Článek přečtěte do 3 min.

V dnešním rychle se vyvíjejícím prostředí cloud computingu je vyvážení provozních nákladů, uživatelské zkušenosti a udržitelnosti životního prostředí pro IT organizace náročné a časově náročné. Nedávná obecná dostupnost (GA) Azure Hibernation s Citrix DaaS tyto výzvy řeší. Od úvodního technického náhledu tuto funkci úspěšně vyzkoušelo více než 160 zákazníků, čímž se změnila správa jejich infrastruktury virtuálních desktopů Azure.

Technologie, která pohání skutečné snížení nákladů na cloud

Azure Hibernation umožňuje firmám pozastavit virtuální počítače (VM), když se nepoužívají, což výrazně snižuje náklady na výpočetní techniku. Uloží obsah paměti virtuálního počítače na disk s operačním systémem a uvolní počítač, čímž přestane účtovat výpočetní zdroje a bude účtovat pouze úložiště. V kombinaci s Citrix AutoScale tato funkce pomáhá organizacím efektivně spravovat VM na základě požadavků uživatelů a zajišťuje, že zdroje jsou využívány pouze v případě potřeby.

Od technického náhledu našlo mnoho zákazníků Citrixu inovativní způsoby, jak optimalizovat své využití a náklady využitím hibernace a rezervovaných instancí.

Někteří používají vyhrazené instance pro špičkové souběžné využití (7 000 uživatelů) a zbytek hibernují pro ostatní uživatele, což poskytuje vynikající zážitek všem 21 000 koncovým uživatelům. V tomto scénáři zákazníci udržují nízký počet rezervovaných instancí pro období špičkového využití a ke správě zbývajících instancí používají hibernaci. Tento hybridní přístup zajišťuje optimální výkon během špiček a zároveň maximalizuje nákladovou efektivitu během období mimo špičku.

Jiní se rozhodnou používat pouze hibernaci místo vyhrazených instancí, čímž dosahují značných úspor nákladů. Uspáním instancí během mimopracovní doby a jejich obnovením během typického 50 hodinového pracovního týdne mohou zákazníci ušetřit až 70 %. Tento přístup se vyhýbá dlouhodobým finančním závazkům rezervovaných instancí a poskytuje flexibilní řešení na vyžádání, které odpovídá skutečným vzorcům používání.

Obě strategie umožňují koncovým uživatelům pokračovat v relacích tam, kde skončili, čímž eliminují časově náročný proces opětovného otevírání aplikací a souborů, zvyšují produktivitu a snižují prostoje.

Vylepšená uživatelská zkušenost

Integrace Citrix DaaS a Azure Hibernation nabízí koncovým uživatelům hladké prostředí. Proces hibernace je navržen tak, aby byl transparentní a umožňoval uživatelům hibernaci a restartování relací bez přerušení. Tato funkce je zvláště cenná v prostředích, kde uživatelé vyžadují pravidelný přístup k aplikacím náročným na zdroje, což jim umožňuje pokračovat v práci bez námahy a efektivně.

Správci mají možnost vybrat, kteří uživatelé mají možnost hibernace a zobrazit stav hibernace svých vlastních počítačů, čímž podporují povědomí o udržitelnosti a nákladově efektivní využití zdrojů.

Řízení udržitelnosti životního prostředí

Azure Hibernation s Citrix DaaS výrazně snižuje spotřebu energie datového centra díky optimalizaci využití prostředků. Toto snížení aktivního výpočetního času snižuje uhlíkovou stopu IT operací a je v souladu s cíli udržitelnosti společnosti. Na základě zpětné vazby tato technologie pomáhá organizacím dodržovat environmentální normy a dosáhnout udržitelnější budoucnosti.

Začínáme

Pokud chcete implementovat Azure Hibernation, Citrix poskytuje komplexní průvodce a dokumentaci k Citrix Tech Zone, která podrobně popisuje postupy pro nastavení a správu funkcí hibernace a AutoScale. Ať už prostřednictvím PowerShell nebo REST API, tyto zdroje nabízejí správcům IT cenné informace, jak efektivně optimalizovat nasazení VDI.

Všechny požadavky najdete v dokumentaci společnosti Microsoft pro virtuální počítače se systémem Windows a Linux.

Spuštění Azure Hibernation s Citrix DaaS je víc než jen pokrok v technologii – je to strategické vylepšení, které řeší skutečné obchodní výzvy v oblasti nákladů, efektivity a udržitelnosti. Organizace, které tuto funkci využívají, mohou dosáhnout významných úspor, lepších uživatelských zkušeností a měřitelného snížení dopadu na životní prostředí. Jak se cloudové technologie neustále vyvíjejí, Azure Hibernation a Citrix DaaS nastavují nové standardy, jak mohou podniky maximalizovat svou IT infrastrukturu ekologickým a nákladově efektivním způsobem.

Zdroj: Citrix