Článek přečtěte do 3 min.

V aktualizaci z července 2023 pro Oracle Analytics Cloud (OAC) máte možnost nakonfigurovat Google Noto (Go Noto) jako záložní písmo pro výstup PDF. V aktualizaci ze září 2023 nahradí Go Noto Monotype Albany jako výchozí záložní písmo.

V aktualizaci z ledna 2024 Oracle Analytics Cloud přestane podporovat písmo Monotype Albany a jako záložní písmo můžete použít pouze písmo Go Noto. Jako záložní písmo zadejte Go Noto a zajistěte, aby se výstup PDF vykresloval podle očekávání.

Písma Go Noto a Monotype Albany jsou podobná; existuje však několik drobných rozdílů ve výšce, šířce a váze znaků v některých neanglických jazycích. V některých případech mohou tyto rozdíly ovlivnit výstup PDF v pixelech. Možná budete muset upravit šablonu rozvržení určitých sestav, když nahradíte písmo Monotype Albany písmem Go Noto jako záložním písmem.

Jak mohu změnit záložní písmo pro výstup PDF z Monotype Albany na Go Noto v sestavách Publisher?

Záložní písmo nakonfigurujete na úrovni instance aplikace Publisher nebo na úrovni sestavy. Je vhodnější nakonfigurovat záložní písmo na úrovni sestavy.

Chcete-li nakonfigurovat záložní písmo na úrovni instance aplikace Publisher, přejděte na stránku Správa vydavatele pro konfiguraci běhu, vyberte kartu Vlastnosti a jako hodnotu sady záložních písem pro výstup PDF vyberte Přejít na noto.

FallbackFont_OAC1

Chcete-li nakonfigurovat záložní písmo na úrovni sestavy, otevřete sestavu pro úpravy, vyberte kartu Formátování a jako hodnotu sady záložních písem pro výstup PDF vyberte Přejít na noto.

FallbackFont_OAC2

Jak mohu změnit záložní písmo PDF z Monotype Albany na Go Noto pro klasické analýzy a řídicí panely?

Záložní písmo nakonfigurujete na stránce Správa. Přejděte na stránku Klasická správa a v části Údržba a řešení problémů vyberte z rozevíracího seznamu Exportovat záložní písmo možnost Přejít na noto.

FallbackFont_OAC3

Jak mohu otestovat záložní písmo a ověřit výstup PDF?

Předpokládejme, že po změně na Go Noto jako záložní písmo potřebujete otestovat následující vícejazyčný přehled Balance Letter pro japonštinu.

FallbackFont_OAC4

  1. Ke spuštění sestavy použijte online prohlížeč sestav.
  2. Exportujte nebo stáhněte výstup sestavy ve formátu PDF do svého místního prostředí.
  3. Otevřete soubor PDF pomocí aplikace Acrobat Reader.
  4. Stiskněte Ctrl+D nebo vyberte Vlastnosti z nabídky Soubor.
  5. V dialogovém okně Vlastnosti dokumentu klepněte na kartu Písma a zobrazte písma vložená do výstupu PDF a ověřte, zda je v seznamu uvedeno písmo Go Noto.

FallbackFont_OAC5

Ve verzi PDF sestav, které vyžadují výstup v pixelech a které používají jakýkoli neanglický jazyk (zejména čínštinu, japonštinu, korejštinu nebo arabštinu), zkontrolujte, zda změna záložního písma nezpůsobuje nějaké zkreslení v rozložení těchto sestav. Ověřte například tyto typy sestav: šeky, předtištěné formuláře, formulář 16 a výplatní pásky.

Výzva k akci

Otestujte použití písma Google Noto jako záložního písma ve svých analýzách, řídicích panelech a přehledech s dokonalými pixely.

Zdroj: Oracle