Článek přečtěte do 7 min.

Navzdory posunu ke cloudovým nativním architekturám hraje virtualizace i nadále klíčovou roli při hostování aplikací. Podle nedávné studie IDC Info Brief 68 % aplikací stále běží na virtuálních strojích (VM) a 77,5 % běží na VMware. Je to proto, že virtuální počítače jsou ideální pro spouštění starších aplikací a databází, které je obtížné kontejnerizovat, což zajišťuje izolaci a zachování očekávané funkčnosti.

Jak ale mohou organizace pokračovat v inovacích a dosahovat cloudové ekonomiky s jejich pracovní zátěží VMware? Během posledních tří let spolupracovaly společnosti Oracle a VMware, nyní Broadcom, aby pomohly zákazníkům rychle migrovat a transformovat pracovní zátěže VMware pomocí výkonu, zabezpečení a pružnosti Oracle Cloud Infrastructure (OCI), dostupné ve 48 regionech a 24 zemích. Společně jsme pomohli stovkám zákazníků VMware dosáhnout úspěchu v cloudu snížením provozních nákladů pomocí flexibilních výpočetních tvarů OCI a přilehlých datových služeb a aplikací Oracle Cloud.

Například The National Roads and Motorists‘ Association (NRMA) migrovala na Oracle Cloud VMware Solution (OCVS) pro svých 2,9 milionů členů. Tato migrace vedla k významným úsporám nákladů na správu infrastruktury a ke zlepšení výkonu aplikací call center. „Oracle, včetně týmu, který nám pomohl nastavit OCVS, je skvělý, pokud jde o schopnosti, odezvu a technické know-how. Mají tu nejlepší cloudovou podporu, jakou máme,“ řekl Maroun Azzi, generální ředitel pro technologie, Členství a motorismus, NRMA.

Od prvního dne uživatelé OCVS sdílejí důležitost přesného sladění zdrojů se svými pracovními zátěžemi VMware a dnes s potěšením oznamujeme vydání OCVS Summer ’24 s ještě širší škálou špičkových výpočetních tvarů.

Představujeme nové GPU NVIDIA A10 Tensor Core a standardní tvary E5 s procesory AMD EPYC čtvrté generace pro řešení Oracle Cloud VMware

Významnou výhodou OCVS je jeho dostupnost v široké škále výpočetních tvarů OCI, které přicházejí v široké škále konfigurací jádra. OCVS jedinečně podporuje multiklastrové SDDC, což umožňuje kombinování různých výpočetních tvarů s různým počtem jader a možnostmi úložiště do správně velkých clusterů, aby se zdroje sladily s vašimi pracovními zátěžemi VMware.

  • Výpočetní tvar BM.GPU.A10.4, poháněný 4.x NVIDIA A10 Tensor Core GPU, běží na procesorech Intel Xeon Ice Lake třetí generace. Základní frekvence je 2,6 GHz a maximální turbo frekvence je 3,4 GHz s 1 TB RAM, 100 Gb/s celkovou šířkou pásma sítě a podporou až 1 PB externího blokového úložiště. Tento nový výpočetní tvar je vhodný pro spouštění VDI, AI inferencing a graficky náročných úloh na VMware a je nyní k dispozici.
  • Nové výpočetní tvary E5 Standard dostupné v 48-, 96-, 144- a 192 jádrových konfiguracích poháněných procesory AMD EPYC 4. generace – přijdou koncem tohoto léta.
  • Podpora pro Oracle Alloy, OCVS je nyní k dispozici pro Alloy Partnery, aby mohli svým zákazníkům dodávat řešení na míru.
  • Dostupnost služeb ve 48 veřejných cloudových regionech ve 24 zemích, Oracle Cloud Infrastructure Dedicated RegionsOracle EU Sovereign CloudOracle Government Cloud a regionech Oracle se vzduchovou mezerou pro zákazníky v oblasti zabezpečení a zpravodajství. Nejnovější přírůstky regionu OCI rozšiřují počet datových center Oracle v Jižní Americe na pět regionů, včetně Sao Paula a Vinheda v Brazílii, Bogoty v Kolumbii a dvou regionů v Chile.

Větší flexibilita s E5 Standard bare-metal computing poháněným procesory AMD EPYC 4. generace s až 2x vyšším výkonem

Jsme nadšeni, že můžeme představit výpočetní tvar OCI E5 Standard, poháněný procesory AMD EPYC 4. generace s kódovým označením „Genoa“ – který bude k dispozici koncem tohoto léta. Tyto výpočetní tvary E5 obsahují procesory AMD EPYC čtvrté generace se základní taktovací frekvencí 2,4 GHz a maximálním zvýšením až 3,7 GHz. Mají také 2,25 TB DDR5 paměti a 384 MB L3 cache. Díky upgradu z DDR4 na DDR5 a zvýšení z 8 na 12 paměťových kanálů nabízejí instance E5 dvojnásobnou šířku pásma paměti než generace E4. Nový BM.Standard.E5 se může pochlubit 192 OCPU (192 jader nebo 384 vláken) a standardní holé – kovové tvary E5 překonaly předchozí generace E4 až 2x lepším absolutním výkonem.

Pokračujeme v našem zaměření na poskytování co nejflexibilnějších konfigurací pro vaše pracovní zátěže VMware a zpřístupňujeme výpočetní tvary OCVS E5 Standard v konfiguracích 48, 96, 144 a 192 jader. Tyto nové tvary E5 lze přidat jako nový cluster k novým nebo stávajícím SDDC a jsou vhodné pro podporu aplikací, které silně závisí na zdrojích CPU, jako je ML/AI a zpracování videa a obrazu.

Obecná verze výpočetního tvaru OCVS NVIDIA A10 GPU: odemknutí podpory pro graficky náročný počítačově podporovaný návrh (CAD), zobrazování ve zdravotnictví a další pracovní zátěže VDI

Dnes přecházíme z technického náhledu na obecné vydání s výpočetním tvarem OCVS A10, který je poháněn čtyřmi GPU NVIDIA A10. BM.GPU.A10.4 běží na procesorech Intel Xeon Ice Lake 3. generace s 1 TB RAM, 100 Gb/s celkovou šířkou pásma sítě, 7,68 TB nezpracovaného interního disku NVMe a podporou až 1 PB externího blokového úložiště.

Ve spojení s NVIDIA RTX Virtual Workstation (vWS), softwarem, který odemyká technologii NVIDIA RTX z cloudu, poskytuje BM.GPU.A10.4 výkon požadovaný pro graficky náročné pracovní zátěže, jako je počítačově podporovaný návrh (CAD), zobrazování ve zdravotnictví a aplikace pro správu životního cyklu produktu.

Kombinací funkcí GPU NVIDIA A10 s řešeními VMware Horizon VDI a Citrix VDI můžete podporovat centralizovanou správu virtuálních desktopů pro konzistentní uživatelský zážitek. S Citrix a VMware Horizon můžete efektivně spravovat infrastrukturu virtuálních desktopů (VDI) pro vzdálenou práci, což umožňuje bezpečný přístup k aplikacím a datům odkudkoli, usnadňuje spolupráci mezi rozptýlenými týmy a optimalizuje alokaci zdrojů pro náročné úkoly, jako je 3D modelování, analýza dat. a vývoj softwaru. Chcete-li začít, podívejte se na obraz virtuálního stroje optimalizovaný pro GPU NVIDIA na OCI Marketplace a zjistěte, jak jsou virtuální GPU NVIDIA (vGPU) integrovány do desktopových a aplikačních prostředí Horizon; organizace mohou snadno podporovat spolupráci v reálném čase s 3D aplikacemi ve velkém měřítku.

Inovace pro zákaznicky řízený provozní model VMware Cloud

Pokud s provozováním úloh VMware na Oracle Cloud Infrastructure začínáte, OCVS je „jen VMware“. OCVS, navržený tak, aby odrážel zkušenosti s provozováním VMware v prostorách, se skládá z výpočtových tvarů OCI holých kovů a je dodáván s licencemi VMware Cloud Foundation. OCVS zahrnuje stejné licence VMware Cloud Foundation, které zákazníci VMware používají v prostorách, včetně vSphere, vCenter, NSX, vSAN a HCX pro zjednodušenou migraci na prosté OCI výpočty. Prostředí ovládané zákazníky umožňuje správcům IT pokračovat v práci s pracovní zátěží s přístupem root a plnou správou správy, aby mohli opravovat a upgradovat software VMware podle vašich interních procesů řízení změn.

Globálně konzistentní ceny

OCVS je prvotřídní OCI služba s jednotnou cenovou stabilitou dostupnou ve všech 48 komerčních a vládních sektorech, včetně 10 oblastí s více doménami dostupnosti. Zákazníci těží z globálně pevného cenového modelu, který zajišťuje předvídatelnost a finanční kontrolu. OCVS nabízí možnosti na vyžádání, 1 rok a 3 roky s nejširší škálou flexibilních hustých a standardních výpočetních tvarů dostupných v konfiguracích od 16 do 192 jader a disagregované úložiště OCI bloků pro přizpůsobení vaší pracovní zátěže VMware.

Sousední datové služby OCI pro bezproblémové připojení

Bezproblémově integrovaná s ostatními službami OCI, OCVS nejen usnadňuje migraci pracovních zátěží VMware, ale nabízí také přístup k více než 100 sousedních cloudových služeb, jako jsou aplikace Oracle, datové služby (např. Autonomous, Exadata, MySQL), vysoce výkonné výpočty (HPC), GPU, služby AI, analytika, zabezpečení, výpočetní technika, úložiště a sítě. To znamená, že uživatelé mohou nativně nasadit Oracle Exadata Cloud Service (ExaCS) na OCI ve stejném pronájmu a poté se bezproblémově připojit k aplikacím ve VMware SDDC pro vysoce výkonné a vysoce dostupné řešení.

Stupnice s disagregovaným úložištěm OCI bloků

Minulý rok jsme představili standardní tvary pro O CVS s dezagregovaným úložištěm, které vám umožňuje škálovat úložiště nezávisle na výpočtu pomocí OCI Block Volume Service. To znamená, že můžete své úložiště škálovat nezávisle pomocí odolného, ​​vysoce výkonného blokového úložiště OCI pro vaše pracovní zátěže VMware, aniž byste museli nasazovat další holé hostitele OCVS. Tato funkce vám umožňuje vytvářet blokové svazky OCI jako blokové svazky iSCSI, připojovat je k hostitelům OCVS a používat je jako úložiště dat VMFS pro hostování virtuálních počítačů a ukládání šablon, ISO a dalších. Jednoblokový svazek může mít maximální velikost 32 TB, což umožňuje clusteru OCVS s 32 připojenými blokovými svazky poskytnout až 1 PB úložné kapacity pro virtuální počítače.

Multi-cluster SDDC s clustery standardního tvaru s disagregovaným úložištěm OCI bloků

V souladu s naším závazkem zákaznické kontroly jsme nabídli některé nedávné inovace s OCVS včetně multi-cluster SDDC se standardními, hustými a NVIDIA GPU tvarovými clustery, abychom sladili nové výpočetní zdroje s měnícími se požadavky vašich pracovních zátěží. Tato vylepšení umožňují zákazníkům VMware aktualizovat a přidávat nové výpočetní tvary OCI ve stávající SDDC pro bezproblémový přechod hardwaru integrací nových hostitelů bez narušení provozu při použití známých nástrojů VMware, jako je vMotion a Enhanced vMotion Compatibility (EVC).

Úspěšná migrace do cloudu s řešením Oracle Cloud VMware

Společnost Oracle se spojila s předními podniky v různých odvětvích, včetně financí a bankovnictví, maloobchodu, telekomunikací, výroby, státní správy a globálních systémových integrátorů, aby modernizovala svou cloudovou infrastrukturu v OCI komerční, vládní a vyhrazené oblasti OCI a zároveň pokračovala v provozování pracovních zátěží VMware s předvídatelnost, bezpečnost a kontrolu, kterou mají v prostorách. Tím, že si naši zákazníci zvolili OCVS jako preferovanou platformu pro migraci a provoz pracovních zátěží VMware, obešli nákladnou rearchitekturu, rekvalifikaci nebo refaktoring svých aplikací. S úplnou zákaznickou kontrolou využili výhod modernizace a agility cloudu a zároveň si zachovali předvídatelnost, zabezpečení a kontrolu nad pracovní zátěží VMware, kterou měli na místě.

Významné podniky jako TIM Brasil, Telefónica a Sky Brasil přijaly OCVS a zažívají zvýšenou provozní efektivitu díky bezproblémovému přechodu z místních datových center.

  • Pietro Labriola, generální ředitel společnosti TIM Brasil: „Pomocí multicloudové strategie jsme prvním operátorem v Brazílii, který přesunul 100 % naší pracovní zátěže do cloudu. Zahrnuje přesun našeho fakturačního systému pro zákazníky, našeho CRM a VMware do Oracle Cloud Infrastructure. Oracle je fantastickým partnerem v našem technologickém vývoji.“
  • Denise Inaba, CIO Vivo, „Přechod do cloudu nám poskytuje agilitu, kterou potřebujeme k urychlení našeho podnikání, a pomáhá zlepšovat naše služby, abychom mohli reagovat na potřeby trhu a zákazníků rychleji, než bylo dříve možné.“

Další reference od podniků

  • Ivan Radchenko, vedoucí IT oddělení, Lemtrans, „Naše sada dovedností je založena na VMware, takže řešení Oracle Cloud VMware nás opravdu oslovilo. Nástroje, které používáme v OCI, fungují přesně jako ty, které používáme v prostorách. To zachovalo naše investice do IT a výrazně zjednodušili migraci našich dat a aplikací mimo Ukrajinu, abychom zajistili, že naše podnikání nebude narušeno, bylo pro nás perfektní volbou.“
  • Minn Wint Oo, zástupkyně generálního ředitele a Chief Technology Officer v AYA Bank, „Řešení Oracle Cloud VMware trvá jen několik hodin, než přesune pracovní zátěže do cloudu, jak je potřebujeme, a přitom zachováme veškeré bezpečnostní pověření nedotčené. Celkově jsme zaznamenali O 55 % nižší roční TCO, což nám připravuje cestu k přesunu dalších pracovních zátěží VMware v budoucnu.“
  • Alexander Hawk, ředitel zákaznických informačních systémů v San Jose Water, „Migrací našich starších aplikací na OCI společnost SJW zvýšila výkon aplikací o více než 50 %, zjednodušila správu a zlepšila dostupnost systému.“

Zjistěte více

Pokud jste připraveni zahájit svou vlastní cloudovou cestu s řešením Oracle Cloud, neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Oracle