Článek přečtěte do 3 min.

Vaše odolnost je rozhodující pro váš úspěch

Proč? Protože budování odolného prostředí umožňuje vašim uživatelům využívat vysoce dostupné zdroje bez ohledu na to, co se děje ve vašem prostředí. Má primární datové centrum výpadek proudu? Patch Tuesday způsobuje neočekávané výpadky? Pokud jste vybudovali odolné prostředí, můžete svým koncovým uživatelům zajistit kontinuitu podnikání a umožnit jim pokračovat v jejich kritické práci, i když IT řeší problémy.

Výpadky stojí peníze

Každá minuta, kdy vaši uživatelé nemohou dělat svou práci, je ztracené peníze. Upřednostněním vysoce dostupného a odolného prostředí můžete minimalizovat finanční dopad prostojů. Tím výhody nekončí. Vysoce dostupná prostředí minimalizují dopady na zkušenost koncového uživatele. Když uživatelé narazí na chyby, odešlou lístky na help desk a zaplaví týmy podpory. Pokud mohou koncoví uživatelé pokračovat v práci jako obvykle během výpadků služeb, budou všichni šťastnější – IT, koncoví uživatelé i vedení.

Proč jsou špatné konfigurace důležité?

Jednou z největších výzev, kterým zákazníci čelí se svými prostředími Citrix, jsou nesprávné konfigurace odolnosti. To zahrnuje nesprávnou konfiguraci místní mezipaměti hostitele (LHC) i kontinuity služby.

I když se nesprávné konfigurace mohou zdát malé, mohou mít kritický dopad na uživatelské zkušenosti během přerušení služeb. Některé nesprávné konfigurace mohou mít dopad na dostupnost zdrojů pro koncové uživatele, což má za následek přerušované nebo neúspěšné spouštění. Jiné nemají vliv na spuštění, ale spíše na výkon a zhoršují zážitek koncového uživatele během přerušení služby. Takže i když jste možná povolili funkce odolnosti Citrixu – nesprávná konfigurace může stále významně ovlivnit vaše koncové uživatele.

Pracovali na vývoji nových funkcí, díky nimž budou tyto chybné konfigurace viditelnější a pro administrátory snadno identifikovatelné.

Nové funkce, které minimalizují chybné konfigurace

Do uzlu Zones konzole Citrix DaaS přidali proaktivní upozornění. To umožňuje správcům na první pohled vidět, která umístění zdrojů mají nesprávnou konfiguraci a jaké jsou nesprávné konfigurace. Tyto nesprávné konfigurace obecně souvisí s konfiguracemi Cloud Connector a VDA. Další informace včetně doporučených akcí naleznete v dokumentaci.

Řídicí panel Citrix DaaS zobrazující uzel Zones. Chyby a výstražné značky jsou vedle různých zón. Karta odstraňování problémů ve spodní části obrazovky poskytuje další informace o varování nebo chybě.

Varování a chyby v uzlu Zóny pro odolnost

Zatímco k některým chybným konfiguracím dochází na úrovni zóny, k jiným na úrovni skupiny doručení. Výstraha je specifická pro počítače s jednou relací. Ve výchozím nastavení nejsou počítače VDA se správou napájení ve skupinách sdružených doručování k dispozici pro nová připojení během události místní mezipaměti hostitele. Je to proto, že se nemůžete spoléhat na správu napájení během přerušení služby. V důsledku toho mohou tyto plochy obsahovat data od předchozího uživatele, protože nebyly restartovány.

Toto výchozí nastavení můžete změnit, aby bylo možné tyto plochy používat během místní mezipaměti hostitele. Dříve byla tato změna možná pouze přes PowerShell. Do rozhraní Delivery Group přidali nastavení, které vám umožní toto nastavení změnit v rámci DaaS. Existuje také upozornění na skupiny doručení, které nemají tuto funkci povolenou. Pro více informací si můžete přečíst dokumentaci.

Řídicí panel Citrix DaaS zobrazující uzel Zones. Chyby a výstražné značky jsou vedle různých zón. V dolní části obrazovky je část Podrobnosti, která poskytuje další informace o tom, čeho se varování nebo chyba týká

Nové nastavení místní mezipaměti hostitele pro skupiny doručování

Nová dokumentace a návody

Usilovně pracovali na vylepšení dokumentace týkající se našich funkcí odolnosti. Během posledního čtvrtletí vydali aktualizovanou dokumentaci týkající se nesprávné konfigurace a testování.

První na řadě je technický dokument o tom, jak se vyhnout běžným chybným konfiguracím, které mohou negativně ovlivnit odolnost DaaS. Tato příručka obsahuje nesprávné konfigurace uvedené v tomto blogu a také nesprávné konfigurace, pro které zatím nemáme upozornění ve službě. Zahrnuli informace nejen o tom, jak identifikovat nesprávné konfigurace, ale také jak je napravit. 

Kromě toho aktualizovali naši stávající dokumentaci Tech zóny odolnosti. Rozšířili technický přehled Local Host Cache Tech Brief, aby pokryl nasazení Citrix Virtual Apps a Desktop. Také přidali informace o testování se snímky obrazovky, které vás provedou konfigurací a testováním LHC ve vašem prostředí.

Zdroj: Citrix