Článek přečtěte do 3 min.

Cloudové prostředí Citrix a nastavení s více adresami URL je důležité mít snadno rozpoznatelné názvy obchodů, které rezonují mezi uživateli a správci. Nedostatek známých názvů může vést k nejasnostem, zvláště když administrátoři spravují více obchodů bez jasných štítků. Výběrem uživatelsky přívětivých názvů pro své obchody bude koncovým uživatelům i správcům jasné, jaké adresy URL použít.

Abychom se s touto výzvou vypořádali, Citrix zavedl funkci, která správcům umožňuje přizpůsobit názvy obchodů pro jejich prostředí a zajistit tak viditelnost a srozumitelnost pro koncové uživatele. Tato funkce nabízí výhody pro dva různé případy použití.

První scénář

Správci nastavují název obchodu prostřednictvím Citrix Cloud Console

V současné době, když správce vytvoří obchod, je mu automaticky přiřazen výchozí název „store“, jak je uvedeno níže.

Obrázek sekce Konfigurace pracovního prostoru v Citrix Cloud, zobrazující všechny obchody Workspace označené jako „Store“

Obrázek 1. Zkušenosti správce pro názvy obchodů

Z pohledu koncových uživatelů je následující, co pozorují při přístupu k informacím o svém účtu/úložišti z nastavení klienta Citrix.

Obrázek názvů obchodů, které mohou koncoví uživatelé vidět ze své aplikace Citrix Workspace, všechny se zobrazují jako „Obchod“

Obrázek 2. Interakce koncového uživatele s názvy obchodů

Nyní s novou funkcí mají administrátoři možnost upravit názvy těchto obchodů podle svých preferencí.

Obrázek sekce Konfigurace pracovního prostoru v Citrix Cloud, zobrazující všechny obchody Workspace označené jedinečnými názvy obchodů.

Obrázek 3. Jedinečné názvy obchodů nastavené administrátory

Obrázek níže ilustruje, jak odlišné názvy obchodů přispívají k jasnosti a snadné identifikaci, což minimalizuje zmatek pro koncové uživatele.

Obrázek názvů obchodů, které mohou koncoví uživatelé vidět ze své aplikace Citrix Workspace, všechny se zobrazují jako jedinečné názvy obchodů.

Obrázek 4. Nově přiřazený název obchodu viditelný pro koncové uživatele.

Druhý scénář

Povolte nebo zakažte možnost koncovým uživatelům upravit název obchodu ve své klientské aplikaci.

Po vytvoření názvu obchodu mohou administrátoři přepínat (prostřednictvím Citrix Cloud Console) a povolit nebo zakázat koncovým uživatelům upravovat obchod, který je zobrazen v jejich klientské aplikaci.

Pod možností 'Upravit' pro adresu URL Workspace je zaškrtávací políčko, které umožňuje koncovým uživatelům přizpůsobit si názvy obchodů v aplikaci Workspace. Toto není ve výchozím nastavení povoleno.

Obrázek 5: Možnost povolení/zakázaní možnosti úpravy názvu obchodu

V důsledku toho koncový uživatel nebude moci změnit název obchodu. Ve výchozím nastavení nebudou koncoví uživatelé moci upravit název obchodu ve své klientské aplikaci. Možnost se zobrazí šedě, jak je znázorněno níže. To umožní správcům zachovat konzistenci pro všechny uživatele.

V aplikaci Workspace pro koncového uživatele nelze ve výchozím nastavení upravovat možnost Název účtu. Možnost se zobrazí šedě a nelze ji upravit.

Obrázek 6: Jméno bylo pro koncové uživatele na straně klienta zašedlé

Upozorňujeme, že k dnešnímu dni pouze aplikace Citrix Workspace pro iOS, Mac a Windows umožňují uživatelům upravovat název obchodu z aplikace. Možnost administrátora upravit název obchodu z Citrix Cloud Console je použitelná pouze pro tyto platformy.

Funkce je dostupná od níže uvedených verzí:

Další informace

Chcete-li se dozvědět více o funkcích Workspace, navštivte produktovou dokumentaci, nebo nás rovnou kontaktujte.

Zdroj: Citrix