší flexibilitu a bude mít prospěch z různých případů použití, jako je přiblížení datových center geograficky distribuovaným pracovním silám a zajištění kritických úkolů. Další informace naleznete v našem průvodci nasazením.

Dostupnost a systémové požadavky

Citrix VDA pro macOS je k dispozici ve všech předplatných Citrix.

V této verzi optimalizovali VDA speciálně pro platformu Apple Silicon. Podporuje zařízení macOS využívající čipové sady M1, M2, M3 nebo novější a nejnovější tři generace verzí macOSVentura, Sonoma a Sequoia.

Pro zákazníky Citrix DaaS se můžete řídit příručkou Začínáme s Mac VDA a zahájit nasazení právě teď. Pro zákazníky s CVAD on-premise jsme v současné době stále ve veřejném náhledu a pro použití této funkce je třeba upgradovat váš Delivery Controller na verzi 2407 nebo novější.

Zákazníci říkají:

Před uzavřením bychom se rádi s hrdostí podělili o zpětnou vazbu z našich programů náhledu

„Remoting macOS byl případ použití, který jsme se před několika lety snažili pokrýt interním a externím uživatelům jinými produkty, ale zkušenost koncových uživatelů byla opravdu špatná a v podstatě jsme selhali. MacOS TP již poskytoval efektivní vyjádření svého potenciálu z hlediska použitelnosti, ale tým Citrix poskytl neocenitelnou podporu pro urychlení testu… Skvělá práce!“

„Minulý týden jsme vyzkoušeli macOS VDA… Opravdu mě ohromilo, jak hladká byla instalace, konfigurace a spuštění VDI z Macu. Díky za tak skvělou práci.”

„Upgrade byl úspěšně nasazen přes Jamf. Zatím je vše dobré. Velmi stabilní a funguje podle očekávání.”

Závěrečná slova a výzva k akci

Do budoucna bude Citrix VDA pro macOS i nadále vydáván spolu s běžnými CR a budoucími verzemi LTSR s funkcemi a schopnostmi podle potřeb zákazníků. Budeme také aktivně zapojovat naše zákazníky, abychom zajistili, že funkce splňuje vaše jedinečné požadavky. Neváhejte nás kontaktovat nebo nám napište na info@solutia.cz.

Prozkoumejte nové VDA ještě dnes stažením Citrix VDA pro macOS a prostudováním dokumentace k produktuZačněte vylepšovat svůj podnikový pracovní postup vzdáleným ovládáním macOS s HDX!


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix