Článek přečtěte do 3 min.

Apple Watch se ukázaly jako více než jen osobní zařízení. Je to nástroj, který může zvýšit produktivitu, zefektivnit komunikaci a posílit zabezpečení organizací v různých odvětvích. S rostoucím využíváním přichází potřeba spravovat tato zařízení efektivně a bezpečně. Zde nastupuje MDM jako kritické řešení.

Řešení Ivanti Neurons for MDM poskytuje IT administrátorům nástroje nezbytné pro správu, zabezpečení a optimalizaci používání Apple Watch v rámci jejich organizací. Od vynucování bezpečnostních zásad a správy konfigurací až po nasazování aplikací a sledování výkonu zařízení, MDM zajišťuje efektivní a bezpečné používání Apple Watch na pracovišti.

Vzhledem k tomu, že podniky stále více spoléhají na podporu svých operací na nositelné technologie, pochopení důležitosti MDM při správě Apple Watch se stává zásadní. Pojďme prozkoumat, proč je MDM zásadní pro správu Apple Watch a jak může být přínosem pro vaši organizaci.

Jak mohou pracoviště používat MDM pro Apple Watch

Ivanti Neurons for MDM mohou významně prospět organizacím i jednotlivcům spravujícím více zařízení. Nasazení Apple Watch v organizaci vyžaduje pečlivé plánování a provedení. MDM tento proces zjednodušuje tím, že podporuje různé modely nasazení a zajišťuje, že zařízení jsou od začátku správně spárována a nakonfigurována pomocí nezbytných zásad a aplikací. Toto zefektivnění pomáhá škálovat nasazení bez výrazné administrativní režie.

Zde je návod, jak Ivanti Neurons pro MDM může pomoci:

Vylepšené zabezpečení: MDM umožňuje správcům prosazovat zásady zabezpečení na zařízeních Apple Watch. To zahrnuje vyžadování přístupových kódů, vynucení šifrování a vzdálené vymazání zařízení v případě ztráty nebo krádeže, což zajišťuje, že citlivá data zůstanou v bezpečí. To umožňuje bezpečnou výměnu dat a komunikaci, ať už prostřednictvím e-mailů od klientů, aktualizací aplikací nebo záznamů v kalendáři. Bezpečnostní opatření zahrnují také funkce jako biometrické ověřování.

Centralizovaná správa konfigurace: MDM umožňuje centralizovanou správu nastavení a konfigurací Apple Watch. Správci mohou vzdáleně konfigurovat Wi-Fi, VPN, e-mail a další nastavení, čímž zajistí, že zařízení jsou správně nakonfigurována pro použití v organizaci a požadavky na shodu.

Efektivní nasazení a správa aplikací: MDM usnadňuje nasazení a správu aplikací na zařízeních Apple Watch. Správci mohou vzdáleně instalovat, aktualizovat nebo odstraňovat aplikace, čímž zajistí, že uživatelé budou mít přístup k nástrojům a zdrojům nezbytným pro efektivní provádění svých úkolů. Zaměstnanci mají přístup k základním informacím a nástrojům přímo na svém zápěstí. Pracovníci na čerpacích stanicích nebo maloobchodních prodejnách mohou dostávat upozornění na aplikace ze spravovaných aplikací distribuovaných prostřednictvím Ivanti Neurons for MDM.

Vzdálené monitorování a odstraňování problémů: MDM umožňuje správcům vzdáleně monitorovat zařízení Apple Watch z hlediska souladu se zásadami zabezpečení a zjišťovat jakékoli problémy, které mohou nastat. Mohou řešit problémy na dálku, čímž snižují potřebu osobní podpory a minimalizují prostoje. Ať už zaměstnanci pracují na vzdálených staveništích, terénních výzkumných místech nebo venkovních zařízeních, mohou získat podporu pro svá zařízení na dálku.

Zámek aktivace a ovládání zařízení: MDM umožňuje funkce jako Zámek aktivace, který pomáhá zabránit neoprávněnému přístupu tím, že zajistí, že ztracené nebo odcizené hodinky Apple Watch zůstanou uzamčeny k uživatelskému účtu. Tato funkce spolu s možností vzdáleného zamykání nebo vymazání zařízení poskytuje organizacím větší kontrolu nad jejich aktivy a zvyšuje celkové zabezpečení.

Komplexní správa inventáře: MDM poskytuje administrátorům přehled o jejich inventáři Apple Watch, včetně informací, jako je model zařízení, sériové číslo a verze softwaru. To pomáhá organizacím sledovat jejich aktiva a zajistit soulad s licenčními požadavky.

Klíčové faktory pro nasazení Apple Watch

Organizace musí mít při plánování nasazení Apple Watch na paměti několik důležitých bodů:

  • Apple Watch je třeba spárovat s iPhonem pod dohledem.
  • Dohlížený iPhone musí mít povolenou deklarativní správu.
  • Správa Apple Watch je podporována systémem watchOS 10 a novějším.
  • Před spárováním Apple Watch s iPhone musí být do iPhone distribuován token registrace Apple Watch.
  • Správa Apple Watch podporuje aplikace pro iPhone, doprovodné aplikace a samostatné aplikace. V závislosti na typu aplikací, které vaši uživatelé potřebují, musí vaše organizace odpovídajícím způsobem plánovat.

Ivanti Neurons for MDM je nezbytnou součástí správy Apple Watch v profesionálním prostředí. Nejen, že zvyšuje zabezpečení a shodu, ale také zajišťuje, že zařízení účinně podporují provozní cíle organizace. Jak se nositelná technologie neustále vyvíjí, role MDM bude při využití plného potenciálu Apple Watch na pracovišti stále významnější.

Zdroj: Ivanti