Článek přečtěte do 5 min.

Nové modely umělé inteligence, pokročilé vizualizace a bezproblémová správa dat v červencové aktualizaci Oracle Analytics Cloud (OAC)

Zatímco komunita Oracle Analytics slaví, že byla jmenována lídrem v roce 2024 Gartner® Magic Quadrant™ for Analytics a Business Intelligence Platforms, aktualizace Oracle Analytics Cloud (OAC) z července 2024 zavádí klíčové nové funkce v rámci analytické cesty, od přípravy dat po průzkum a vyprávění příběhů.

Nejdůležitější z této aktualizace:

  • Rozšířená analýza: Vylepšené uživatelské rozhraní pro kontrolu modelů AutoML.
  • Flexibilní datové akce: Spouštějte datové akce z více míst.
  • Nová příprava a průzkum dat: Vylepšené funkce od přípravy dat po vyprávění příběhu.
  • Pokročilá vizualizace: Nové ovládací prvky pro podmíněné formátování a Sankeyovy grafy.
  • Efektivní správa dat: Rychlejší načítání dat s možnostmi Vložit a Upsert.
  • Vylepšené ovládací prvky správce: Podrobná oprávnění a snadné sdílení prostřednictvím PDF/PNG.
  • Zjednodušený mobilní přístup: QR Connect pro zjednodušené přihlášení k mobilní aplikaci OAC.

Přečtěte si níže a zjistěte více o tom, jak tyto aktualizace mohou pomoci přeměnit statistiky dat na inteligentní rozhodnutí a rychleji a efektivněji jednat.

Rozšířená analytika a strojové učení

Aktualizace z července 2024 staví na intuitivním uživatelském prostředí OAC pro strojové učení a umožňuje technickým i firemním uživatelům kontrolovat své modely AutoML a přistupovat k obecným informacím, podrobnostem o modelech, hodnocením kvality a dalším – vše ve stejném intuitivním formátu jako nativní modely ML OAC. jak je znázorněno na obrázku 1.

Vylepšené uživatelské rozhraní pro kontrolu modelů AutoML spuštěných v OAC
Obrázek 1: Vylepšené uživatelské rozhraní pro kontrolu modelů AutoML spuštěných v OAC

Zkoumání, Dashboarding a vyprávění příběhů

Mnohé z nových funkcí v červenci 2024 jsou navrženy tak, aby urychlily průzkum analytiků. Existuje více ovládacích prvků pro formátování vizualizace, včetně podmíněného formátování pro součty a mezisoučty, což poskytuje autorům obsahu příležitost snadno zvýraznit oblasti zaměření a osvětlit trendy prostřednictvím tabulek a kontingenčních tabulek, jak je znázorněno na obrázku 2. Formátování grafu Sankey bylo vylepšeno, aby umožňovalo změny šířky uzlů, zobrazení popisků dat, poměr mezer uzlů a další.

Flexibilnější podmíněné formátování součtů a mezisoučtů
Obrázek 2: Flexibilnější podmíněné formátování součtů a mezisoučtů

Aktualizace z července 2024 také nabízí novou flexibilitu pro uživatele OAC, kteří chtějí využít datové akce. Datové akce propojují poznatky s akcí a přenášejí uživatele z počátečního bodu zkoumání na další relevantní analýzy a externí weby. Uživatelé nyní mohou spouštět akce s daty z více míst, včetně z nové karty, na stejné kartě nebo ve vyskakovacím okně, jak je znázorněno na obrázku 3. Tato aktualizace umožňuje tvůrcům určit, jak budou uživatelé prožívat své propojené akce a jak s nimi budou interagovat. ať už inspirující čerstvou analýzu v nové zprávě prostřednictvím nové karty nebo prohlížení doplňkových vizualizací v kontextu prostřednictvím vyskakovacího okna.

Nové možnosti použití datových akcí v OAC
Obrázek 3: Nové možnosti použití datových akcí v OAC

Mezi další vylepšení možností prozkoumávání dat, dashboardů a vyprávění příběhů OAC patří možnost vyloučit částečná data ve filtrech podle data a času, zlepšit vizualizace prognóz a zavedení vektorových mapových pozadí pro vyšší rychlost a výkon. Například vyloučení neúplných nebo částečných příjmových období je klíčové pro získání přesných přehledů v metrikách, které průměrují výsledky. Zahrnutí dílčích období by uměle snížilo průměr a vyvolalo zavádějící názory.

Konektivita dat, modelování a příprava

Velká zpráva pro uživatele spravující velké, pravidelně aktualizované datové sady! Aktualizace z července 2024 přináší vylepšené možnosti opětovného načítání dat, které vyžadují méně času, energie a úsilí, prostřednictvím přírůstkové aktualizace dat mezipaměti. Poskytování nejaktuálnějších výsledků zúčastněným stranám dříve vyžadovalo opětovné načtení celé datové sady. Od července poskytuje OAC alternativy k vkládání nových dat do stávajících dat v mezipaměti nebo k ‚Upsert‘ – vkládání nových řádků a také obnovování existujících řádků, které byly aktualizovány (viz obrázek 4). To znamená, že firemní uživatelé mají nejpřesnější přehled o svém podnikání s menším úsilím.

Rychlejší opětovné načítání dat s možnostmi Vložit a Upsert pro aktualizaci dat mezipaměti
Obrázek 4: Rychlejší opětovné načítání dat s možnostmi Vložit a Upsert pro aktualizaci dat mezipaměti

Nová veřejná rozhraní REST API navíc uživatelům umožňují získat historii běhu z datového toku, podporovat monitorování a optimalizaci výkonu a vylepšenou auditovatelnost. Administrátoři tak budou moci rychleji a snadněji shromažďovat informace o tom, jak jsou datové toky využívány; včas identifikovat problémy s výkonem; a optimalizovat jejich realizaci.

Správa

Aktualizace z července 2024 přináší mnoho nových funkcí, které správcům a uživatelům usnadňují sdílení obsahu, včetně:

  • Větší podrobnost v ovládacích prvcích správce, jako je zajištění toho, aby uživatelé získali přístup přesně k tomu, co potřebují, ale k ničemu, co ne.
  • Snadné sdílení vizualizací správci zamýšleným uživatelům prostřednictvím souborů PDF a PNG prostřednictvím pravidelných opakujících se e-mailů, aby bylo možné poskytovat analýzy lidem, kteří nemusí mít vždy přístup k analytické platformě.
  • Hladší sdílení analytického obsahu díky jednoduchým adresám URL, které uživatelům umožňují personalizovat odkazy na jejich obsah.
  • Sledování sdílení informací je nyní jednodušší díky možnosti exportovat zprávy o doručení e-mailů do souborů CSV, jak je znázorněno na obrázku 5, včetně možnosti vybrat informace obsažené ve formátu jednoduchého zaškrtávacího políčka. To pomáhá správcům snadněji podávat zprávy o využití analytické platformy.
Snadný export zprávy o doručení e-mailu do CSV
Obrázek 5: Snadný export zprávy o doručení e-mailu do CSV
  • Oprávnění jsou stále podrobnější v celé řadě uživatelských akcí od exportu dat a obsahu sešitu po správu zabezpečení, snímků a sociálních kanálů.

Vylepšení aplikace Oracle Analytics Mobile

Mobilní analytika je stále více žádaná, a proto je snadný přístup nejvyšší prioritou. Za tímto účelem aplikace Oracle Analytics ještě více usnadnila připojení k vaší instanci OAC prostřednictvím mobilní aplikace s QR Connect. Uživatelé nyní stačí naskenovat QR kód, aby se dostali přímo do přihlašovacích údajů aplikace OAC, což zjednodušuje přístup k jejich analýze, aniž by museli vkládat svou rozšířenou adresu URL instance.

Závěr

Řada funkcí představených v aktualizaci Oracle Analytics Cloud z července 2024 umožňuje obchodním i technickým uživatelům zjednodušit průzkum dat a sdílet statistiky. Díky neustálým inovacím, snadnému použití a zabezpečení a správě na podnikové úrovni je OAC i nadále platformou, na kterou se lidé spoléhají, aby umožnila inteligentní rozhodnutí založená na datech na všech úrovních organizace.

Zdroj: Oracle