Článek přečtěte do 4 min.

Robotic Process Automation (RPA) je nyní k dispozici jako nativní funkce Oracle Integration.

Co je RPA?

RPA používá softwarové roboty k automatizaci manuálních opakujících se úkolů, které každý den provádějí vaši zaměstnanci, jako je běžné zadávání dat a zpracování transakcí. Automatizace takových úkolů nejen uvolňuje tyto cenné zdroje pro strategičtější činnosti, ale také zlepšuje efektivitu a efektivitu obchodních procesů.

RPA funguje tak, že pomocí jednoduchých nástrojů učí roboty používat aplikace, stejně jako lidé, prostřednictvím uživatelského rozhraní aplikace. Automatizace budov se stává přístupnou technickým i netechnickým uživatelům, což umožňuje inovovat rychlostí a rozsahem. RPA exceluje tam, kde potřebujete automatizovat úkoly v aplikacích bez API nebo chcete rychle vytvořit automatizaci bez zapojení specializovaných dovedností nebo narušení stávajících operací.

Oracle Integration: Platforma pro automatizaci vašeho podnikání

Oracle Integration je přední integrační platforma jako služba (iPaaS) s komplexním portfoliem nástrojů a technologií pro automatizaci podnikání, které pomáhají zákazníkům integrovat a automatizovat komplexní podnikové procesy.

Mezi jeho klíčové funkce automatizace patří:

  • Integrace aplikací: k odstranění datových sil a zajištění konzistence dat v celém podniku.
  • Předem postavená konektivita: snížení technických překážek pro připojení Oracle a třetích stran Software-as-a-Service (SaaS) a místních aplikací, databází, internetových technologií a služeb AI.
  • Automatizace procesů: zapojení lidských pracovníků do pracovních postupů schvalování a zpracování výjimek.
  • Decision Service: k automatizaci prosazování obchodních politik a pravidel.
  • Business to Business (B2B): k automatizaci transakcí a procesů obchodních partnerů.
  • A nyní RPA: pro rychlou automatizaci manuálních opakujících se úkolů bez potřeby hlubokých technických znalostí.

Tato verze dělá z RPA nedílnou součást kompletní platformy podnikové automatizace Oracle Integration. Organizace nyní mohou sjednotit iniciativy v oblasti automatizace v celém podniku a eliminovat automatizační sila, která se často vyskytují, když týmy centra excelence RPA a aplikační IT týmy pracují nezávisle. RPA se stává součástí vaší automatizační strategie, kde mohou obchodní a technické týmy spolupracovat, co nejlépe využít stávající sady dovedností a sjednotit řízení životního cyklu automatizace, sledovatelnost a správu.

„Ironií je, že jsem do naší společnosti přinesl RPA, ale jako vývojář aplikací nejsem velkým fanouškem RPA. S Oracle Integration RPA můžeme s roboty zacházet jako se zbytkem našich integrací řízených API. To je něco, za čím se mohu dostat, protože to zapadá do našeho modelu architektury a řízení tím, že je součástí návrhu na rozdíl od řešení typu stop-gap.“

– James Wall, vrchní ředitel, Finance IT ve společnosti Albertsons

Vytvoření robota pomocí webového nástroje pro záznam v Oracle Integration.
Vytvoření robota pomocí webového nástroje pro záznam v Oracle Integration.

Oracle Integration RPA

Roboty Oracle Integration RPA jsou stavěny a spravovány v rámci projektů zaměřených na řešení, ve stejném kontextu a pod stejným řízením jako jiné automatizační technologie potřebné pro řešení. A není potřeba instalovat specializovaná desktopová vývojářská studia. Intuitivní webový nástroj pro záznam obrazovky zjednodušuje vytváření robotů tím, že zachycuje kroky, které člověk běžně v aplikaci dělá, aby splnil daný úkol. Tyto záznamy generují aktivity s nízkým obsahem kódu, které jsou automaticky konfigurovány s užitečnými vymoženostmi návrhu a údržby, jako je logika ověřování stránky, opakovaně použitelné cíle uživatelského rozhraní, externalizovaná tajemství, jako jsou informace o připojení aplikací a snímky obrazovky pro snadné ladění. Vývojáři robotů mohou plynule přecházet mezi rekordérem a aktivitami s nízkým kódem, což poskytuje rovnováhu mezi snadností použití a vysokou úrovní kontroly.

Konfigurace robota s nízkým kódem v RPA Robot Designer.
Konfigurace robota s nízkým kódem v RPA Robot Designer.

Po sestavení můžete roboty začlenit do integrací stejným způsobem, jako se připojujete k jakékoli jiné aplikaci nebo technologii. Vývojáři mohou vytvářet hybridní orchestrace pomocí rozhraní API, robotů, rozhodovacích služeb, pracovních postupů typu „human-in-the-loop“ a služeb AI. Zabudování robotů do integrací zajišťuje automatizační řešení budoucnosti tím, že proces výměny robotů za robustnější a škálovatelnější API je snadný a má malý dopad na následné aplikace.

Profily nasazení usnadňují výběr správných automatizačních komponent a verzí potřebných k nasazení kompletního řešení nebo pouze toho, co je vyžadováno pro upgrade nebo opravu. Tyto profily nasazení zefektivňují proces prosazování změn ve vývojových, testovacích a produkčních prostředích.

Jednotná pozorovatelnost a pokročilá analytika v rámci celého vozového parku napříč všemi komponentami automatizace v rámci řešení pomáhá provozním týmům rychle identifikovat a řešit problémy.

„Jako jeden z nejstrategičtějších partnerů společnosti Oracle jsme poskytli včasný vstup do Oracle Integration RPA, abychom utvářeli její vývoj s ohledem na potřeby automatizace našich klientů. Díky orchestraci robotů, rozhraní API, lidských úkolů, rozhodování a služeb AI nám Oracle Integration RPA pomáhá vytvářet inteligentní obchodní automatizaci pro naše klienty prostřednictvím jednotného prostředí přetahování.

– Amit Singh, cloudový architekt, inovátor, zástupce ředitele společnosti Accenture

Orchestrujte API, roboty, rozhodovací služby, pracovní postupy lidí ve smyčce a služby AI.
Nastavujte API, roboty, rozhodovací služby, pracovní postupy lidí ve smyčce a služby AI.

Začněte ještě dnes!

Vydání Oracle Integration RPA je součástí našeho trvalého závazku poskytovat kompletní platformu pro automatizaci podnikání, která poskytuje komplexní portfolio nástrojů a technologií pro automatizaci podnikání, které vám pomohou integrovat a automatizovat vaše komplexní podnikové procesy. Poskytování RPA jako nedílné součásti této platformy pro automatizaci podnikání umožňuje využívat výhod používání robotů k rychlé a snadné automatizaci manuálních opakujících se úkolů a zároveň zajistit, že jsou součástí automatizační strategie, která podporuje spolupráci mezi obchodními a aplikačními IT zainteresovanými stranami.

Pro další informace ohledně produktů Oracle, nás neváhejte kontaktovat.

Zdroj: Oracle