Článek přečtěte do 4 min.
Oracle Cloud Infrastructure (OCI) s potěšením oznamuje uvedení své druhé generace výpočetních instancí na bázi Ampere Arm, OCI Ampere A2. Řada A2 staví na úspěchu průkopnických instancí OCI Ampere A1 a poskytuje ještě vyšší výkon, škálovatelnost a nákladovou efektivitu pro širokou škálu cloudových úloh.Od všeobecné dostupnosti OCI Ampere A1 v roce 2021 získal Oracle pozitivní trakci a osvědčená nasazení od zákazníků v různých odvětvích, včetně sjednocené komunikace, cloudového monitorování, vývojových nástrojů, pojišťovacích služeb a automobilové simulace. Více než 100 služeb OCI, včetně důležitých služeb první strany, jako je Oracle Database a Oracle Fusion Apps, nyní bezproblémově běží na instancích OCI A1 založených na Ampere a Oracle Linux. Od svého uvedení na trh nabízí OCI Ampere vynikající cenu za výkon pro výpočetní techniku ​​Arm v cloudu a OCI Ampere A2 nyní činí ekonomiku a výkon ještě přesvědčivějšími.

OCI Ampere A2: Lepší než kdy jindy

Instance OCI Ampere A2 představují další generaci zpracování na bázi Arm a poskytují virtuální stroje (VM) s vyšším počtem jader a kontejnery s vysokou hustotou v rámci jednoho serveru. Tyto instance využívají propojení s nejnižší latencí, díky čemuž jsou ideální pro služby jako Kubernetes a mediální služby a nabízejí vynikající poměr cena/výkon.

Instance A2 nabízejí následující klíčové funkce, ceny a výkonnostní charakteristiky:

  • Založeno na řadě procesorů AmpereOne, které poskytují až 78 OCPU (1 OCPU = 2 jádra AmpereOne, celkem 156 jader)
  • Až 946 GB paměti DDR5 s o 25 % větší šířkou pásma ve srovnání s A1
  • L2 cache 2 MB na jádro, 100% nárůst oproti předchozí generaci
  • Flexibilní velikosti virtuálních počítačů s až 946 GB paměti a spouštěcími svazky blokového úložiště až do 32 TB
  • Síťová šířka pásma až 78 Gb/s ethernet a až 24 karet virtuálního síťového rozhraní (VNIC)
  • O 28 % vyšší výkon v průměru než A1 pro řadu nativních cloudových úloh, jako je Cassandra (o 13 % lepší), NGINIX (o 18 % lepší), Postgres (o 27 % lepší) a MySQL Point Select (o 59 % lepší)
  • Špičkové ceny cloud computingu na bázi Arm, 0,014 $/OCPU/hodinu a 0,002 $/GB/hodinu
Tvar OCPU Paměť Úložný prostor Síť
VM.Standard.A2.Flex 1–78 OCPU

(OCPU jsou dvě jádra procesoru AmpereOne)

1–946 GB Blokovat pouze úložiště Až 78 Gbps

Standardní aplikace a mikro benchmarky ukazují vyšší výkon OCI Ampere A2 oproti A1. 2 MB mezipaměti L2 a výkonnostní charakteristiky A2 celkově ukazují, že databázové zátěže, jako je Cassandra, PostgreSQL a MySQL, mohou těžit v průměru o 28 % napříč zátěží ve srovnání s instancemi A1. Podobně mohou zákazníci provozující webové servery zaznamenat nárůst výkonu až o 18 %, jak ukazuje benchmark NGINX. Testy byly provedeny na 16jádrových, 96GB virtuálních počítačích na obou tvarech, byly spuštěny několikrát a zprůměrovány, aby se získala následující čísla. Všechna čísla SPEC jsou odhady.

Porovnání výsledků normalizovaných virtuálních strojů A2 a A1 napříč SPECrate, Cassandra, PostgreSQL, MySQL Writes, MySQL Point Select a NGINX.

Klíčové pracovní zátěže

Optimální cena za výkon pro kontejnerové aplikace

Výkonnostní charakteristiky Ampere v kontejnerech dělají z OCI Ampere A2 ideální řešení v poměru cena/výkon pro spouštění kontejnerizovaných úloh ve vašem clusteru Kubernetes. Tvary OCI Ampere A2 můžete používat ke spouštění kontejnerů s Oracle Container Engine for Kubernetes (OKE), přičemž těžíte z optimální ceny za výkon ve velkém měřítku.

Red Bull Racing používá instance OCI Ampere A1 na OKE, což jim pomohlo zvýšit počet traťových simulací Monte Carlo, které mohou provozovat, o 25 %, což zlepšuje přesnost modelu a umožňuje ostřejší rozhodování. Red Bull Racing připisuje tyto výkonnostní zisky jako součást důvodu svého obrovského úspěchu v posledních několika sezónách.

„Využitím výkonu a flexibility Kubernetes na Oracle Cloud Infrastructure A1 compute jsme byli schopni realizovat masivní vylepšení přesnosti simulačního modelu a výkonu, která přispěla k úspěchu, který jsme jako tým a podnik viděli od roku 2021,“ řekl Matt Cadieux, hlavní informační ředitel Red Bull Racing. „Vpřed jsme nadšeni z přechodu na OCI A2, abychom si uvědomili ještě výraznější výkonnostní zisky, protože naše partnerství pokračuje.“

Optimální cena za výkon pro mediální služby a streamování videa

OCI Ampere A2 je vysoce výkonný pro provozování video služeb a webových konferencí, poskytuje lineární škálovatelnost, nízkou latenci a předvídatelný výkon a zároveň chrání před hlučnými efekty sousedních procesorů.

Společnost 8×8, lídr v oblasti cloudových komunikačních služeb, přijala instance Ampere A1 a dokázala zavést své podnikové služby do tří týdnů, přičemž dosáhla vysokého výkonu a nízké latence.

„Procesory OCI Ampere si pro nás vedou opravdu dobře,“ řekl Mehdi Salour, SVP Global Network and DevOps u 8×8. „Dávají nám konzistentní lineární výkon, což je velmi důležité pro aplikace, jako je hlas a video v reálném čase. Cena-výkon byl také vynikající. Šetříme peníze a děláme něco dobrého pro životní prostředí, takže plníme všechny tři cíle.“

Výkonnostní charakteristiky a úspory nákladů OCI Ampere A2 také činí tyto tvary ideálními pro vícenásobné dodatečné pracovní zatížení, včetně následujících příkladů:

  • Analytika a databáze: Nízká spotřeba a vysoká hustota jader na rack činí OCI Ampere A2 vhodným řešením pro zvládnutí obrovského výpočetního výkonu a trvalých vysoce výkonných úložišť a síťových požadavků při analýze velkých dat.
  • Cloudové nativní webové služby: Cloudové nativní procesory Ampere ve tvarech OCI A2 nabízejí flexibilitu, škálovatelnost a odolnost pro moderní webové služby, poskytují nižší doby odezvy, vyšší propustnost a škálovatelný, předvídatelný výkon ve srovnání s procesory na architektuře x86.

Začínáme

Uvedením OCI Ampere A2 Oracle nadále posouvá hranice výkonu cloud computingu, škálovatelnosti a nákladové efektivity. Ať už spouštíte kontejnerizované aplikace, úlohy streamování médií a videa nebo náročné cloudové nativní služby, instance OCI Ampere A2 nabízejí přesvědčivou nabídku. Připojte se k rostoucímu počtu zákazníků, kteří využívají výkon výpočtů založených na Arm na Oracle Cloud Infrastructure, a vyzkoušejte výhody inovativní architektury Oracle a Ampere pro vaše pracovní zatížení. Začněte ještě dnes.

Zdroj: Oracle