Článek přečtěte do 4 min.

Internet, který dnes známe a užíváme si ho, by nebyl stejný bez úžasných tvůrců obsahu, kteří baví a vzdělávají diváky po celém světě. Za posledních deset let se tvorba obsahu vyvinula z koníčka na plnohodnotnou kariéru pro miliony jednotlivců, přičemž platformy jako YouTube, Instagram a TikTok umožňují lidem zdokonalovat své kreativní a vypravěčské dovednosti a budovat si obrovské množství fanoušků, které přinášejí významný zdroj příjmů.

Tato bezprecedentní příležitost k monetizaci není pro miliony vlivných osobností, které vedou spotřebitele v různých nebo specifických oblastech v průmyslových odvětvích, snadná.

Tvůrci obsahu a ovlivňovatelé čelí jedinečnému souboru rizik kybernetické bezpečnosti, která mohou ohrozit jejich pověst a živobytí i jejich publikum.

Vážení tvůrci obsahu a influenceři na YouTube, toto je pro vás!

Oznamujeme spuštění dalšího Industry First, kompletního bezpečnostního řešení pro tvůrce obsahu a influencery na YouTube, speciálně navržené k ochraně vašich digitálních aktiv, pověsti a příjmů před sofistikovanými hrozbami a podvody zaměřenými na vaše publikum.

Proč je potřeba toto inovativní řešení?

Tvůrci oblíbeného obsahu a ovlivňovatelé jsou velmi atraktivními cíli pro kyberzločince, kteří využívají svou významnou online přítomnost s potenciálními miliony odběratelů:

  • Zesílit dopad online podvodů nebo zahájit mnohem větší útoky proti veřejnosti.
  • Využijte zdroje příjmů a ukradněte potenciální výdělky.
  • Držte účty tvůrců pro výkupné.
  • Ukrást osobně identifikovatelné informace, včetně seznamů odběratelů, e-mailových adres a dalších cenných informací, které lze prodávat na temném webu (Dark webu).

Úspěšný hack nebo phishingový útok by mohl vést k demonetizaci, ztrátě sponzorství nebo dokonce ukončení kanálu.

Výzkum Bitdefenderu o zcizení prominentních kanálů YouTube v roce 2023 uvádí tato rizika do perspektivy, protože kyberzločinci pokračují v pronikání do účtů tvůrců a používají technologii deepfake k zesílení škodlivých kampaní a kryptografických podvodů.

Vyšetřování hackingu některých prominentních účtů tvůrců YouTube (jeden z nich měl počet odběratelů až 12,5 milionu lidí) dále zdůrazňuje finanční motivaci těchto útoků a proč se účty tvůrců a jejich vlastníci stávají tak cennými cíli.

Řešení řeší tato rizika a mnohem více, od zmírnění dopadu ztráty přístupu k vašemu účtu YouTube (i na krátkou dobu) po minimalizaci prostojů, finančních ztrát a poškození vaší pověsti.

„Kyberzločinci se zaměřují na YouTube, online influencery a další populární platformy, aby zneužili důvěru, kterou si vlastníci obsahu vybudovali, a získali přístup k milionům následovníků, aby rozšířili dosah svých malwarových a podvodných kampaní. Jediné narušení by mohlo vymazat roky obsahu a zavedenou pověst.“ “ řekl Ciprian Istrate, senior viceprezident provozu, Consumer Solutions Group ve společnosti Bitdefender. „Bitdefender Security for Creators je první komplexní bezpečnostní řešení, které nepřetržitě střeží obsah, online kanály a integritu vlastníků.“

Zaměřte se na tvorbu a nechte nás, abychom se postarali o vaši digitální bezpečnost

Zde je rozpis klíčových funkcí a výhod, které získáte po přihlášení k odběru Bitdefender Security for Creators:

  • Nepřetržité monitorování účtu a ochrana vašich účtů YouTube – Bitdefender Security for Creators monitoruje účty YouTube, zda se nechová neobvyklé chování, a upozorní vás, jakmile je zjištěn jakýkoli incident nebo potenciální pokusy o hackování. To zahrnuje hromadné mazání videí, změny názvu účtu, změny profilu, úpravy popisu kanálu a další náznaky převzetí účtu.
  • Pokročilá prevence hackerů – Bitdefender Security for Creators chrání vlastníky obsahu před novými a stávajícími hrozbami, jako jsou zero-days, spyware, ransomware, škodlivé odkazy, malware infostealer a další nebezpečí specificky zaměřená na přihlášení uživatelů a citlivá data, která usnadňují převzetí účtů. Zabezpečení a ochrana se vztahuje na stolní počítače, notebooky, tablety a mobilní zařízení.
  • Ochrana proti phishingu – Phishingové útoky jsou primárním zájmem tvůrců obsahu, protože hackeři a další zákeřní aktéři se často vydávají za podporu YouTube, sponzory značky nebo jiné legitimní subjekty, aby vás oklamali, abyste získali přístup na škodlivé webové stránky nebo poskytli citlivá data. Bitdefender Security for Creators využívá technologii proti phishingu řízenou umělou inteligencí, která automaticky označuje pokusy o phishing, smishing a podvod.
  • Možnost týmového plánu – Bitdefender Security for Creators je ideální pro týmově spravované kanály YouTube s interními i externími spolupracovníky. Rozšiřuje robustní bezpečnostní funkce na celý váš tým, který je bohužel také terčem nebo vystaven útokům, včetně editorů videa, grafiků a členů s přístupem k vašim účtům. To pomáhá zajistit, že členové vašeho týmu jsou také plně chráněni.
  • Pomoc při obnovení účtu – Nabízíme vám podrobného průvodce, jak rychle obnovit váš účet v případě hacknutí. Získáte podrobný návod krok za krokem, jak odstranit škodlivého aktéra a znovu získat přístup k účtu.

Získejte oceněnou a inovativní ochranu ještě dnes, abyste si udrželi náskok před vyvíjejícími se hrozbami a dosáhli klidu při zachování kontroly nad obsahem, který vytváříte, milujete a sdílíte se svými sledujícími!

Pro více informací o produktech a variantách Bitdefender, nás kontaktujte.