Článek přečtěte do 3 min.

V Citrixu jsou hrdí na to, že jsou lídrem v infrastruktuře pro poskytování podnikových aplikací (pro centralizovanou správu webu Citrix DaaS).

Co ale podniková třída vlastně znamená?

Znamená to vytvořit produkt, který je vysoce konfigurovatelný a funkční ve velkém měřítku a umožňuje správcům snadno spravovat jejich prostředí na více místech. Podnikoví administrátoři nestojí před snadným úkolem při správě nasazení, která pokrývají kontinenty, modely nasazení a přístupové metody – to vše při zachování zabezpečení a bezproblémové uživatelské zkušenosti. Dohromady to není snadný úkol.

Nejnovější veřejný technický náhled, centralizovaná správa webu DaaS, je navržen s ohledem na podnikové administrátory. Dříve museli administrátoři a pracovníci podpory, kteří udržovali více nájemců Citrix Cloud, neustále přepínat mezi účty Citrix Cloud, aby mohli provádět každodenní úkoly. To přidává zbytečné klikání a čas do každodenních pracovních postupů. Proto zavedli novou centralizovanou správu webu, která vám umožňuje propojit vaše weby v modelu hub a paprsků až se 4 sekundárními weby – což správcům umožňuje centrálně spravovat jejich weby DaaS.

Diagram zobrazující architekturu centralizovaných lokalit. Obrázek ukazuje jeden primární web spojený s více sekundárními weby.

Architektura agregace stránek

Pojďme dále prozkoumat vylepšení pro správce a koncové uživatele.

Vylepšené administrátorské prostředí

Propojení více webů DaaS je stejně jednoduché jako výběr „Přidat“ pod „Centralizovat správu webu“ a výběr webů, které chcete přidat!

Nastavení centralizované správy webu v konzole Citrix DaaS

Jakmile budou vaše weby připojeny, uvidíte rozbalovací nabídku se všemi vašimi agregovanými weby. Primární bude označen, jak je uvedeno níže:

Obrázek znázorňující umístění nastavení 'Centralizovat správu webu' v konzole Citrix DaaS v části Správa > Nastavení.Obrázek znázorňující rozevírací seznam dostupný ve Studiu po centralizaci webů. Obrázek ukazuje několik webů uvedených v seznamu s jedním webem označeným jako primární.

Rozbalovací seznam webů v rámci Citrix Studio

Tato rozevírací nabídka je k dispozici v rámci Citrix Studio a umožňuje správcům nativně přepínat mezi lokalitami, aniž by museli měnit účty. Už žádné přepínání kontextu, žádné plýtvání časem překlikáváním mezi konzolami. Studio pro každý web prostřednictvím centralizované správy webu s možností rychlého přepínání. Všichni administrátoři budou mít možnost přístupu k centralizovaným webům na základě jejich oprávnění účtu.

Centralizace stránek je obrovskou výhrou i pro zaměstnance helpdesku. Díky této funkci mají pracovníci podpory přístup ke sjednocené konzoli Monitor s univerzálním vyhledáváním. Pracovníci podpory mají přístup ke všem potřebným uživatelským informacím přímo v jedné konzole. Správa lístků na help desku nebyla v rámci Citrix Cloud nikdy jednodušší.

Jednotný přístup koncového uživatele

Mluvili jsme o výhodách pro administrátory, ale co z toho mají koncoví uživatelé?

Tato agregace nejen usnadňuje správu, ale také zjednodušuje přístup koncových uživatelů ke zdrojům. Před touto funkcí museli uživatelé, kteří měli přístup ke zdrojům ve více tenantech DaaS, přistupovat k více adresám URL Workspace, aby mohli spouštět své kritické aplikace. Nyní, s agregací webů, to lze zjednodušit až na jednu adresu URL pracovního prostoru přes primární web.

Už žádné zapamatování různých adres URL nebo zapamatování si, kde získat jednotlivé zdroje. Jediný, jednotný portál, na kterém získáte vše, co potřebujete. Výhra pro koncové uživatele a správce.Obrázek ukazuje dvě možnosti při centralizaci webů. Možnost jedna centralizuje pouze weby DaaS. Možnost dvě centralizuje weby DaaS a agreguje zdroje koncových uživatelů.

Nastavení centralizace webu

Důležitou poznámkou je, že agregace zdrojů koncového uživatele je volitelná. Pokud si nepřejete agregovat zdroje koncových uživatelů, vyberte při centralizaci správy webu možnost „Přidat pouze weby DaaS“.

Další informace

Chcete-li se dozvědět o centralizované správě webu Citrix DaaS, prohlédněte si produktovou dokumentaci. Chcete-li mít aktuální informace o nejnovějších funkcích a vydáních, podívejte se na stránku Citrix Roadmap.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix