Článek přečtěte do 3 min.

Víte, co je nejhorší noční můra administrátora – nevyhovující zařízení! Představte si, že jsou zařízení kompatibilní ještě předtím, než se mohou zaregistrovat. Věřte mi nebo ne, už to není sen. Nyní se můžete ujistit, že zařízení jsou kompatibilní, pokud jde o požadovanou verzi operačního systému, ještě před zahájením procesu registrace.

V předchozím příspěvku jsme psali o funkci Návrat do služby. Další funkcí iOS 17 MDM, ze které jsme opravdu nadšení, je tato – požadovaná minimální verze. Díky této funkci můžeme MDM nyní vynutit minimální verzi operačního systému při registraci zařízení pomocí automatické registrace zařízení.

Co se ale stane, když je zařízení staré a přesto chcete pokračovat v procesu registrace? – Jasně, žádný problém, máme pro vás řešení!

Jak to funguje?

Pojďme se ponořit do hloubky a pochopit, jak tato funkce funguje s Citrix Endpoint Management.

Otevřete CEM Console a přejděte na -> Účet DEP -> stránku nastavení iOS. Na tuto stránku je přidána nová sekce Požadovaná minimální verze.

Pojďme pochopit dostupné možnosti.

  • Povolit registraci starých zařízení

Tato možnost je ve výchozím nastavení povolena a umožňuje zařízením zaregistrovat se, i když nemohou upgradovat na požadovanou minimální verzi.

  • Zadaná verze OS

Pokud je vybrána, může správce určit požadovanou minimální verzi operačního systému***.

***Zadejte prosím správné číslo verze; jinak může dojít k neznámé chybě.

  • Dostupná verze pro iOS

Dalším způsobem, jak určit minimální požadovanou verzi, je výběr hodnoty ze seznamu. Tento seznam je naplněn pomocí Apple API, takže si buďte jisti, že je vždy nejnovější.

Poznámka: Pokud je verze iOS zařízení nižší než výše uvedená, zahájí se proces aktualizace.

Pokud platnost verze v budoucnu vyprší, použije se minimální verze dostupného seznamu.

Zkušenosti koncových uživatelů

Pokud je operační systém zařízení nižší než nakonfigurovaná minimální verze, zobrazí se aktualizační stránka s výzvou k aktualizaci zařízení. Po aktualizaci se zařízení restartuje a znovu vstoupí do procesu registrace, což umožní normální proces ověření uživatele. Zařízení lze aktivovat a zaregistrovat do CEM a je připraveno k použití!

Docela rychlé a užitečné, že?

Zdroj: Citrix