Článek přečtěte do 6 min.

Jsme rádi, že můžeme oznámit podporu „Day 0“ pro iOS 18 se zcela novou aplikací Citrix Workspace 2409. iOS 18 přináší iPhone a iPad do nových výšin personalizace, schopností a inteligence a přináší bezkonkurenční uživatelský zážitek. V Citrix nově definujeme, jak na svých zařízeních Apple pracujete, připojujete se a dosahujete více. Citrix Workspace je odborně vytvořen pro integraci s iOS 18 a umožňuje vám odemknout nové úrovně produktivity od prvního dne.

Nové úrovně přizpůsobení a schopností

S iOS 18 mají uživatelé iPhonů nové výkonné způsoby, jak přizpůsobit ovládací centrum a zamykací obrazovku, díky čemuž je Citrix Workspace dostupnější než kdy dříve.

Přepracované Control Center vám umožňuje přidat zástupce Citrix Workspace pro okamžitý přístup jediným klepnutím, což zjednodušuje váš pracovní postup. Můžete si také přizpůsobit ovládací prvky zamykací obrazovky tak, aby zahrnovaly aplikaci Citrix Workspace, což ještě více zefektivní vaši práci. S novým tlačítkem Action na iPhone 15 Pro a nejnovějších modelech iPhone 16 je přístup k Citrix Workspace rychlejší a intuitivnější.

Již brzy budete moci přidávat zkratky pro virtuální aplikace a desktopy dodávané Citrixem, což vám umožní ponořit se přímo do vaší práce jediným klepnutím. Je to pohodlí a efektivita, dokonale navržené pro váš způsob práce.

Apple Intelligence transformuje zážitek z iPhone

Apple Intelligence, hluboce integrovaná do iOS 18 a postavená na ochraně soukromí ve svém jádru, transformuje způsob, jakým uživatelé píší a komunikují. Tyto pokročilé funkce přinášíme do Citrix HDX, což umožňuje snadné přepisování, korektury a shrnutí napříč nástroji pro psaní ve vašem virtuálním pracovním prostoru.

Siri se také vyvinula tak, aby byla přirozenější, citlivější na kontext a intuitivní. Brzy budete moci spouštět aplikace a desktopy dodávané Citrixem prostřednictvím Siri a bez námahy přepínat mezi hlasovými a textovými příkazy, aby vyhovovaly vašemu pracovnímu postupu.

Sledujte oznámení a poznámky k vydání a sledujte nejnovější funkce a vylepšení v systému iOS 18. Pracovali pečlivě, aby zajistili, že váš upgrade na iOS 18 bude bezchybný a poskytne hladký přístup k vašim aplikacím a desktopům hned od prvního dne.

Stále čekáte na upgrade na iOS 18? Žádný problém. Nadále plně podporují iOS a iPadOS 17 a 16, což zajišťuje konzistentní zážitek na všech vašich zařízeních. Úplné podrobnosti naleznete v systémových požadavcích a pokynech pro kompatibilitu pro iOS.

Co je nového v aplikaci Citrix Workspace?

  • Rychlé skenování: Po přihlášení do Citrix Workspace na vašem Macu i iOS zařízení můžete snadno skenovat dokumenty pomocí vašeho iPhonu nebo iPadu s Rapid Scan. Naskenované soubory se automaticky ukládají do vašeho Macu a jsou přístupné vzdáleně přes virtuální plochu pomocí Client Drive Mapping.
  • Bezproblémové používání aplikací na iPadech pomocí Stage Manager: Pomocí Stage Manager můžete snadno spouštět a spravovat více virtuálních aplikací sdílených relací v samostatných oknech. Můžete také plynule přepínat mezi nativními a virtuálními aplikacemi na svém zařízení nebo externím monitoru a odemknout tak zcela novou úroveň produktivity.
  • Autentizace bez hesla pomocí FIDO2: Organizace využívající ověřování FIDO2 mohou nyní povolit zjednodušené přihlašování do Citrix Workspace na iOS. Uživatelé se mohou autentizovat pomocí možností platformy (PIN, Touch ID, Face ID) nebo roamingových autentizátorů (USB). Bezpečnostní klíče Yubico jsou také podporovány pro přihlašování na weby s povoleným WebAuth v rámci relací HDX.

Připravované funkce

  • Škálovatelný a přizpůsobitelný panel nástrojů během relace: Přepracovali jsme panel nástrojů během relace, aby byl intuitivní a uživatelsky přívětivý. Bezproblémově se přizpůsobí vašemu pracovnímu postupu pomocí uživatelsky volitelného rozvržení s jedním nebo dvěma sloupci a novými nástroji pro rychlejší a efektivnější navigaci.
  • Sdílený iPad: S Apple Business Manager mohou organizace nasadit iPady až 10 uživatelům jako sdílená zařízení. Aplikace Citrix Workspace automaticky rozpozná a přihlásí aktivního uživatele a poskytuje hladké a efektivní přechody mezi uživateli bez nutnosti dalších přihlašovacích kroků.
  • Podpora periferních zařízení USB-C na iPhone: Transformujte svůj iPhone do prostředí jako na stolním počítači pomocí Citrix Workspace připojením k externímu displeji, klávesnici a myši přes USB-C. Odemkněte zvýšenou produktivitu a soudržné uživatelské prostředí, díky čemuž bude práce na cestách výkonnější než kdy dříve.
  • EDT Congestion Control: Vylepšili jsme náš proprietární protokol Enlightened Data Transport (EDT) o pokročilé mechanismy řízení zahlcení navržené tak, aby optimalizovaly výkon sítě i v náročných podmínkách. Tato vylepšení vylepšují zážitek během relace a zajišťují nepřerušované připojení a plynulejší výkon, zejména když jste na cestách.
  • Přizpůsobení DPI: Vychutnejte si konzistentní a vysoce kvalitní vizuální prvky ve své relaci HDX s přizpůsobením DPI, které zajistí, že se text a obrázky zobrazí v dokonalé velikosti na iPhonu i iPadu. A když je vaše zařízení v doku, přinášíme plnou podporu pro rozlišení monitoru 4K, která přináší ještě ostřejší čistotu a detaily.

Další informace

Čekání je u konce – iOS 18 je nyní k dispozici ke stažení z App Store a přináší vašemu zařízení novou úroveň personalizace a možností. Podrobnosti o tom, jak tato vylepšení využít na maximum, najdete v úplné dokumentaci k produktu. Aplikace Citrix Workspace, je navržena tak, aby se nativně integrovala do ekosystému Apple a zvýšila vaši produktivitu. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Zdroj: Citrix