Článek přečtěte do 2 min.

Významnou výhodou Oracle Cloud Infrastructure (OCI) je

Bezproblémová správa blokového úložiště, pokud jde o velikost (Resizing a Volume) a výkon (Block Volume Performance). Služba OCI Block Volume využívá infrastrukturu úložiště založenou na NVMe navrženou pro konzistenci a nabízí flexibilní a elastický výkon. Potřebujete pouze zajistit potřebnou kapacitu a výkonnostní škály s charakteristikami výkonu zvolené úrovně výkonu až do maxima služby.

Před vytvořením a připojením blokových svazků nemusíte určovat své potřeby výkonu. Když vytvoříte svazek, ve výchozím nastavení je nakonfigurován na úroveň výkonu Vyvážený. Tuto úroveň můžete změnit při vytváření svazku nebo ji můžete aktualizovat kdykoli po vytvoření svazku. Schopnost elastického výkonu služby vám umožňuje platit za výkonové charakteristiky, které požadujete, nezávisle na velikosti vašich bloků a spouštěcích objemů. Pokud se vaše požadavky změní, stačí upravit nastavení výkonu pro svazek, nemusíte svazky znovu vytvářet.

Block Volume poskytuje dynamické škálování výkonu s automatickým laděním. Další informace naleznete v tématu Dynamické škálování výkonu.

Pokud máte problémy s výkonem softwaru pro video dohled a analýzu, podívejte se na blogový příspěvek, kde ukazujeme náš mimořádný výkon blokového objemu v reálném scénáři.

Smlouva o úrovni služeb OCI

Podniky požadují od své cloudové infrastruktury více než jen dostupnost. Kritické úlohy také vyžadují konzistentní výkon a schopnost kdykoli spravovat, monitorovat a upravovat zdroje běžící v cloudu. Pouze společnost Oracle nabízí smlouvy o úrovni služeb typu end-to-end (SLA), které pokrývají výkon, dostupnost a spravovatelnost služeb. Oracle poskytuje špičkovou SLA pro výkon blokového objemu. Čísla týkající se dostupnosti, správy a výkonu bloků jsou uvedena v části 3.6.16 Infrastruktura Oracle Cloud – Objem bloků dokumentace pilíře veřejných cloudových služeb Oracle PaaS a IaaS.

Výkon z tohoto světa

Výkon blokového úložiště OCI na instanci překonává konkurenci, pokud jde o propustnost a poskytuje téměř trojnásobek IOPS ve srovnání s druhým nejlepším.

Poskytovatel cloudu GB/s na instanci IOPS za instanci
OCI 12 1 300 000
Webové služby Amazon 10 400 000
Microsoft Azure 8 450 000
Google Cloud Platform 10 500 000

Hlavní produktový manažer Max Verun poskytuje další podrobnosti ve svém příspěvku na blogu, Shatter the Million IOPS Barrier on the Cloud with OCI Block Storage. Ale mluvit nestačí. Pojďme to dokázat.

OCI Block Storage Plan & Proof vám poskytují následující výhody:

  • PLÁN: Zde zadáte své požadavky (velikost, propustnost a IOPS). Analyzujeme možnosti výkonu blokového úložiště OCI. Na základě těchto faktorů získáte optimální tvar výpočtu, včetně počtu potřebného objemu bloku a podrobností o výkonu, jako je tvar, počet jednotek OCPU a svazky bloků, velikost a jednotky výkonu svazku (VPU).
  • DŮKAZ: S automatizovaným skriptováním PROOF můžete poskytnout výsledek PLAN (tvar, počet OCPU a objemy bloků, velikosti a VPU) a my automaticky prokážeme výkon ve vašem pronájmu. Získáte tak skutečná čísla ve vašem individuálním prostředí.

Zkuste to sami

Chcete-li to ověřit a prokázat sami sobě, použijte bezplatnou úroveň Oracle Cloud, potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktujte. 

Zdroj: Oracle