Článek přečtěte do 4 min.

Nasazení aplikací v podnikových prostředích lze řešit mnoha způsoby. Citrix vždy hledá příležitosti ke zjednodušení administrativní režie a naše podpora pro MSIX usnadňuje nasazení a aktualizaci aplikací než dříve. Dnešním tématem bude: Nasazení nových Teams ve vašem prostředí Citrix.

Jaké aplikace používají MSIX?

Vaše první zkušenost může být s novými Teams. Použití podpory Citrix MSIX pro vaše nové zavádění Teams využívá výhod moderních funkcí nasazení a zároveň zlepšuje zabezpečení a optimalizuje využití zdrojů. Můžete těžit ze zlepšení zabezpečení, zefektivnění nasazení aplikací, zvýšení kompatibility, optimalizace využití zdrojů a využití výhod moderních funkcí nasazení.

Článek Citrix TechZone Tech Brief: Citrix DaaS MSIX a příloha aplikace MSIX poskytuje přehled MSIX, jeho výhody a srovnání s tradičním nasazením aplikací.

Citrix spolupracoval s Microsoftem na zavedení nového formátu MSIX do Citrix DaaS a Citrix Virtual Apps and Desktops, aby organizace mohly využívat tuto moderní technologii nasazení aplikací z jediného rozhraní.

Obrazovka DaaS Premium App Packages

Podívejte se na naše video s vysvětlením funkcí Citrix a uvidíte, jak snadné je nasadit balíčky aplikací MSIX s Citrixem:

Nasazení nových Teams ve vašem prostředí Citrix

K nasazení nových Teams využijí administrátoři uzel App Packages v konzole Citrix Web Studio v Citrix DaaS nebo Citrix Virtual Apps and Desktops k provedení následujících rychlých a jednoduchých kroků:

  1. Uložte nový balíček Teams MSIX do sdílené síťové složky:

  • Stáhněte si balíček MSIX pro nové Teams z webu Microsoftu nebo jiného důvěryhodného zdroje. Ujistěte se, že máte správnou verzi, která je kompatibilní s požadavky vaší organizace.
  • Uložte nový balíček Teams MSIX do sdílené síťové složky UNC, SMB nebo Azure File Share.
  • Ujistěte se, že agenti Citrix Virtual Delivery Agent mají nainstalovanou komponentu „Citrix Personalization for App-V“ a mají oprávnění ke čtení na cestě úložiště balíčků.

Podrobnosti o MSIX

  1. Zkontrolujte aktualizace balíčku

Vyberte umístění ve zdrojovém seznamu a klikněte na Zkontrolovat aktualizace balíčků pro import balíčků do Citrix DaaS nebo Citrix Virtual Apps and Desktops.  

Obrazovka Kontrola aktualizací balíčku

  1. Přidejte nové týmy do skupin doručení

Po dokončení importu nového balíčku Teams přidejte podle potřeby novou aplikaci Teams z balíčku do jedné nebo více skupin doručení. Uživatelé přidružení k těmto doručovacím skupinám mají přístup k novým týmům.

Obrazovka Přidat balíček

Když se uživatelé znovu přihlásí, nainstalují se a budou k dispozici nové Teams.

Balíčky aplikací Citrix vs. objemy aplikací VMware (Ominissa)

Pro administrátory, kteří nedávno přešli na virtualizaci aplikací a desktopů Citrix, má Citrix při porovnávání nasazení nových Teams na Citrix pomocí balíčků aplikací s objemy aplikací VMware efektivnější proces instalace, který vyžaduje méně manuálních kroků, žádné další nástroje a výrazně kratší dobu. pro nasazení a aktualizace.

Balící úsilí:

  • Citrix využívá nový balíček Teams MSIX a distribuční formát.
  • VMware App Volumes vyžaduje vyhrazený balicí počítač pro přebalení MSIX do balíčku VMware App Volumes.

Úsilí při nasazení:

  • S Citrixem se nový balíček Teams MSIX nahraje do zdroje sdílení souborů. Balíček aplikací je poté přiřazen skupinám doručování Citrix.
  • VMware App Volumes vyžaduje ruční dokončení složitých kroků, jak je definováno v článku znalostní báze VMware Zachycení nových týmů jako balíčku v App Volumes 4.x.

Úsilí o aktualizaci:

  • S Citrixem se nové aktualizace balíčků Teams MSIX jednoduše nahráva0jí do zdroje sdílení souborů.
  • VMware App Volumes vyžaduje ruční opakování stejných složitých kroků k vytvoření aktualizovaného balíčku VMware App Volume.

Další informace

Jste připraveni nasadit nové MS Teams? Neváhejte nás kontaktovat, pomůžeme vám s implementací!

Organizace mohou přijmout MSIX jako preferovaný formát balení a distribuce aplikací. Správci mohou využít konzolu Citrix Web Studio v Citrix DaaS nebo Citrix Virtual Apps and Desktops k využití této moderní technologie nasazení aplikací z jediného rozhraní.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.