Článek přečtěte do 4 min.

S potěšením oznamujeme obecnou dostupnost rozhraní Oracle Interconnect pro Google Cloud, které přímo propojuje Oracle Cloud Infrastructure (OCI) a Google Cloud v 11 komerčních regionech po celém světě.

S Oracle Interconnect for Google Cloud vytvořily

Oracle a Google integrované cloudové prostředí pomocí OCI FastConnect a Google Cloud Interconnect. Toto multicloudové propojení vám umožňuje provozovat kritické podnikové úlohy napříč vašimi prostředími Google Cloud a OCI a přistupovat k nejlepším službám ve své třídě každého poskytovatele cloudu pomocí vyhrazeného soukromého připojení s nízkou latencí.

Oracle Interconnect for Google Cloud je k dispozici v následujících oblastech:

region OCI Oblast Google Cloud
Východ USA (Ashburn) us-east4 (Ashburn)
Jihovýchod Kanady (Montreal) severní amerika-severovýchod1 (Montreal)
Střední Německo (Frankfurt) europe-west3 (Frankfurt)
Španělsko střední (Madrid) evropa-jihozápad1 (Madrid)
jih Spojeného království (Londýn) evropa-západ2 (Londýn)
Východní Austrálie (Sydney) austrálie-jihovýchod1 (Sydney)
Jihovýchodní Austrálie (Melbourne) austrálie-jihovýchod2 (Melbourne)
Západní Indie (Bombaj) Asie-jih1 (Bombaj)
Východní Japonsko (Tokio) asie-severovýchod1 (Tokio)
Singapur asie-jihovýchod1 (Singapur)
Východní Brazílie (Sao Paulo) jižní amerika-východ1 (Sao Paulo)

Přehled Oracle Interconnect for Google Cloud

Oracle Interconnect pro Google Cloud

Oracle Interconnect for Google Cloud je specializovaná soukromá propojovací služba kombinující propojení partnerů OCI FastConnect a Google Cloud Partner Interconnects, která pomáhá zákazníkům multicloudu inovovat ve dvou cloudech a používat stávající a známé nástroje pro podporu pracovních úloh.

Toto propojení nabízí následující výhody:

  • Vyhrazená konektivita: Fyzická konektivita je navázána přímo mezi službami FastConnect a Interconnect bez jakéhokoli zprostředkujícího poskytovatele služeb, což vede k přímému soukromému připojení s nízkou latencí mezi OCI a Google Cloud.
  • Velká šířka pásma: Chcete-li povolit pracovní zatížení s velkou šířkou pásma, je pro každý virtuální okruh k dispozici zřízená šířka pásma v 1, 5, 10, 20, 30, 40 nebo 50 Gb/s.
  • Rychlé poskytování na vyžádání: Díky již vytvořenému fyzickému připojení mezi OCI a Google Cloud můžete zřídit virtuální okruhy během několika minut. Potřebujete-li větší šířku pásma, upravte šířku pásma stávajícího virtuálního okruhu nebo nakonfigurujte jiný virtuální okruh pro směrování s rovnými náklady na více cest (ECMP).
  • Globální dostupnost: Díky dostupnosti ve více cloudových regionech po celém světě mohou zákazníci využít multiregionální a multicloudové architektury pro obnovu po havárii a poskytování služeb napříč regionem a v regionu.
  • Integrace technologií: Vyberte si z nejlepších kombinací špičkových služeb Oracle a Google na základě jejich funkcí, výkonu a ceny. Propojte například nabídky Google Cloud AI, jako jsou Gemini a Vertex AI, se službami Autonomous Database a Exadata na OCI. Nebo hostujte svou aplikaci v OCI a zároveň bezpečně přistupujte k robustním rozhraním API aplikačních služeb Google, jako je aplikace pro doručování připojená k platformě Google Maps Platform a mobilní aplikace využívající Google Firebase.
  • Žádné výstupní poplatky: Při odesílání provozu přes Oracle Interconnect for Google Cloud neplatíte žádné poplatky za přenos dat mezi cloudy. Plaťte pouze poplatky za hodinu portu z každého cloudu. Oracle nikdy neúčtuje poplatky za odchozí datový přenos za soukromé peeringové služby FastConnect a Google se vzdal všech poplatků za přenos dat za Oracle Interconnect for Google Cloud.
  • Kolaborativní model podpory: Partnerství mezi Oracle a Google nabízí kolaborativní a komplexní model podpory. Otevřete lístek s podporou My Oracle nebo Google Cloud Support. Obě podpůrné organizace se přímo zapojují do rychlého řešení problémů.

Společné architektury

Partnerství společností Oracle a Google umožňuje zákazníkům nasazovat multicloudové architektury v propojených regionech, kde mohou zákazníci inovovat pomocí toho nejlepšího z Google Cloud a OCI s bezproblémovou interoperabilitou. Možné architektury zahrnují následující možnosti.

Rozšiřte Oracle Interconnect pro Google Cloud pomocí Network Connectivity Center

Rozšiřte Oracle Interconnect pro Google Cloud

Centrum připojení k síti Google Cloud vám umožňuje propojit sítě pomocí sítě Google Cloud jako tranzitu. S Oracle Interconnect for Google Cloud nyní můžete dále rozšířit konektivitu z vašich místních sítí do OCI pomocí stávajících připojení Google Cloud Interconnects nebo Cloud VPN. Tato architektura umožňuje plnou konektivitu mezi prostředky v OCI, Google Cloud a on-premise s centrem Network Connectivity Center Google Cloud.

Povolte vzdálený přechod do jiných oblastí pomocí páteřní sítě Oracle

Oracle Interconnect pro Google Cloud se vzdáleným peeringovým připojením

Rozšiřte konektivitu z Google Cloud na své zdroje OCI hostované v jiných regionech, kde zatím není k dispozici Oracle Interconnect pro Google Cloud. Povolte scénář vzdáleného na rampě se vzdálenými peeringovými připojeními (RPC) pro směrování provozu přes páteřní síť OCI k nejbližšímu propojení směrem ke Google Cloud.

Přidejte do své architektury servisní bránu pro snadný přístup ke službám Oracle hostovaným v síti Oracle Services Network, jako je OCI Object StorageFusion ApplicationsOracle Analytics a mnoho dalších.

Zkontrolujte veškerý provoz napříč cloudy pomocí brány OCI Network Firewall

Oracle Interconnect pro Google Cloud s OCI Network Firewall

OCI Network Firewall je spravovaná služba firewallu nové generace. Vložte síťovou bránu firewall do cesty provozu pro pokročilé funkce filtrování, kontroly provozu a detekce a prevence narušení. Poskytněte síťovou bránu firewall ve vaší virtuální cloudové síti rozbočovače (VCN), abyste mohli kontrolovat veškerý provoz mezi OCI a Google Cloud a dalšími místními nebo internetovými cíli. Tuto architekturu můžete dále rozšířit, abyste také kontrolovali provoz v rámci OCI mezi VCN nebo mezi VCN a službami Oracle.

Chcete vědět více?

Oracle Interconnect for Google Cloud je k dispozici v 11 komerčních regionech po celém světě a další regiony přijdou.

Podrobnější informace o Oracle Interconnect for Google Cloud naleznete v technické dokumentaci Oracle. Dokumentace také obsahuje podrobné pokyny, jak zřídit nové propojení.

Další informace o službě Oracle Cloud Infrastructure FastConnect naleznete v přehledu FastConnect a dokumentaci FastConnect. Další informace o Google Cloud Interconnect najdete v přehledu Cloud Interconnect a dokumentaci Cloud Interconnect.

Potřebujete podat pomocnou ruku? Neváhejte nás kontaktovat, klidně ještě dnes.

Zdroj: Oracle