Článek přečtěte do 4 min.

S potěšením oznamujeme, že Bitdefender byl v nedávno vydané zprávě The Forrester Wave™: Extended Detection And Response Platforms, Q2 2024 označen za silného hráče.

Zpráva je výsledkem přísného, ​​22kriteriálního hodnocení současné nabídky, strategie a přítomnosti na trhu předních poskytovatelů XDR. V tomto článku stavíme na poznatcích ve zprávě, abychom zdůraznili, jak se trh XDR vyvíjí a jak věříme, že Bitdefender GravityZone XDR vyniká při řešení výzev organizací. Odkaz na celou zprávu naleznete na konci tohoto článku.

Vývoj trhu XDR

V The Extended Detection And Response Platforms Landscape, Q4 2023, Forrester definuje XDR jako: „Evoluce detekce a reakce koncových bodů, která sjednocuje bezpečnostní detemkce z koncového bodu a dalších detekčních povrchů, jako je e-mail, identita a cloud. Jedná se o cloudovou nativní platformu postavenou na infrastruktuře velkých dat, která upřednostňuje analytické zkušenosti pro vysoce kvalitní detekci, kompletní vyšetřování a rychlou a efektivní reakci.“

Poskytováním vysoce kvalitních detekcí včas a minimalizací potřebného úsilí a odborných znalostí detekčního inženýrství oslovuje XDR nejprve organizace s menšími bezpečnostními týmy, které čelí únavě z výstrah, nedostatečným dovednostem, složitosti a pomalé nebo neefektivní reakci na hrozby.

Zatímco takové organizace obvykle považují řešení Security Information and Event Management (SIEM) za příliš složité, než aby je bylo možné efektivně využít, větší organizace se pochopitelně zajímaly o oblasti konsolidace mezi XDR a SIEM.

Zde přichází jeden z důležitých poznatků platformy Forrester Wave™: Extended Detection And Response Platforms, Q2 2024: podle zprávy, jak se integrace a schopnosti XDR vyvíjely, začínají dodavatelé realizovat vizi náhrady SIEM, a to navzdory stále nepokrývá specializované případy použití SIEM.

Kritéria výběru XDR a jak je Bitdefender řeší

Vzhledem k trendu vývoje dodavatelů XDR, kteří poskytují životaschopnou náhradu za SIEM, společnost Forrester zákazníkům doporučuje, aby hledali dodavatele, kteří poskytují tři klíčové atributy, které jsou uvedeny níže. Přidali jsme stručný popis toho, jak Bitdefender řeší každý bod.

  1. Upřednostněte odbornost a vizualizaci koncových bodů

    Společnost Forrester doporučuje vybrat si dodavatele, kteří „získali význam díky své oddanosti vysoce kvalitním detekcím, které vyplynuly z jejich přítomnosti a síly v koncovém bodě“. Přesnější, včasnější detekce a lepší vyšetřovací pracovní postupy přinášejí zákazníkům hodnotu, protože objemy dat rostou.

    Bitdefender toto kritérium splňuje jako dodavatel, který vyvinul XDR na základě svých rozsáhlých zkušeností a prokázané účinnosti a přesnosti v prevenci, ochraně, detekci a reakci na koncové body.

  2. Zacilte na další detekční povrchy pro účinnější vyšetřování

    Společnost Forrester poznamenává, že s tím, jak výrobci XDR přinášejí více telemetrie, může být udržování kvality detekce náročné, a doporučuje dodavatele, kteří upřednostňují útočné plochy, které jsou nejcennější, jako je koncový bod, identita a e-mail.

    Nativní přístup Bitdefenderu k XDR integruje relevantní bezpečnostní informace napříč klíčovými útočnými plochami a zaměřuje se na zlepšení detekce a reakce, nikoli na vnášení protokolů nebo telemetrie, které nejsou při vyšetřování cenné. Bitdefender GravityZone XDR pokrývá koncové body, identity, aplikace pro produktivitu, jako je Office 365, sítě a cloudy.

  3. Považujte vizi, inovaci a cestovní mapu za propojené a symbiotické

    Společnost Forrester doporučuje, aby zákazníci hledali dodavatele, kteří poskytují nejen vizi, která zní dobře, ale také realistický plán a investice k dosažení této vize.

    Bitdefender dosáhl nejvyššího možného skóre za inovaci a cestovní mapu ve zprávě. Pro nás to znovu potvrzuje pověst Bitdefenderu a jeho dosavadní výsledky jako technologického inovátora v odvětví kybernetické bezpečnosti a ukazuje to, že náš plán je sladěn tak, aby naplňoval naši vizi XDR.

Kde Bitdefender GravityZone XDR září a co to znamená pro zákazníky

Kromě inovací a plánu Bitdefender také dosáhl maximálního možného skóre ve zprávě Forrester v kritériích Analyst Experience, AI a Machine Learning, Endpoint Protection a Product Security.

AI a strojové učení

Věříme, že dosažení maximálního možného skóre pro AI a strojové učení demonstruje hodnotu přístupu, vyspělosti a odbornosti Bitdefenderu při využívání umělé inteligence k poskytování lepších bezpečnostních výsledků pro zákazníky. Mezi tyto výhody patří vyšší míra detekce s nízkou úrovní falešných poplachů nebo šumu, ale také zvýšená automatizace a provozní efektivita.

Zkušenosti analytika a snadné použití

Vzhledem k tomu, že mnoha organizacím chybí talent a odborné znalosti v oblasti zabezpečení k tomu, aby zaměstnávaly bezpečnostní operační centrum a efektivně využívaly nástroje SOC, a s již tak napjatými rozpočty, je snadné použití XDR, vynikající zkušenosti analytika a okamžitá hodnota s nízkou režií zásadní.

Bitdefender GravityZone XDR září v poskytování vysoce kvalitních detekcí a přehledu incidentů čitelného člověkem a stromu procesů, jak k útokům dojde. To zjednodušuje pracovní postupy a umožňuje týmům bez ohledu na velikost nebo odbornost rychle porozumět všem aspektům incidentu a jednat napříč doménami, aniž by museli opustit konzolu GravityZone.

Bitdefender dosáhl maximálního možného skóre v kritériu Analyst Experience ve zprávě Forrester XDR, přičemž Forrester poznamenal, že: „Nabídka upřednostňuje analytickou zkušenost s nejčistším a vizuálně nejvýjimečnějším procesním stromem od dodavatelů v tomto hodnocení.“ a popisující produkt jako „snadno použitelnou a spolehlivou platformu XDR zaměřenou na detekci a odezvu“.

Ochrana koncových bodů a zabezpečení produktu

Ochrana koncových bodů a zabezpečení produktu jsou tradičně oblasti, kde Bitdefender vyniká, přičemž Bitdefender trvale zobrazuje nejlepší výsledky ochrany nebo detekce v nezávislých hodnoceních, jako je AV-TEST, AV-Comparatives nebo MITRE.

Bitdefender byl také jmenován lídrem ve zprávě The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023 se zprávou, která uznává Bitdefender za jeho „…téměř neúnavné zaměření na zastavení hrozeb dříve, než mohou ovlivnit koncový bod….“ Věříme to znamená menší režii a reaktivní čištění pro bezpečnostní analytiky, protože je zabráněno většímu počtu hrozeb před jejich spuštěním.

Přístup ke zprávě Forrester Wave dnes

Čtení Forrester Wave™ Extended Detection And Response Platforms, Q2 2024, může výrazně zlepšit rozhodovací proces pro bezpečnostní odborníky. Tato komplexní analýza poskytuje poznatky potřebné k přijímání dobře informovaných nákupních rozhodnutí, zajišťuje pozitivní výsledky a umožňuje efektivnější posouzení, které platformy skutečně stojí za zvážení.

Abychom plně porozuměli výkonu Bitdefenderu při hodnocení společnosti Forrester a jak si stojí ve srovnání s ostatními poskytovateli řešení, poskytujeme bezplatný přístup ke zprávě. Vybavte se znalostmi pro výběr nejlepších řešení kybernetické bezpečnosti pro vaši organizaci.

Zdroj: Bitdefender