Článek přečtěte do 2 min.

9. září 2024 Apple představil novou generaci mobilních a nositelných zařízení, která lidé touží dostat do rukou, spolu s dalším hlavním vydáním operačního systému: iOS 18, který má být uveden na trh 16. září 2024.

Dobrou zprávou je, že Citrix Endpoint Management je připraven podporovat iOS 18 v „Day 0“. Vývojový tým bedlivě sledoval a testoval vydání s předběžným přístupem, aby zajistil kompatibilitu s klientem Citrix Secure Hub, aplikacemi Citrix pro mobilní produktivitu – jako je Secure Mail a Secure Web – a to jak cloud, tak místní správa Citrix Endpoint Management.

Zde jsou verze klienta a serveru, které oficiálně podporují iOS 18

Klient

  • Secure Hub 24.9.0 (GA: již brzy)
  • Secure Mail 24.9.0 (GA: EAR je nyní k dispozici)
  • Secure Web 24.9.0 (GA: EAR je nyní k dispozici)

Server

  • Citrix Endpoint Management 24.10.0 (plánováno na říjen)
  • Citrix XenMobile Server 10.16 Rolling Patch 4 (naplánováno na říjen)

Upozorňujeme, že pokud používáte dřívější podporované verze XenMobile Server (např. 10.15) a CEM 24.9.0, iOS 18 bude stále fungovat. Důrazně doporučujeme aktualizovat všechny součásti serveru při nejbližší příležitosti kvůli kompatibilitě. Vydání cloudu CEM bude provedeno automaticky prostřednictvím zavedení canary.

Sada Citrix MAM SDK je samozřejmě také připravena podporovat iOS 18!

Nejnovější MAM SDK pro iOS (verze 24.7.1) je k dispozici na GitHubu pro váš vývojový tým, aby se připravil a integroval s vašimi interními mobilními aplikacemi.

S podporou „Day 0“ mohou nyní IT administrátoři podporovat podniková a BYO zařízení na iOS 18, ať už jsou zaregistrováni nebo plánují registraci do cloudu nebo on-premise Citrix Endpoint Management.

Pro více informací nás kontaktujte.

Zdroj: Citrix