Článek přečtěte do 2 min.

Tenable Cloud Security nabízí funkce CWP jako součást své jednotné cloudové nativní platformy ochrany aplikací (CNAPP). Tyto komplexní funkce chrání vaše cloudová prostředí od sestavení až po produkci v jednom intuitivním nástroji.

Sedm způsobů, jak vám Tenable může pomoci zabezpečit vaši cloudovou infrastrukturu a její dynamické cloudové úlohy:

Nepřetržitá správa zranitelnosti cloudu

S Tenable můžete automaticky skenovat své cloudové úlohy a hledat zranitelnosti napříč operačními systémy, kontejnery, konfiguracemi a dalšími. Na rozdíl od jiných nástrojů a řešení na ochranu cloudové pracovní zátěže, která nabízí pouze pravidelné kontroly, průběžné monitorování Tenable identifikuje nově objevená zranitelnost a potenciální rizika bez ohledu na to, jak rychle se vaše cloudová zátěž mění.

Kontextualizovaná analýza zranitelnosti

Tenable jde nad rámec pouhé identifikace zranitelnosti. Poskytuje bohatý kontext podporovaný Tenable Research, včetně hodnocení závažnosti, podrobností o zneužití a návrhů na nápravu. To umožňuje vašim bezpečnostním týmům stanovit priority rizik a podniknout kroky ke snížení rizik zabezpečení cloudu.

Detekce a vynucení nesprávné konfigurace

Tenable automaticky identifikuje nesprávnou konfiguraci ve vaší cloudové infrastruktuře, která může způsobit mezery v zabezpečení. Díky předdefinovaným zásadám a šablonám, které prosazují osvědčené postupy a zajišťují bezpečnost vašeho cloudového prostředí, se Tenable zaměřuje na správu zranitelnosti a detekci nesprávné konfigurace, čímž se odlišuje od ostatních cloudových bezpečnostních nástrojů s jedinečným zaměřením.

Stanovení priorit cloudové zátěže s hodnocením rizik

Pokročilá analytika společnosti Tenable přiřazuje skóre rizik zranitelnostem, takže se vaše bezpečnostní týmy mohou nejprve zaměřit na nejkritičtější problémy a optimalizovat nápravu.

Správa souladu s předem připravenými zásadami

Díky předem vytvořeným zásadám shody, které jsou v souladu s průmyslovými standardy, jako jsou CIS Controls a PCI DSS, můžete zjednodušit úsilí o dodržování předpisů a zajistit, aby vaše cloudové prostředí splňovalo regulační standardy.

Zabezpečení Shift-left

Tenable se integruje s pracovními postupy DevOps, takže vaši vývojáři mohou identifikovat a řešit bezpečnostní problémy na začátku životního cyklu vývoje. Díky přístupu směny doleva mohou vaše týmy podniknout proaktivní kroky ke snížení pravděpodobnosti, že se zranitelnosti nebo nesprávné konfigurace dostanou do výroby, a v konečném důsledku tak vybudovat spolupráci mezi bezpečnostními a vývojovými týmy.

Just-in-time (JIT) řízení přístupu

Řízení přístupu JIT společnosti Tenable minimalizuje váš cloudový útok tím, že poskytuje dočasný přístup ke cloudovým zdrojům pouze v případě potřeby, aby se snížilo riziko neoprávněného přístupu a potenciálního narušení cloudu.

Využitím funkcí Tenable Cloud Security mohou vaše týmy proaktivně zabezpečit všechny vaše cloudové úlohy, upřednostnit nápravu a zdokonalit váš cloudový bezpečnostní postoj s menším zatížením a větší jistotou.

Chcete se dozvědět více o CWP a jak může pomoci vaší organizaci? Získejte další informace o Tenable Cloud Security ještě dnes.

Zdroj: Tenable