Článek přečtěte do < 1 min.

Oracle Database Migration Assistant pro Unicode Release 23.1, je bezplatný nástroj pro migraci nové generace, který zjednodušuje celý proces migrace databáze Unicode pomocí intuitivního rozhraní GUI, které minimalizuje manuální zátěž a rozhodování správce dat. Je to oficiálně podporovaná metoda pro migraci databází Oracle na znakovou sadu Unicode.

Nejnovější verze DMU 23.1 představuje sadu nových funkcí, které dále zvyšují efektivitu a úplnost řešení migrace Unicode pro zákazníky Oracle Database. Podporuje migraci Oracle Database 23ai i předchozí verze Oracle Database 11.2.0.4 nebo novější.

Mezi hlavní novinky v této verzi patří:

  • Převeďte pomocí metody Data Pump ke zvýšení výkonu převodu u velkých tabulek obsahujících data CLOB a ke snížení požadavku na dobu výpadku migrace.
  • Funkce Index Check proaktivně zjišťuje a hlásí porušení velikosti klíče indexu v důsledku převodu databáze do Unicode pro včasnou analýzu a nápravu.
  • Podpora migrace blockchainu a neměnných tabulek do Unicode.
  • Podpora pro Java SE Development Kit (JDK) verze 11.

Další informace

O této verzi naleznete na stránce produktu DMU a v knihovně dokumentace DMU. Uživatelům starších verzí DMU se doporučuje upgradovat na nové vydání, aby mohli využívat nejnovější funkce a aktualizace.

Na stránce začínáme DMU naleznete rychlé pokyny krok za krokem ke stažení, instalaci a zahájení používání nástroje.

Zdroj: Oracle