Článek přečtěte do 4 min.

Citrix se zavázal pomáhat zaměstnancům dokončit práci na jakémkoli zařízení a jakékoli síti. Pokračují v podpoře inovací, aby vám přinesli vysoce výkonné funkce v aplikaci Citrix Workspace pro ChromeOS. Ať už používáte zařízení ChromeOS ve zdravotnictví ke skenování dokumentů nebo v maloobchodě jako sdílené zařízení pro pracovníky v první linii, jsou tu, aby vám zajistili co nejlepší zážitek z relace. Od webových aplikací SaaS po publikované aplikace a desktopy, Citrix Workspace App pro ChromeOS zajišťuje bezproblémové pracovní prostředí, nahrazuje tradiční tenké klienty a zvyšuje produktivitu. Pojďme tedy rovnou na některé nové funkce, které vám chceme předvést!

Zapněte své virtuální schůzky: Představujeme optimalizaci zoomu pro aplikaci Citrix Workspace pro ChromeOS

Vzhledem k tomu, že svět nadále přijímá hybridní pracovní styly, staly se videokonference základním kamenem efektivní komunikace. A pro uživatele aplikace Citrix Workspace App pro ChromeOS chceme zajistit nejlepší výkon a produktivitu těchto hovorů s audio a video zážitky bez zpoždění. Jsme nadšeni, že můžeme sdílet Zoom Optimization v aplikaci Citrix Workspace App pro ChromeOS, vyvinuté v úzké spolupráci se společnostmi Zoom a Google.

Výhody pro koncového uživatele jsou:

  • Vyšší kvalita zvuku i videa, která nabízí nejlepší zážitek ze setkání.
  • Funguje jak pro přímé hovory, tak pro skupinové schůzky s více účastníky.
  • Menší spotřeba zdrojů na VDA podporuje úsporu energie.
  • Snížená latence díky použití vyhrazeného virtuálního kanálu.

Začněte s optimalizací zoomu pro CWA ChromeOS pomocí produktové dokumentace! Podívejte se také na pokrytí této funkce na blogu Google I/O !

Logo Zoom, logo Citrix a logo Google, které jsou vedle sebe

Optimalizované skenování pomocí přesměrování skeneru (Tech Preview)

Pro zdravotnické pracovníky a další personál front office jsme rádi, že vám můžeme přinést optimalizované skenování pomocí přesměrování skeneru. To výrazně zlepšuje rychlost a rozlišení skenovacích výstupů ve srovnání s dříve dostupným obecným přesměrováním na bázi USB. Aplikace Citrix Workspace pro ChromeOS podporuje specifické skenery, jako je model FI-7160 (FI-8160 již brzy!), a prostřednictvím aplikace NAPS2. Ať už tedy potřebujete skenovat zdravotní průkazy, kancelářské dokumenty nebo cokoli jiného, ​​můžete pomocí svého zařízení ChromeOS s Citrix umožnit svým zaměstnancům provádět skenování ještě rychleji!

Obrázek ukazuje počítač s otevřeným skenovacím softwarem, kde je k dispozici více naskenovaných stránek k digitálnímu zobrazení

Rychle skenujte více dokumentů s podporou optimalizovaného skenování

Enlightened Data Transport (EDT) (Tech Preview)

EDT optimalizuje přenos informací relace využitím proprietárního protokolu Citrix s názvem Enlightened Data Transport (EDT) upřednostňovaného před TCP, kdykoli je to možné. Ve srovnání s TCP a UDP poskytuje EDT vynikající uživatelskou zkušenost napříč různými typy síťových připojení při zachování vysoké škálovatelnosti serveru a efektivního využití šířky pásma. EDT je ​​postaveno na UDP a zlepšuje datovou propustnost pro všechny virtuální kanály ICA, včetně zobrazení, přenosu souborů (mapování klientského disku), tisku a přesměrování multimédií. Když UDP není k dispozici, adaptivní transport se automaticky vrátí na TCP. Pokud tedy používáte Chromebooky k rychlému přístupu na obchodní obrazovky nebo k rychlému přístupu k datům pacientů, můžete očekávat nejlepší kvalitu relace a pohotové uživatelské prostředí s EDT.

Obrazovka počítače zobrazující stahování souboru. Graf vedle obrazovky ukazuje, jak UDP vyžaduje mnohem méně času ke stažení než TCP

Zobrazený výkon EDT vs. TCP pro přenos souboru 10 MB (nižší je lepší)

Nový a vylepšený panel nástrojů během relace (technický náhled)

Počínaje verzí 2405 nabízíme nový a vylepšený panel nástrojů během relace, když spustíte relaci plochy nebo publikované aplikace. Vzhled a chování uživatelského rozhraní panelu nástrojů byl aktualizován, aby se zlepšila zkušenost koncového uživatele uspořádáním možností uživatelsky přívětivým a intuitivním způsobem. Spolu s tím přinášíme několik nových a připravovaných funkcí, jako je možnost připnout panel nástrojů, vyhrazené tlačítko pro přenos souborů, možnost zvolit odhlášení vs. přihlášení a další! Toto poslední vylepšení podporuje úsporu energie a udržitelnost tím, že nutí uživatele, aby se v případě potřeby odhlásili. Více podrobností o zcela nových tlačítkách panelu nástrojů a jejich funkčnosti  najdete v dokumentaci k produktu!

Obrázek ukazuje panel nástrojů s kliknutím na možnost „Předvolby“. Možnosti nabídky zobrazují „Map a drive“, „Rozlišení displeje“, „Multi-touch mode“ a „Více“

Aktualizovaný panel nástrojů v relaci s novým vzhledem a chováním

Přizpůsobitelné názvy obchodů

Zavedli přizpůsobitelné názvy obchodů pro aplikaci Citrix Workspace pro ChromeOS. Tato funkce umožňuje koncovým uživatelům přizpůsobit název obchodu pro snazší identifikaci a správcům také vložit názvy obchodů vedle adresy URL. A co víc, pro bezpečnější práci mohou administrátoři také zabránit změně názvů obchodů a přidaným obchodům jsou automaticky přiděleny výchozí názvy. Máte-li tedy mnoho smluvních zaměstnanců, můžete je snadno navést k tomu, aby pro ně použili ten správný obchod, aniž byste museli ladit adresu URL!

Další informace

Tyto nové funkce pro Citrix Workspace App pro ChromeOS, jako je optimalizace zoomu, optimalizované skenování, podpora EDT a nový panel nástrojů v relaci, jsou zde pro náhled a získání zpětné vazby od koncových uživatelů. Stáhněte si nejnovější aplikaci Citrix Workspace a použijte tyto nové funkce. Další informace najdete v dokumentaci k produktu.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix