Článek přečtěte do 6 min.

Oracle GoldenGate

Je jedním z nejoblíbenějších nástrojů datové struktury v reálném čase pro svou maximální dostupnost, datová jezera v reálném čase, zpracování datových proudů, datovou strukturu a datové sítě. Technologie GoldenGate pomáhají tisícům zákazníků modernizovat a transformovat jejich podnikání, aby mohli činit strategická rozhodnutí založená na analýze dat a interpretaci dat, aby se více řídily daty. Přístup založený na datech umožňuje společnostem získat přehled organizováním svých dat s cílem plně sloužit svým zákazníkům. Zákazníci používající Oracle Database@Azure nyní mohou používat OCI GoldenGate, plně spravovanou cloudovou nativní službu, která běží na místě nebo na Azure Compute, k replikaci dat mezi databázemi Oracle a aplikacemi Azure v místních, hybridních a multicloudových prostředích. OCI GoldenGate přesouvá data do az těchto datových úložišť v reálném čase do Oracle Database@Azure a je integrována s Microsoft Entra ID pro bezproblémový uživatelský přístup a správu.

Oracle Database@Azure

Oracle Database@Azure integruje technologie Oracle Autonomous Database Serverless, Oracle Exadata Database Service on Dedicated Infrastructure, Oracle Real Application Clusters (Oracle RAC) a Oracle Data Guard do platformy Azure. Oracle Database@Azure nabízí stejně nízkou latenci jako ostatní nativní služby Azure a splňuje kritické úlohy a potřeby vývoje nativních cloudů. Uživatelé spravují službu na konzole Azure a pomocí nástrojů pro automatizaci Azure. Služby jsou nasazeny ve virtuální síti Azure (VNet) a integrované se systémem správy identit a přístupu Azure. Metriky OCI a Oracle Database a protokoly auditu jsou nativně dostupné v Azure.

Služba Oracle Exadata Database Service poskytuje osvědčené funkce databáze Oracle na účelově vytvořené a optimalizované infrastruktuře Oracle Exadata ve veřejném cloudu. Vestavěná cloudová automatizace, pružné škálování zdrojů, zabezpečení a rychlý výkon pro OLTP, analýzy v paměti a konvergované úlohy Oracle Database pomáhají zjednodušit správu a snížit náklady.

Oracle Autonomous Database Serverless je také k dispozici s Oracle Database@Azure jako první autonomní správa dat na světě, plně spravovaná v cloudu, která poskytuje automatické opravy, upgrady a ladění bez lidského zásahu. Autonomous Database je postavena na infrastruktuře Oracle Exadata, je samospravující, samozabezpečená a samoopravitelná, což pomáhá eliminovat manuální správu databáze a lidské chyby. Autonomní databáze umožňuje vývoj škálovatelných aplikací poháněných umělou inteligencí s libovolnými daty pomocí vestavěných funkcí umělé inteligence s využitím vašeho výběru velkého jazykového modelu (LLM) a umístění nasazení.

Databázová služba Exadata i autonomní databáze se snadno zřizují prostřednictvím nativního Azure Portal a otevírají přístup k širšímu ekosystému Azure.

Používání GoldenGate s Database@Azure poskytuje zákazníkům v jakémkoli odvětví nové způsoby, jak vytvářet větší hodnotu ze svých dat v reálném čase. V tomto technickém článku se podíváme na několik případů použití pohybu dat v reálném čase, které organizacím pomáhají získat cenné poznatky k optimalizaci jejich operací, lépe porozumět svým zákazníkům a být konkurenceschopnější.

Zajistěte kontinuitu podnikání pomocí synchronizace dat v reálném čase napříč hybridními prostředími

V prostředí založeném na datech je pro zákazníky, kteří využívají hybridní prostředí, zásadní, aby jejich databázová stopa byla synchronizována v místním prostředí a Azure. GoldenGate je nejúplnější a nejvýkonnější řešení replikace databází a zajišťuje replikaci databázových transakcí v reálném čase mezi vašimi databázemi, ať se nacházejí kdekoli.

Synchronizace dat Orace Database@Azure On-Prem do cloudu
Synchronizace dat Orace Database@Azure On-Premesis do cloudu

Zákazníci, kteří mají Oracle Database on-premises a zvolili strategii Azure first pro spouštění jiných úloh, potřebují synchronizovat data mezi těmito dvěma. Tyto pracovní zátěže mohou vyžadovat, aby se nacházely on-premise nebo v určitém okamžiku migrují na služby Oracle Database v Oracle Database@Azure.

Díky její robustní architektuře mohou tito zákazníci využít odolnost OCI GoldenGate, která zaručuje, že se nikdy neztratí žádná data ani transakce. GoldenGate navíc poskytuje možnosti obousměrné replikace s automatickým řešením detekce konfliktů, aby bylo zajištěno, že vaše databáze budou vždy obsahovat nejnovější data. Tyto funkce jsou bezproblémově integrovány s místními i Azure komponentami a poskytují robustní řešení pro zachování integrity dat a udržování dat aktuálních a relevantních pro získání přesných přehledů.

S GoldenGate mohou zákazníci proměnit data ve strategickou výhodu, chránit uživatele před přístupem k zastaralým a zastaralým datům, aby mohli činit informovaná rozhodnutí pomocí přesných a aktuálních informací, bez ohledu na to, kde sídlí.

Vytvořte moderní datovou platformu pomocí Oracle Database@Azure a Azure Services

Přesun dat z Oracle Database@Azure do vašeho datového centra nebo infrastruktury datového centra je kritický pro zpracování úloh strojového učení (ML) a Analytics.

Orace Database@Azure Data Lakehouse / Analytics
Orace Database@Azure Data Lakehouse / Analytics

GoldenGate je ideálním řešením pro správu a zpracování úloh strojového učení a analýzy. Jeho hlavní silné stránky spočívají ve schopnosti zpracovávat toky dat s velkým objemem, replikovat data téměř v reálném čase a podporovat příjem dat z nejpopulárnějších technologií do klíčových služeb Azure, jako jsou Azure Synapse Analytics, Azure Databricks nebo Azure Data Lake Storage. S využitím svých předních schopností Change Data Capture (CDC) dodává OCI GoldenGate data v reálném čase do vaší Raw nebo Bronze Zone pro další zpracování. GoldenGate se jedinečně integruje s databázemi Oracle a žádné jiné řešení neposkytuje lepší podporu CDC pro vaše nasazení Oracle Database@Azure.

Prostřednictvím své robustní funkčnosti umožňuje GoldenGate organizacím optimalizovat jejich procesy správy dat a usnadňuje bezproblémovou integraci dat uložených v Oracle Database@Azure do datových jezer a lakehouse pro pokročilé analýzy a úlohy strojového učení.

Integrujte Oracle Database@Azure s vaší platformou rReal-time Data Streaming v Azure

Propojení dat uložených v Oracle Database@Azure s vaší platformou pro streamování dat v reálném čase je snazší než kdy dříve, díky nativní podpoře OCI GoldenGate pro Azure Event Hubs, Confluent Cloud nebo Apache Kafka běžící na Azure.

Orace Database@Azure Streaming
Orace Database@Azure Streaming

OCI GoldenGate streamuje změněné datové události ze stovky zdrojů dat, včetně Oracle Database@Azure, do vaší platformy pro streamování dat Azure. Poskytuje datovým kanálům přístup k nejnovějším datům pomocí nerušivých, vysoce efektivních funkcí CDC napříč různými databázemi, datovými sklady a cloudovými platformami. Tato flexibilita umožňuje organizacím využít své stávající investice do datové infrastruktury a zároveň rozšířit jejich možnosti pro zpracování a analýzu dat v reálném čase.

Využitím možností GoldenGate můžete v Azure vybudovat robustní platformy pro streamování dat, které zajistí bezproblémovou integraci dat, škálovatelnost a analýzu v reálném čase. GoldenGate poskytuje konzistenci a synchronizaci dat, aby se z ní stala neocenitelná technologie pro organizace, které se snaží využívat data v reálném čase k přijímání informovaných rozhodnutí na základě přesných a včasných dat, což přispívá k úspěchu vašeho podnikání v éře nativních cloudů a zlepšuje obchodní operace.

Závěr

Oracle Database@Azure integruje službu Autonomous Database Serverless a Exadata Database Service do datových center Azure a poskytuje tak blízkost s připojením k vašim aplikacím Azure s nízkou latencí. Tyto databázové služby Oracle poskytují možnost vybrat si úplnou automatizaci databází a nejvyšší dostupnou a nejbezpečnější platformu pro nasazení databází Oracle. Uživatelé Azure mohou zjednodušit vývoj inovativních aplikací pomocí konvergované architektury Oracle Database, ale mohou také těžit z plně spravované autonomní databáze, zažít výkon platformy Exadata a dosáhnout vysoké dostupnosti s Oracle Real Application Clusters (RAC).

Komerční výhody zákazníků Oracle Database@Azure zahrnují používání závazků Azure (MACC) pro pořízení Exadata Database Service a Autonomous Database Service, OCI Object Storage a OCI Networking Data Transfer (až do prvních 10 TB zdarma měsíčně). Můžete využít stávající licence Oracle jako BYOL i zahrnutou licenci, model spolupráce, odměny za podporu a zadávání zakázek v Microsoft Azure Marketplace, prezentované jako jednotný účet.

V dnešním digitálním prostředí je zajištění kontinuity podnikání a umožnění synchronizace dat v reálném čase napříč hybridními prostředími zásadní pro udržení konkurenceschopnosti a vytváření nových zdrojů příjmů. Oracle GoldenGate vám umožňuje vytvořit výkonnou, dostupnou a moderní datovou platformu a dosáhnout skutečné kontinuity podnikání. OCI GoldenGate synchronizuje data, aby získal přehled v reálném čase, což vede k informovanějším obchodním rozhodnutím napříč hybridními prostředími a využívá možnosti databází Oracle v aplikacích Oracle Database@Azure a Azure. Bezproblémovou replikací a integrací dat můžete zajistit konzistenci, integritu a dostupnost dat v celém vašem ekosystému.

Pro další informace nás kontaktujte!

Zdroj: Oracle