Článek přečtěte do 2 min.

Oslovte více svého publika pomocí samoobslužné vlastní zpáteční cesty a doručování e-mailem

S potěšením oznamujeme, že odesílatelé e-mailů si mohou sami nakonfigurovat vlastní návratovou cestu pro e-maily odeslané ze služby Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Email Delivery. Nastavení vlastní návratové cesty, jako je bounce.mycompanydomain.com, která je v souladu s odesílající doménou, může zlepšit reputaci odesílání a zlepšit doručování e-mailů. Stručně řečeno, pomáhá vám oslovit větší část publika. Tato funkce je nyní dostupná ve všech regionech a vyhrazených regionech.

S touto samoobslužnou funkcí mohou odesílatelé nastavit ověřování a technickou konfiguraci a odeslat svou první zprávu, aniž by museli zadávat požadavek na službu. V kombinaci s nově vydanou funkcí HTTP Send API tato funkce ještě více usnadňuje dodržování osvědčených postupů s OCI Email Delivery.

Co jsou to vlastní návratové cesty?

Každá odchozí zpráva má v záhlaví zprávy zpáteční e-mailovou adresu. Tato adresa se používá pro komunikaci mezi OCI Email Delivery a přijímajícími poskytovateli poštovních schránek, jako je Gmail, Yahoo a obchodní adresy, pokud jde o jakékoli selhání doručení.

OCI Email Delivery má výchozí adresu používanou pro každého zákazníka. Našim zákazníkům však doporučujeme, aby si z různých důvodů nakonfigurovali vlastní doménu s návratovou cestou, včetně zarovnání domény pro DMARC (autentizace zpráv na základě domény, hlášení a shoda), statickou adresu, která poskytovateli umožní výpis a umožní odesílatelům vytvářet mimo jejich vlastní odesílající reputaci oproti použití obecné návratové cesty.

Začínáme rychle

Nastavení vlastní návratové cesty pro e-maily je rychlé a snadné.

Úplné podrobnosti si můžete přečíst v dokumentaci, ale následující kroky ukazují zjednodušenou verzi:

  1. Vytvořte jedinečnou subdoménu ze své odesílající domény, například .rp.mycompanydomain.com nebo .bounce.mycompanydomain.com.
  2. V konzole Oracle Cloud přejděte na OCI Email Delivery a vyberte svou e-mailovou doménu.
  3. Přidejte vlastní návratovou cestu, která se nachází na stránce s podrobnostmi o doméně.
  4. Postupujte podle pokynů v konzole na obrázku 1 a nastavte záznam CNAME ve svém DNS.
Přidání vlastní návratové cesty v konzole Oracle Cloud Console
Obrázek 1. Přidání vlastní návratové cesty v konzole Oracle Cloud Console

Automatizujte svůj preferovaný jazyk

Sady pro vývoj softwaru (SDK), rozhraní příkazového řádku OCI (CLI) a poskytovatel Terraform nyní podporují nastavení vaší vlastní návratové cesty pro e-mail. Nyní můžete automatizovat všechny akce pro konfiguraci vlastní návratové cesty z konzoly Oracle Cloud Console. Můžete použít preferovaný jazyk z podporovaných jazyků Python, Java, .NET, Go, TypeScript, Ruby a PowerShell.

Další informace o funkcích CLI, SDK a Terraform najdete v dokumentaci k rozhraní API pro doručování e-mailů, kde najdete podrobnosti o nastavení vlastní návratové cesty, a v OCI Developer Guide.

Zlepšete svou pověst odesílatele ještě dnes

Pro další informace o službě Oracle Cloud Infrastructure Email Delivery nás kontaktujte.

Zdroj: Oracle